رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مصوبه به شماره ۴۰۰۶/۹۰/۳ – ۱۷/۹/۹۰ ( ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی )

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مصوبه به شماره ۴۰۰۶/۹۰/۳ – ۱۷/۹/۹۰ ( ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی )

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مصوبه به شماره ۴۰۰۶/۹۰/۳ – ۱۷/۹/۹۰ ( ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی )
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال مصوبه به شماره ۴۰۰۶/۹۰/۳ – ۱۷/۹/۹۰ ( ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی )
کلاسه پروندهه ع/۹۸/۲۳۲۶   
تاریخ رأیيکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
شماره دادنامه۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۸۹۶          

هیأت تخصصی شوراهای اسلامی

شماره پرونده : ه ع/۹۸/۲۳۲۶ شماره دادنامه : ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۸۹۶ تاریخ : ۱۲/۱۱/۹۸

شاکی : آقای علی رحیمی به وکالت از بانک تجارت

طرف شکایت : شورای اسلامی شهر مشهد

موضوع شکایت و خواسته: ابطال مصوبه به شماره ۴۰۰۶/۹۰/۳ – ۱۷/۹/۹۰ ( ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی )

شاکی دادخواستی به طرفیت شورای اسلامی شهر مشهد به خواسته ابطال مصوبه به شماره ۴۰۰۶/۹۰/۳ – ۱۷/۹/۹۰ ( ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی ) به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است متن مقرره مورد شکایت به قرار زیر می باشد :

جناب آقای دکتر صلاحی

استاندار محترم خراسان رضوی

موضوع : ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی ( اصلاح مصوبات عوارض تابلوها و فضاهای تبلیغاتی )

سلام علیکم

با احترام، در راستای اجرای تبصره ۵ مصوبه شماره ۴۱۳/۹۰/۳/ش–۷/۲/۹۰ مبنی بر ارایه لایحه جامع ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی از سوی شهرداری و اصلاح مصوبات شورای اسلامی شهر مبنی بر وصول عوارض تابلوها و چگونگی واگذاری فضاهای تبلیغاتی، لایحه های شماره ۶۸۳۳۳/۲۱ مورخ ۲۳/۵/۹۰ و ۱۱۱۹۶۲/۲۱ مورخ ۲۲/۸/۹۰ شهرداری مشهد در زمینه ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی در جلسات علنی مورخ ۱۵/۸/۹۰ و ۱۳/۹/۹۰ شورای اسلامی شهر مشهد مطرح شد و به شرح زیر به تصویب رسید.

متن مصوبه

ماده ۱- در اجرای تبصره بند ۲۵ ماده ۷۱ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، تبصره ۶ ماده ۹۶ قانون شهرداری، بند ۲۷ ماده ۵۵ و ماده ۹۹ قانون شهرداری و همچنین آیین نامه پیش آمدگی های ساختمانی در گذرها و به منظور هماهنگی و یکسان سازی در ضوابط و مقررات مربوط به تبلیغات محیطی و ساماندهی امور پاسخگویی به متقاضیان در زمینه نصب و انجام تبلیغات، ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی در چهارچوب مطالعات طرح جامع ساماندهی تبلیغات شهری، برای اجرای آزمایشی تا مدت یکسال به شرح مواد و تبصره های زیر، تعیین گردید.

فصل اول- تعاریف

ماده ۲- تابلو: پیکره یا سازه ای است که به نحوی از انحا برای معرفی هر نوع کالا و ارایه خدمات و یا به منظور انتقال پیام مشخصی در محدوده و حریم شهر مشهد مقدس نصب و در معرض دید عموم قرار داده می شود، اعم از اینکه افقی، عمودی، مستقر بر روی بام یا نمای ساختمان، بدون پایه یا با پایه مستقل، متحرک، الکتریکی، نوشته بر پارچه یا شیشه و امثالهم باشد.

ماده ۳- تابلوی شناسایی کسب: تابلوهایی است که فقط جنبه معرفی کسب و حرفه مالک را دارد و فاقد هرگونه آرم، نام و نشانه ای از محصولات و کالاهای تجاری باشد.

ماده ۴- تابلوی تجاری: تابلوهایی است که دارای آرم، نام و نشانه ای از محصولات و کالاهای تجاری داخلی یا خارجی باشد.

ماده ۵- تابلوی فرهنگی و ترافیکی: تابلوهایی است که فقط دارای جنبه آموزش شهروندی و اطلاع رسانی باشد.

ماده ۶- بیلبورد: تابلوهایی با سطح قابل تبلیغ بیش از ۲۴ مترمربع که توسط پایه روی زمین در فضاهای عمومی شهر نصب می شود.

ماده ۷- تابلوی کوچک مقیاس: تابلوهایی شامل تابلوهای کنار دیوار و بردهای دیواری که دارای پیکره دایم و ابعاد کوچکتر از ۲۴ مترمربع باشند.

ماده ۸- استند: تابلوهای یک یا چند وجهی که برای استفاده عابران نصب شده و سطح تبلیغ هر وجه آن حداکثر ۳ مترمربع است.

ماده ۹- تلویزیون: با توجه به تکنولوژی بکار رفته الکترونیکی برای تبلیغات شهری در روز و شب مورد استفاده قرار گرفته و عنصر صدا در آن اهمیت نداشته و پیام در قالب تصویر و گرافیک به مخاطب القاء می گردد.

ماده ۱۰- تبلیغاتی ترسیمی : تبلیغات ترسیمی و نوشتاری در بدنه وسایط نقلیه

فصل دوم- ضوابط نصب تابلو

ماده ۱۱- کلیه واحدهای صنفی، صنعتی، تولیدی، توزیعی، خدماتی، اداری، بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری، صندوقهای قرض الحسنه، شرکتها، سازمانها، ادارات، ارگان ها، موسسات و دفاتر دولتی، عمومی و خصوصی، مساجد، حسینیه ها، خیریه ها، مؤسسات غیرانتفاعی، مراکز نظامی و انتظامی و کلیه مؤسسات وابسته به آنها و همچنین مراکز علمی، پژوهشی، درمانی، بهداشتی و سایر موارد مشابه، تنها مجاز به نصب یک تابلوی شناسایی واحد متبوع در چهارچوب ضوابط تعیین شده به صورت رایگان بر سردرب محل فعالیت در هر ممر می باشند.

تبصره - نصب تابلو شناسایی پزشکان، درمانگاهها، داروخانه ها، وکلای حقوقی، دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق برابر توافقنامه ای که بین مراجع ذیصلاح مربوطه، مدیریت زیبا سازی و طراحی شهری و سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری انجام می شود، رایگان بوده و تغییرات خارج از ضوابط یا توافق، ممنوع می باشد.

ماده ۱۲- سطح تابلوی شناسایی برابر با ۳۰% از سطح مساحت ممر تجاری مذکور می باشد به طوری که کل عرض ممر را بپوشاند و در ارتفاع حداقل ۶۰/۲ از کف زمین نصب گردد. بدیهی است برای واحدهایی که از حروف برای شناسایی کسب استفاده می کنند، محدوده نگارش حروف تابع این ضوابط است.

تبصره ۱- برای مغازه های یک طبقه، تابلوی شناسایی نباید بالاتر از بام مغازه قرار گیرد.

تبصره ۲- برای ساختمان های دو طبقه باید به گونه ای طراحی و نصب شود که مزاحم نما و پنجره های ساختمان فوقانی نباشد.

ماده ۱۳- تابلو دفاتر نمایندگی شرکت ها، کارخانجات، واحدهای تولیدی و موارد مشابه که دارای گواهی رسمی نمایندگی باشند و هیچ کالای دیگری غیر از برند کارخانه مربوطه را عرضه ننمایند، به عنوان تابلوی شناسایی کسب محسوب می شود. این امتیاز فقط برای یک تابلوی دفتر فروش یا نمایندگی مرکزی در سطح شهر است و بیشتر از یک نمایندگی در سطح شهر، از این امتیاز برخوردار نبوده و مشمول پرداخت عوارض خواهد بود.

ماده ۱۴- مکان های مجاز استفاده از فضاهای تبلیغاتی (بیلبورد، تابلو، استند و تلویزیون) مطابق نظر کمیته مکانیابی و بر پایه مطالعات طرح جامع ساماندهی تبلیغات شهری تعیین می گردد.

تبصره ۱- نصب هرگونه تابلو عمود بر ساختمان و معبر عمومی ممنوع است.

تبصره ۲- نصب هرگونه تابلو در معابر، بر روی درختان و عناصر طبیعی، جوی و کانال آب و همچنین دیوار نویسی ممنوع است.

تبصره ۳- نصب هرگونه تابلو بر روی تجهیزات و تاسیسات شهری مانند پست های برق، کیوسک تلفن، تیرها، جدول کنار معابر، پیاده روها، چراغهای برق، شیرهای آتش نشانی، علائم بزرگراهها که تابلوهای دیگر را بپوشاند و امثال آن ممنوع است.

ماده ۱۵- استفاده از سطوح ای در تابلوها ممنوع است، مگرآنکه جنس آن از شیشه های نشکن بوده و یا دارای شبکه محافظ داخلی باشد.

ماده ۱۶- نورپردازی تابلوها باید بر اساس استانداردهای ملی و زیست محیطی بوده و نباید به گونه ای باشد که موجب آزردگی و ایجاد مزاحمت برای همسایگان و منازل همجوار گردد.

ماده ۱۷- با توجه به توسعه روزافزون ابزارها و تکنولوژیهای تبلیغاتی، در خصوص تبلیغات محیطی که در این مصوبه لحاظ نگردیده، ضوابط مربوط مطابق شبیه ترین فضای تبلیغی مندرج در این مصوبه با پیشنهاد شهرداری مشهد و تصویب کمیسیون امور فنی، عمرانی و طرح ریزی شهری شورا یاسلامی شهر مشهد تعیین می گردد.

فصل سوم- ساماندهی تابلوها

ماده ۱۸- شهرداری مشهد به عنوان متولی اصلی و سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری از طرف شهرداری مشهد به عنوان کارگزار و مسئول اجرایی دستگاه اجرایی، برای اجرای مفاد این مصوبه تعیین می شوند تا در مورد واگذاری امتیاز بهره برداری از فضاهای تبلیغی شهر اعم از عرصه و اعیان به صورت جزیی یا کلی و برای مدت معین به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد صلاحیت و شرایط، در قبال دریافت عوارض اقدام نمایند.

ماده ۱۹- سازمان ها و شرکت های وابسته به شهرداری موظفند برنامه ریزی و سیاستگذاری واگذاری فضاهای تبلیغاتی اختصاصی سازمان متبوع خود را هماهنگ با سیاست ها و برنامه های سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری اتخاذ نمایند. ضمنا به سازمان ها و شرکت های وابسته به شهرداری اجازه داده می شود در جهت هماهنگی و ایجاد مدیریت واحد مربوط به تبلیغات، انجام این امور را در قالب کارگزاری به سازمان یاد شده واگذار کنند.

تبصره ۱- در صورتی که نصب هرگونه تابلو بدون مجوز سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری انجام شود، جمع آوری و هزینه های مترتب برابر مصوبه ۴۱۳/۹۰/۳/ش–۷/۲/۱۳۹۰ شورای اسلامی شهر مشهد دریافت خواهد شد.

تبصره ۲- در صورتی که مالک از جمع آوری تابلو خودداری نموده یا امکان جمع آوری به لحاظ مسایل فنی برای شهرداری امکان پذیر نباشد تعرفه عوارض این قبیل تابلوها به میزان سه برابر عوارض مصوب، از مالک دریافت یا به حساب بدهی ملک منظور گردد.

ماده ۲۰- سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری مکلف است نسبت به شناسایی و ممیزی کلیه تابلوهای منصوب در محیطهای عمومی یا املاک خصوصی اقدام و با تهیه نرم افزار مربوط، نسبت به عقد قرارداد، دریافت عوارض و ساماندهی و اصلاح تابلوهایی که فاقد مجوز بوده یا از پرداخت عوارض پس از انقضای مجوز استنکاف می نمایند و همچنین نسبت به جمع آوری تابلوهای نصب شده بر روی تجهیزات شهری مانند پست های برق، کیوسک تلفن، تیرها، جدول های کنار معابر، پیاده روها، چراغ های برق، شیرها و پست های آتش نشانی، علائم بزرگراه ها یا امثالهم اقدام نماید.

ماده ۲۱- سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری مکلف است کلیه تابلوهای شناسایی کسب، منصوب در معابر و عمود بر معابر شهری دارای پیش آمدگی غیرمجاز و دارای خطر را (مطابق ماده ۱۱ آیین نامه پیش آمدگی ساختمانی در گذرها) که مغایر با این مصوبه می باشند را ظرف مدت یکسال و پس از اطلاع رسانی به مدت یک ماه و صدور اخطاریه با مهلت ۱۵ روز، در صورت عدم جمع آوری توسط مالک و با اولویت بندی شریانهای اصلی، جمع آوری نموده و هزینه های آن را طبق مصوبه شماره ۴۱۳/۹۰/۳/ش–۷/۲/۱۳۹۰ از مالکان متخلف دریافت نماید.

تبصره–برای تابلوهای شناسایی کسب که خارج از ضوابط و توافق می باشد و قبل از این مصوبه نصب شده است پس از پایان مهلت اخطار، عوارض برابر ماده ۲۵ برای سال اول و برای سال دوم دو برابر آن و برای سال سوم سه برابر آن دریافت گردد.

ماده ۲۲- به منظور تشویق واحدهای صنفی در اجرای طرح ساماندهی تابلوهای صنوف و زیباسازی منظر شهری، به شهرداری مشهد اجازه داده می شود بهای خدمات پسماند واحدهای صنفی هر یک از خیابان های شهر که مطابق ضوابط طرح ساماندهی و برابر برنامه زمانبندی اعلام شده نسبت به نصب تابلوها اقدام می نمایند را تا مدت ۳ سال از پرداخت بهای خدمات پسماند معاف نماید.

ماده ۲۳- قراردادهایی که قبل از این مصوبه بین شهرداری و اشخاص منعقد شده است تا پایان مدت آن دارای اعتبار بوده و تمدید آن تابع ضوابط و مقررات این مصوبه می گردد.

ماده ۲۴- قراردادهای مشارکتی مربوط به ایجاد تأسیسات و مبلمان شهری که در آن انجام موارد و ایجاد فضای تبلیغاتی پیش بینی شده است، تابع ضوابط این مصوبه بوده و از این پس قراردادهای مذکور باید به تایید سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری برسد.

فصل چهارم- عوارض فضاهای تبلیغاتی سطح شهر

ماده ۲۵ - نحوه محاسبه عوارض فضاهای تبلیغاتی برای مدت یکسال=K × p × a

a= وسعت تابلو به مترمربع

P =ارزش معاملاتی املاک

K= ضریب

نوع تابلو

K

تابلوی تجاری منصوب در سردرب واحدها (حداکثر ارتفاع تابلو از کف معبر ۶ متر است)

۲

پوشش نمای ساختمانهای در حال احداث

۲

تابلوی شناسایی کسب بیش از حد مجاز مندرج در بند ۳-۲ (حداکثر ارتفاع تابلو از کف معبر ۶ متر است)

۲

تابلوهای اماکن خدماتی (هتل ها، مهمانسراها، بانک ها و...)

۸

تابلوی شناسایی کسب بیش از حد مجاز مندرج در بند ۳-۲ (ارتفاع تابلو از کف معبر بیش از ۶ متر است)

۶

تابلوهای شناسایی کسب منصوب در پشت بام ها

۸

تابلوهای منصوب در پمپ بنزین ها و پمپ گاز

۲۰

استندها، تابلو مبلمان شهری و ایستگاه های اتوبوس، تاکسی ، مترو و قطارشهری

۱۲

تابلوهای تجاری منصوب بر بدنه ساختمان ها (ارتفاع تابلو از کف معبر بیش از ۶ متر است)

۱۸

تابلوهای تجاری منصوب بر پشت بام ها

۱۷

تابلوهای تبلیغاتی بزرگ (بیلبورد)، تابلوهای کوچک مقیاس، پل ها

۴۰

تلویزیون منصوب بر نمای ساختمان با پیام تجاری

۷۰

تلویزیون منصوب بر پشت بام با پیام تجاری

۷۵

تلویزیون منصوب در معابر

۸۵

ماده ۲۶- برای محاسبه میزان بهای خدمات، جوایز، قرعه کشی تبلیغاتی و تبلیغات فضایی مساحت آن برابر مساحت قابل دید از معبر عمومی محاسبه و ضریب آن با توجه به نوع کاربرد، معادل ضرایب جدول فوق محاسبه می گردد.

ماده ۲۷- میزان عوارض فضاهای تبلیغاتی برای کالای خارجی چهار برابر محاسبه می گردد.

ماده ۲۸- تبلیغات مذهبی، هنری، اجتماعی، ورزشی و تابلوهای مندرج در ماده ۵ بدون درج هرگونه برند یا نام تجاری، تابلوهای انتظامی و ترافیکی، تابلوهای منصوب در کلیه واحدها و ادارات دولتی و انتظامی و امثالهم به استثنای شرکت های دولتی، بانک ها، مؤسسات مالی و اعتباری و آنهایی که جنبه انتفاعی دارند، رایگان است.

ماده ۲۹- میزان عوارض فضاهای تبلیغات ترسیمی منصوب در ممر کمربندی شهر مشهد، محور مشهد–چناران، محور مشهد–نیشابور، محور مشهد–فریمان، میدان پرواز تا پل غدیر دو برابر محاسبه می گردد.

ماده ۳۰- میزان عوارض تبلیغات ترسیمی بر بدنه وسایط نقلیه به ازای هر مترمربع مبلغ ۲/۵ میلیون ریال و تبلیغات تصویری (تلویزیون) به ازای هر مترمربع مبلغ ۵ میلیون ریال برای مدت یکسال محاسبه گردد. این مبالغ در ابتدای هر سال به میزان ۲۰% افزایش می یابد.

ماده ۳۱- میزان عوارض قراردادهای تا مدت سه ماه به مبلغ ۴۰% ، سه تا شش ماه به میزان ۷۰% و شش تا نه ماه به میزان ۹۰% مبلغ قراردادهای سالیانه محاسبه می شود.

ماده ۳۲- سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری موظف است عوارض وصول شده را پس از کسر ۲۰% ( شامل ۱۸% بابت هزینه های مستقیم اجرایی و ۲% بابت حق مدیریت و جبران هزینه های بالاسری سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهری) به حساب شهرداری مشهد واریز نماید. بدیهی است مانده مثبت یا منفی درآمدهای فوق در پایان سال، محاسبه و در حسابهای فی مابین منظور گردد.

ماده ۳۳- افزایش تعرفه های مندرج در این مصوبه باید به تصویب شورای اسلامی شهر مشهد برسد.

ماده ۳۴- تعرفه های مندرج در مصوبه به هیچ وجه نباید از تعرفه های قبلی کمتر باشد.

ماده ۳۵- این مصوبه جایگزین مصوبات قبلی به شماره های ۱۵۵۱/۱/ش – ۲۲/۸/۱۳۷۸ ، ۶۰۹۸/۲/ش – ۲۰/۱۲/۱۳۸۴ ، ۱۷۴۹/۳/ش – ۱۹/۳/۱۳۸۶ ، ۱۹۶۴/۳/ش – ۱۳/۶/۱۳۸۷ ، ۳۳۴/۳/ش – ۲۳/۱/۱۳۸۸ ، ۱۳۰۲/۳/ش – ۱۲/۴/۱۳۸۷ و ۶۸۲/۳/ش – ۶/۲/۱۳۸۹ به جز مواردی که در این مصوبه به آن اشاره شده است، خواهد شد.

ماده ۳۶- شهرداری مشهد موظف است تا اجرایی شدن این مصوبه، نسبت به دریافت ۲ برابر تعرفه های قبل اقدام نماید.

بدیهی است این مصوبه با رعایت ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و تبصره یک ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده قابل اجراست.

عباس شیرمحمدی - رییس شورای اسلامی شهرمشهد

دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت

۱- شورای اسلامی شهر دارای صلاحیت تصویب عوارض محلی می باشد و این در حالی است که فعالیت بانک ها به صورت ملی بوده و این موضوع نیز به تایید هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به موجب رأی شماره ۲ مورخ ۱۶/۱/۸۹ – ۳۴۴ مورخ ۳۰/۴/۸۸ رسیده است.

۲- به موجب بند ۱۱ ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده خدمات بانکی از پرداخت مالیات و عوارض معاف می باشند.

۳- به موجب ماده ۵۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده دریافت هرگونه مالیات غیر مستقیم و عوارض بر واردات و تولید کالا و خدمات ممنوع شده است.

۴- با توجه به تعریف عنوان صنف بر اساس ماده ۲ قانون نظام صنفی مصوب ۱۳/۴/۵۹ عنوان صنف بر بانک ها قابل اطلاق نمی باشد لذا بانک ها به عنوان صنف یا صاحبان حرفه و پیشه و مشاغل خدماتی تلقی نمی گردند تا مشمول پرداخت عوارض گردند. لذا با عنایت به مراتب مذکور ابطال مصوبه مورد شکایت مورد استدعاست.

در پاسخ به شکایت مذکور ، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد به موجب لایحه شماره ۱۱۹۱۷/۹۸/۵/ش مورخ ۳۰/۶/۱۳۹۸ به طور خلاصه توضیح داده است که :

۱- به موجب بند ۲۷ ماده ۵۵ قانون شهرداری که در خصوص اهمیت سیما و منظر شهری می باشد ، تدوین ضوابط جامع ساماندهی تابلوها منطبق با سایر ضوابط و قوانین در این خصوص برای شورای اسلامی دارای اهمیت ویژه ای می باشد. فلذا مصوبه شورای اسلامی مشهد با هدف ساماندهی تابلوها در سطح شهر تصویب شده است و رد شکایت مورد استدعاست./ت

هیأت تخصصی شوراهای اسلامی دیوان عدالت اداری با حضور اعضاء تشکیل ، پس از ملاحظه پرونده و اسناد و مدارک موجود در آن و بعد از قرائت گزارش عضو ممیز و بررسی و انجام مشاوره به اتفاق آراء اعضاء حاضر به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی می نماید .

رأی هیات تخصصی شوراهای اسلامی

طبق بند ۱۶ ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاست عمومی دولت که از سوی وزارت کشور اعلام می شود از جمله وظایف و مسئولیت های شورای اسلامی شهر هاست و در تبصره یک ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷، وضع عوارض محلی جدید رعایت مقررات مربوطه تجویز شده است و همچنین طبق بند ۹ ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و اصلاحیه های بعدی تصویب آیین نامه های پیشنهادی شهرداری پس از رسیدگی به آنها با رعایت دستورالعمل های وزارت کشور و همچنین تصویب مقررات لازم به پیشنهاد شهرداری جهت نوشتن هر نوع مطلب و یا الصاق هر نوع نوشته و آگهی و تابلو بر روی دیوارهای شهر با رعایت مقررات موضوعه و انتشار آن برای اطلاع عموم بر اساس بند ۲۵ ماده مذکور از جمله وظایف و مسئولیتهای شورای اسلامی شهرهاست و طبق رأی شماره ۱۳۲۴ الی ۱۳۲۶ مورخ ۲۶/۶/۱۳۹۸ و رأی شماره ۱۳۰۸ – ۲۶/۶/۱۳۹۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری وضع عوارض برای تابلوهای تبلیغاتی و مازاد بر معرف در مصوبات شوراهای اسلامی مغایر قانون و خارج از حدود اختیار تشخیص نگردیده است. بنابراین مصوبه شماره ۴۰۰۶/۹۰/۳ – ۱۷/۹/۱۳۹۰ شورای اسلامی شهر مشهد تحت عنوان ضوابط و مقررات تبلیغات محیطی مغایر قانون و خارج از حدود اختیارات قانونی نبوده و به استناد مواد ۱۲ و ۸۴ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر می شود. این رأی ظرف بیست روز از تاریخ صدور از سوی رئیس محترم دیوان عدالت اداری یا ده نفر از قضات محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است./ت

جواد جباری

رئیس هیأت تخصصی شوراهای اسلامی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 12819