رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مصوبه ۳۱۱۲۹ – ۴/۱۱/۹۱ ( هزینه های دفاتر خدمات تسهیلگری و نوسازی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مصوبه ۳۱۱۲۹ – ۴/۱۱/۹۱ ( هزینه های دفاتر خدمات تسهیلگری و نوسازی

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مصوبه ۳۱۱۲۹ – ۴/۱۱/۹۱ ( هزینه های دفاتر خدمات تسهیلگری و نوسازی
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال مصوبه ۳۱۱۲۹ – ۴/۱۱/۹۱ ( هزینه های دفاتر خدمات تسهیلگری و نوسازی
کلاسه پروندهه ع/۹۷/۱۵۴۶   
تاریخ رأیيکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۸
شماره دادنامه۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۵۰۶                

هیأت تخصصی شوراهای اسلامی

شماره پرونده : ه ع/۹۷/۱۵۴۶ شماره دادنامه: ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۵۰۶ تاریخ: ۱۲/۸/۹۸

شاکی : آقای حمید رخ تابناک

طرف شکایت : شورای اسلامی شهر شیراز

موضوع شکایت و خواسته: ابطال مصوبه ۳۱۱۲۹ – ۴/۱۱/۹۱ ( هزینه های دفاتر خدمات تسهیلگری و نوسازی )

شاکی دادخواستی به طرفیت شورای اسلامی شهر شیراز به خواسته ابطال مصوبه ۳۱۱۲۹ – ۴/۱۱/۹۱ ( هزینه های دفاتر خدمات تسهیلگری و نوسازی ) به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است متن مقرره مورد شکایت به قرار زیر می باشد :

مصوبه ۳۱۱۲۹ – ۴/۱۱/۹۱

ابلاغ مصوبه :

برادر گرامی جناب آقای مهندس پاک فطرت – شهردار محترم شیراز – با سلام

احتراما نامه شماره ۱/۹۱۴۶۲۱۰۲۷ مورخ ۲۵/۹/۹۱ شهرداری مثبوت به شماره ۳۰۶۱۳ مورخ ۲۶/۹/۹۱ دبیرخانه شورا درخصوص بررسی لایحه اصلاحی هزینه های دفاتر خدمات تسهیلگری و نوسازی ، ارسالی از کمیسیون برنامه و بودجه شورا در دویست و هفتاد و پنجمین جلسه علنی مورخ ۱۰/۱۰/۹۱ شورای اسلامی شهر شیراز مطرح و طی مصوبه شماره ۳۰۸۸۶ مورخ ۱۳/۱۰/۹۱ و مستند به ماده ۷۶ ( ۷۱ سابق ) صلاحی قانون شوراها با توجه به اینکه دفاتر تسهیلگری در چهارچوب مصوبه شماره ۲۳۱۹۸/ت/ ۲۱۵۲۷ مورخ ۷/۲/۸۸ هیأت وزیران و با نظر شهرداری تشکیل می گردد. بدینوسیله با لایحه اصلاحی هزینه ها و دفاتر خدمات تسهیلگری و نوسازی شامل ۳ بند و یک جدول به شرح پیوست ممهور به مهر شورا موافقت گردید متعاقبا پس از ارسال مصوبه مذکور به فرمانداری آن مرجع طی نامه شماره ۱۰۳۳/۹۱/ش ش مورخ ۱۳/۱۰/۹۱ عدم مغایرت مصوبه فوق را با قانون اعلام داشته. لذا مقتضی است دستور فرمائید مستند به مواد ۸۳ و ۹۳ اصلاحی قانون شوراها نسبت به اجرای مصوبه مذکور اقدام و نتیجه را به این شورا اعلام نمایند.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز

به استناد بند ۶ دستورالعمل ساز و کار تشکیل ، شرح خدمات و ضوابط ناظر بر دفاتر خدمات نوسازی محدوده ها و محلات بافتهای فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی و با توجه به قابلیت های مختلف پهنه های بافت فرسوده شیراز از نظر اقتصادی ، اجتماعی ، ضابطه و مسایل شهرسازی نهایتا این بافت ها به چهار پهنه به شرح جدول پیوست تقسیم بندی گردیده ، به جهت تأمین هزینه های دفاتر خدمات تسهیل گری اجازه داده می شود جهت تسریع در روند نوسازی و تشویق مردم و دفاتر خدمات نوسازی به ازای هر متر مربع زیربنای مورد تقاضا حداکثر مبلغ ۰۰۰/۱۵۰ ریال به شرح جدول ذیل اخذ گردد.

ردیف

پهنه

شهرداری

مالک پروژه

مبلغ (ریال)

مبلغ (ریال)

۱

A

۰۰۰/۵۰

۰۰۰/۱۰۰

۲

B

۰۰۰/۷۵

۰۰۰/۷۵

۳

C

۰۰۰/۱۰۰

۰۰۰/۵۰

۴

D

۰۰۰/۱۵۰

۰

۱- مبلغ ۰۰۰/۱۵۰ ریال برای سال اول اجراء می باشد جهت سالهای بعد با توجه به نرخ تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی مبلغ ۰۰۰/۱۵۰ ریال تعدیل می گردد.

۲- به منظور تقویت بنیه مالی دفاتر پیشنهاد می گردد مبلغ ۰۰/۰۰۰/۵۰۰ ریال در دو قسط ۰۰۰/۰۰۰/۲۵۰ ریالی با فاصله زمانی ۲ ماهه به صورت قرض الحسنه با رعایت تشریفات و دریافت ضمانت کافی توسط شهرداری به دفاتر پرداخت و و دفاتر موظفند در سال های سوم و چهارم فعالیت خود به شهرداری مسترد نمایند.

۳- شهرداری حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از تصویب این مصوبه از طریق فراخوان عمومی به صورت کلی جهت کلیه پهنه های بافت فرسوده شهر شیراز اقدام می نماید.

دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت

به موجب مصوبه مورد شکایت مقرر گردیده در مناطق با بافت فرسوده که اشخاص بخواهند مجوز ساخت بگیرند به دفاتری به نام دفاتر پیگیری ساخت و ساز در بافت فرسوده مراجعه نمایند و مبالغی را به غیر از عوارض ساخت به این نوع دفاتر پرداخت نمایند تا دفاتر مذکور پیگیر مجوز ساخت برای مالک گردند و این در حالی است که خود شخص یا مالک می تواند پیگیر اخذ مجوز ساخت باشد و نیازی به مراجعه به دلال و دفاتر نمی باشد. لذا رسیدگی و ابطال مصوبه مورد استدعاست.

در پاسخ به شکایت مذکور ، رییس شورای اسلامی شهر شیراز به موجب لایحه شماره ۲۵۲۶/۹۷/ص مورخ ۷/۷/۱۳۹۷ به طور خلاصه توضیح داده است که :

۱- به موجب ماده ۴ قانون حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری مجریان طرح های احیاء بهسازی و نوسازی مصوب ۱۲/۱۰/۸۹ می توانند قسمتی از اختیارات خود را به شرکت ها و یا اشخاص حقیقی یا حقوقی غیردولتی واگذار نماید.

۲- مصوبه مورد شکایت در راستای بند ۷ ماده ۲ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب ۲/۳/۸۷ و بند ۱ ماده ۴۱ و بند ۱ ماده ۴۷ آیین نامه اجرایی مصوب ۸۸ تصویب و جهت اجرا به شهرداری ابلاغ شده است.

۳- با عنایت به اینکه مصوبه مورد شکایت با رعایت مقررات قانونی تصویب شده است رد شکایت مورد استدعاست. /ت

هیأت تخصصی شوراهای اسلامی دیوان عدالت اداری با حضور اعضاء تشکیل ، پس از ملاحظه پرونده و اسناد و مدارک موجود در آن و بعد از قرائت گزارش عضو ممیز و بررسی و انجام مشاوره به اتفاق آراء اعضاء حاضر در جلسه به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی می نماید .

رأی هیات تخصصی شوراهای اسلامی

طبق ماده ۴ قانون حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهر مصوب ۱۳۸۹ ( مجریان طرح های احیاء ، بهسازی و نوسازی ، ( وزارت مسکن و شهرسازی و شهرداریها ) می توانند قسمتی از اختیارات خود را به شرکت ها و یا سازمان های وابسته به خود و یا اشخاص حقیقی و حقوقی غیر دولتی صاحب صلاحیت فنی ، مالی و اجرایی واگذار نمایند. صلاحیت اشخاص حقیقی و حقوقی را وزارت مسکن و شهرسای ( سازمان عمران و بهسازی شهرداری ایران ) تعیین می نماید. و همچنین طبق دستورالعمل احراز صلاحیت موضوع ماده مذکور مصوب ۱۳۹۰ وزارت کشور اجازه تأسیس دفاتر خدمات تسهیل گری و نوسازی و اخذ هزینه های مربوطه به شهرداریها داده شده است و طبق بند ۹ ماده ۸۰ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی وانتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ با اصلاحات بعدی ( تصویب آیین نامه های پیشنهادی شهرداری پس از رسیدگی به آن ها با رعایت دستورالعمل های وزارت کشور ) بنابراین مصوبه شماره ۳۱۱۲۹ مورخ ۴/۱۱/۹۱ مصوب شورای اسلامی شهر شیراز تحت عنوان هزینه های دفاتر خدمات تسهیلگری و نوسازی مغایر قانون و خارج از حدود اختیار نبوده و به استناد مواد ۱۲ و ۸۴ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر می شود. این رأی ظرف بیست روز از تاریخ صدور از سوی رئیس محترم دیوان و یا ده نفر از قضات محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است. /ت

جواد جباری

رئیس هیأت تخصصی شوراهای اسلامی دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 12449