رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مواد ۵۰و۶۸ آیین نامه اجرایی هیات وزیران مصوب ۲۸/۱۱/۷۵

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مواد ۵۰و۶۸ آیین نامه اجرایی هیات وزیران مصوب ۲۸/۱۱/۷۵

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مواد ۵۰و۶۸ آیین نامه اجرایی هیات وزیران مصوب ۲۸/۱۱/۷۵
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال مواد ۵۰و۶۸ آیین نامه اجرایی هیات وزیران مصوب ۲۸/۱۱/۷۵
کلاسه پروندهه ع/۹۴/۹۰۹
تاریخ رأیچهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
شماره دادنامه۳۹۸

دادنامه ۳۹۸

مرجع رسیدگی : هیات تخصصی اراضی ، محیط زیست و صنایع

شاکی: صابر مناجاتی

طرف شکایت : هیات وزیران

گردشکار:

شاکی در شکایت تقدیمی اظهار داشته بر اساس مواد ۵۰ و ۶۸ آیین نامه اجرایی هیات وزیران مصوب ۲۸/۱۱/۱۳۷۵ به شماره ۱۲۳۳۷۹/ت ۱۷۴۹۶ ه در مجامع عمومی سازمان استان و انتخاب هیات مدیره که یک مجمع عمومی محسوب می شود از اعضای بدون پروانه اشتغال رأی اخذ می شود که این آیین نامه اجرایی با ماده ۹ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در تعارض می باشد .

  • خلاصه مدافعات مشتکی عنه :

خوانده با وصف ابلاغ نسخه ثانی دادخواست و ضمائم و انقضاء مهلت مقرر پاسخی نداده است .

  • نظریه تهیه کننده گزارش :

به نظر می رسدکه مواد ۵۰ و ۶۸ آیین نامه اجرایی هیات وزیران مصوب ۲۸/۱۱/۱۳۷۵ مغایرتی با ماده ۹ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب اسفند ماه ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی نداشته باشد چرا که بر اساس ماده ۹ قانون اخیر الذکر مجمع عمومی سازمان استان از اجتماع تمامی اشخاص حقیقی عضو دارای حق رأی سازمان منحصر به دارندگان مدرک تحصیلی در رشته های اصلی مهندسی ساختمان و رشته های مرتبط است تشکیل می شود و منحصر به اشخاص حقیقی عضو می باشد و با توجه به اطلاق عضو این امر دلالت بر اعضای دارای پروانه و بدون پروانه اشتغال می تواند داشته باشد و ماده ۵۰ آیین نامه اجرایی فوق الاشاره نیز شرکت در انتخابات هیات مدیره را علی الاطلاق برای اعضای نظام مهندسی مجاز شناخته است.

تهیه کننده گزارش

پور قربانی

موضوع در جلسه مورخ ۸/۱۲/۹۴ هیات تخصصی اراضی، محیط زیست وصنایع دیوان عدالت اداری مطرح ، نظریه هیأت به شرح آتی اعلام می گردد .

  • رأی هیات تخصصی

حسب محتویات پرونده شاکی از مواد ۵۰ و۶۸ آئین نامه اجرایی هیات وزیران مصوب سال ۷۵ اعلام شکایت نموده اند . طی شکایت از مصوبه سال ۸۳ که طی آن شخص حقیقی را شاغل تلقی نموده است و در ماده ۹ قانون هم از شخص حقیقی نام برده شده است استفاده کرده و مدعی غیر قانونی بودن مواد ۵۰و ۶۸ مذکور را می نماید در حالیکه اولا : مصوبه سال ۸۳ بعد از مواد ۵۰ و۶۸ مورد تصویب قرار گرفته است . ثانیا : در ماده ۹ مذکور و در درخواست شاکی هیچ اشاره ای به شغل نشده است در هر حال مواد آئین نامه مورد شکایت مخالفت با ماده ۹ اعلام نداشته و در حدود قانون هم اقدام به اتخاذ تصمیم بر اساس آیین نامه شده است ، لذا شکایت شاکی وجاهتی نداشته رأی به رد شکایت صادر و اعلام می گردد . رأی مذکور مطابق بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات ظرف مهلت ۲۰ روز از سوی ریاست محترم کل دیوان و یا ده نفر از قضات محترم دیوان قابل رسیدگی در هیات عمومی است./ز

جعفری ورامینی

رئیس هیأت تخصصی اراضی و محیط زیست

دیوان عدالت اداری

خیابان بهشت (ضلع جنوبی پارک شهر) دیوان عدالت اداری تلفن ۸-۵۶۰۹۰


کدمنبع: 10619