رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره درخواست ابطال بند ۶ بخشنامه ۲/۱۴ جدید درآمد تأمین اجتماعی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره درخواست ابطال بند ۶ بخشنامه ۲/۱۴ جدید درآمد تأمین اجتماعی

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره درخواست ابطال بند ۶ بخشنامه ۲/۱۴ جدید درآمد تأمین اجتماعی
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعدرخواست ابطال بند ۶ بخشنامه ۲/۱۴ جدید درآمد تأمین اجتماعی
کلاسه پروندهه ع/ ۹۴/۶۷
تاریخ رأیسه شنبه ۶ مهر ۱۳۹۵
شماره دادنامه۱۰۸

دادنامه: ۱۰۸

مرجع رسیدگی: هیات تخصصی بیمه، کار و تامین اجتماعی

شاکی: شرکت ساختمانی پی راه

طرف شکایت: سازمان تامین اجتماعی

گردشکار:

شاکی با تقدیم دادخواستی اعلام نموده : کسر حق بیمه به مأخذ ۸/۷ درصد در قراردادهای غیر عمرانی بابت بیمه و پرداخت آن به سازمان تامین اجتماعی یکی از شروط تکلیفی مشترک قراردادهای غیر عمرانی می باشد وکارفرما مکلف است پس از کسر حق بیمه به مأخذ ۸/۷ درصد ، حق بیمه مأخوذه را به سازمان پرداخت کند لذا عدم انجام تکلیف کارفرما موجبی برای مسئولیت پیمانکار نیست ولی بر اساس بند ۶ بخشنامه جدید درآمد شماره ۲/۱۴ در هر حالت مسئولیت عدم انجام تکلیف مذکور بر اساس قراردادهای غیر عمرانی بر عهده پیمانکار قرار گرفته است و این مقرره اکل مال باالباطل بوده و برخلاف آیه شریفه ان الله یأمر بالعدل و الاحسان بوده و خلاف شرع می باشد.

ریاست محترم دیوان عدالت اداری موضوع را از دبیر شورای نگهبان استعلام کردند و قائم مقام دبیر شورای نگهبان به موجب نامه شماره ۳۴۵/۱۰۲/۹۵ مورخ ۶/۲/۹۵ پاسخ دادند که بند ۶ بخشنامه مورد شکایت خلاف موازین شرع تشخیص داده نشد.

  • خلاصه مدافعات مشتکی عنه:

طرف دیگر با وصف ابلاغ دفاعی ننموده است.

موضوع در جلسه مورخ ۱۵/۶/۹۵ هیأتتخصصی بیمه ،کار و تأمین اجتماعی دیوان عدالت اداری مطرح ، نظریه هیأت به شرح آتی اعلام می گردد.

  • رأی هیات تخصصی*

نظر به اینکه شاکی، بخشنامه مورد شکایت (بند ۶ بخشنامه ۲/۱۴ جدید در آمد تامین اجتماعی ) را مغایر با قانون اعلام ننموده، لذا هیات تخصصی با تکلیفی مواجه نیست و در مورد اعلام خلاف شرع بودن ، با توجه به نظر فقهای محترم شورای نگهبان مبنی بر اینکه موضوع مورد شکایت خلاف شرع نیست لذا رأی به رد شکایت صادر و اعلام می نماید. رأی صادره به استناد بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری از سوی ریاست محترم دیوان و یا ده نفر از قضات دیوان قابل اعتراض می باشد./ز

نبی اله کرمی

رئیس هیأت تخصصی بیمه، کار و تامین اجتماعی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 10733