رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره: ۳۹۵ ،کلاسه پرونده: ه ع/ ۹۴/۷۵۲)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال دستور اداری در خصوص نحوه حضور نمایندگان کارگران در هیاتهای بدوی تشخیص مطالبات به شماره ۱۳۳۶۱/۹۳/۱۰۰۰ – ۲۸/۱۲/۹۳

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال دستور اداری در خصوص نحوه حضور نمایندگان کارگران در هیاتهای بدوی تشخیص مطالبات به شماره ۱۳۳۶۱/۹۳/۱۰۰۰ – ۲۸/۱۲/۹۳
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال دستور اداری در خصوص نحوه حضور نمایندگان کارگران در هیاتهای بدوی تشخیص مطالبات به شماره ۱۳۳۶۱/۹۳/۱۰۰۰ – ۲۸/۱۲/۹۳
کلاسه پروندهه ع/ ۹۴/۷۵۲
تاریخ رأیشنبه ۱ فروردين ۱۳۹۴
شماره دادنامه۳۹۵

دادنامه ۳۹۵ تاریخ صدور : ۹/۱۲/۹۴

مرجع رسیدگی : هیات تخصصی بیمه ، کار و تامین اجتماعی

شاکی: احسان امین فر

طرف شکایت : سازمان تامین اجتماعی

گردشکار:

هیات بدوی تشخیص مطالبات مطابق ماده ۴۳ قانون تامین اجتماعی می باشد که اعضاء و نحوه تعیین آنها را مشخص کرده است . این دستور العمل خلاف قانون و خارج از حدود اختیارات مدیر عامل سازمان می باشد و نیز مطابق ماده ۱۳۶ قانون کار ، انتخاب نمایندگان کارگران به ترتیبی است که در این ماده ذکر شده است و از نوع وجوب تخییری نیست که بتوان از میان اشخاص مندرج در آن یکی را انتخاب نمود و در ماده ۱۱آئین نامه نحوه تشکیل ، حدود و وظایف و اختیارات و عملکرد کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان و کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار مصوب ۳۰/۳/۷۲ هیات دولت صراحتا از اختیارات و تکالیف کانون های هماهنگی شوراهای اسلامی می باشد و این دستور العمل مانع حضور نمایندگان واقعی کارگران در هیاتهای مربوطه شده است .

  • خلاصه مدافعات مشتکی عنه :

مطابق ماده ۴۵ قانون تامین اجتماعی نحوه تسلیم اعتراض و درخواست تجدیدنظر و تشکیل جلسات هیاتها و ترتیب رسیدگی و صدور رأی و ابلاغ به موجب آئین نامه خواهد بود که به پیشنهاد هیات مدیره سازمان به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید . آیین نامه مربوط در ۲۴/۵/۷۲ تصویب گردید و بر اساس ماده ۳۷ آیین نامه آن ترکیب هیاتهای بدوی و تجدید نظر تشخیص مطالبات مطابق مواد ۴۳ و ۴۴ قانون تامین اجتماعی خواهد بود .

براساس ماده ۴۳ قانون مزبور اعضای هیات های بدوی مشخص شده که در بند ۴ آن آمده است در تبصره یک ماده ۱۳۶ قانون کار آمده است آیین نامه اجرایی آن با پیشنهاد شورای عالی کار به تصویب هیات وزیران خواهد رسید .

تبصره ۲ - درصورتی که تشکل های عالی کارگری و کارفرمایی موضوع این فصل ایجاد نشده باشد وزیر کار می تواند نسبت به انتخاب نمایندگان مزبور در مجامع شوراها و هیات های عالی اقدام نماید .

با عنایت به اینکه پرونده های مطروحه در هیات های بدوی تخلف است و از کارخانجات پیمانکاران و یا کارگاههای صنوف تولیدی و خدماتی .... که مقرر گردید نماینده کارگران کارگاهها مشمول قانون تامین اجتماعی در هیات های بدوی با توجه به تفاوت پرونده های مطروحه حسب مورد توسط کانون عالی شوراهای اسلامی کار ، کانون عالی انجمن صنفی کارگران و یا مجمع نمایندگان کارگران انتخاب و به هیات مزبور معرفی گردند و در واقع دستورالعمل در راستای خواسته شاکی است .

  • نظریه تهیه کننده گزارش :

باعنایت به اینکه مطابق بند ۴ ماده ۴۳ قانون تامین اجتماعی و ماده ۱۳۶ قانون کار و آیین نامه اجرایی آن می باشد و حسب مورد در قانون تصریح شده است نظر به رد شکایت دارم .

تهیه کننده گزارش :

محمد آشورلو

موضوع در جلسه مورخ ۱/۱۲/۹۴ هیأت تخصصی کار ، بیمه و تامین اجتماعی دیوان عدالت اداری مطرح، نظریه هیأت به شرح آتی اعلام می گردد .

رأی هیات تخصصی کار ، بیمه و تامین اجتماعی

نظر به اینکه دستور العمل نحوه حضور نمایندگان کارگران در هیات های بدوی تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی به شماره ۱۳۳۶۱/۹۳/۱۰۰۰ مورخه ۲۸/۱۲/۹۳ مطابق بند ۴ ماده ۴۳ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و ماده ۱۳۶ و تبصره یک آن از قانون کار مصوب ۱۳۶۹ بوده که مقرر نموده است حسب مورد علیهذا به استناد مراتب فوق الذکر اعضاء حاضر در جلسه هیات تخصصی به اتفاق آراء نظر به عدم ابطال دستور اداری مورد خواسته را اعلام نمودند و نیز مستندا به بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ رأی به رد شکایت صادرو اعلام می کند ، رأی صادره از تاریخ صدور ظرف مدت بیست روز از طرف رئیس دیوان و یا ده نفر از قضات دیوان عدالت قابل اعتراض و رسیدگی در هیات عمومی دیوان عدالت اداری می باشد ./ز

نبی اله کرمی

رئیس هیأت تخصصی بیمه ، کار و تامین اجتماعی

دیوان عدالت اداری

خیابان بهشت (ضلع جنوبی پارک شهر) دیوان عدالت اداری تلفن ۸-۵۶۰۹۰


کدمنبع: 10607