رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره: ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۴۷۹ ،کلاسه پرونده: ه ع؍ ۹۷۰۲۷۳۰ )

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال دستورالعمل مشاغل راهبردی در ساعس ناجا–الزام به اعطای جایگاه خدمتی و احتساب مزایای قانونی در حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمت

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال دستورالعمل مشاغل راهبردی در ساعس ناجا–الزام به اعطای جایگاه خدمتی و احتساب مزایای قانونی در حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمت
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال دستورالعمل مشاغل راهبردی در ساعس ناجا–الزام به اعطای جایگاه خدمتی و احتساب مزایای قانونی در حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمت
کلاسه پروندهه ع؍ ۹۷۰۲۷۳۰  
تاریخ رأیيکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸
شماره دادنامه۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۴۷۹                

هیأت تخصصی استخدامی

شماره پرونده :ه ع؍ ۹۷۰۲۷۳۰ شماره دادنامه: ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۴۷۹ تاریخ: ۲۰/۷/۹۸

شاکی :آقای محسن بابا شاهی

طرف شکایت :سازمان عقیدتی سیاسی ناجا–ستاد کل نیروهای مسلح

موضوع شکایت و خواسته :ابطال دستورالعمل مشاغل راهبردی در ساعس ناجا–الزام به اعطای جایگاه خدمتی و احتساب مزایای قانونی در حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمت

شاکی دادخواستی به طرفیتسازمان عقیدتی سیاسی ناجا–ستاد کل نیروهای مسلحبه خواسته ابطالدستورالعمل مشاغل راهبردی در ساعس ناجا–الزام به اعطای جایگاه خدمتی و احتساب مزایای قانونی در حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمتبه دیوان عدالت اداری تقدیم نموده و اعلام داشته اولابه دلیل دستورالعمل مورد شکایت که به موجب آن چارت جدید سازمان عقیدتی سیاسی ناجا به تصویب رسیده است جایگاه خدمتی وی از ۱۷ به ۱۶ تنزل یافته است و با عنایت به اینکه مبنای حقوق و پاداش پایان خدمت بر اساس میانگین حقوق ۲ سال پایانی محاسبه می گردد متضرر شده و منجر به محرومیت از حقوق و مزایای قانونی شده است.ثانیا یگان متبوعه شغل معاون هماهنگ کننده عقیدتی سیاسی استان اصفهان را بر اساس دستورالعمل مربوطه و طبق روال جاری سازمان برای شاکی پیشنهاد داده ولی ساعس ناجا بدون رعایت حقوق فردی و ملاحظات سازمانی با آن مخالفت کرده است در حالیکه طبق ماده ۵۴ و ۵۵ قانون مدیریت خدمات کشوری هیچ گونه مانعی جهت ارتقاء نداشته است و علت مخالفت ساعس ناجا ابلاغ بخشنامه مورد شکایت از سوی ستاد کل نیروهای مسلح بوده که محدودیت سن خدمت برای بعضی جایگاههای ۱۷ به بالا قائل شده است در حالی که تا آن زمان سابقه نداشته است. ثالثا شاکی مدعی شده بخشنامه و دستورالعمل ستاد کل اختصاص به مشاغل راهبردی داشته و شامل شغل پیشنهادی برای وی نمی شده است و دایره شمول دستورالعمل نباید موجب تضییع قانون بشود.

در پاسخ به شکایت مذکور ، معاون نظارت و ارزشیابی مکتبی ساعس ناجا اعلام داشته :

۱- بر اساس مواد ۲ و ۲۹ قانون تشکیل هیأت های انضباطی ، رسیدگی به شکایات و تخلفات کارکنان نیروهای مسلح مصوب ۲۳؍۱؍۹۶ ، رسیدگی به هرگونه شکایت کارکنان در امور خدمتی و ... باید در هیأت های موضوع این قانون رسیدگی بشود. و در صورت مراجعه به دبیرخانه هیأت های رسیدگی ، به شکایت وی رسیدگی می شد.

۲- در خصوص ابطال یا اصلاح دستورالعمل مذکور ، صدور آن ارتباطی به ساعس ناجا ندارد و عدم انتصاب ایشان در شغل یاد شده به جهت عدم احراز شرایط بوده است و ادعای شاکی مبنی بر تسری دستورالعمل مورد شکایت به شغل مذکور صحیح نیست.

۳- با عنایت به چارت سازمانی ، جایگاه شغل معاون آگاه سازی سیاسی از جایگاه سرتیپ دومی به سرهنگی تنزل یافته و به منظور جلوگیری از ضرر احتمالی ، ساعس ناجای اصفهان شغل معاون تربیت و آموزش عقیدتی سیاسی در جایگاه سرتیپ دومی را برای شاکی پیشنهاد کرده که وی نپذیرفته است.

۴- ایشان در زمان اجرای ساختار جدید به علت خدمت کمتر از ۲۸ سال ، مشمول دستورالعمل مذکور نشده است. ( دستور کاری در خصوص حفظ جایگاه افراد بالای ۲۸ سال خدمت ابلاغ گردیده است. )

۵- با عنایت به یکی از تدابیر و رهنمودهای فرمانده معظم کل قوا ( مد ظله العالی ) به مقامات نیروهای مسلح ، مبنی بر اینکه مقامات نیروهای مسلح در حوزه فرماندهی ، سازمان عقیدتی سیاسی و حفاظت اطلاعات موظفند در کلیه گردشکارها و احکام صادره ، در چارچوب آخرین اختیارات تفویضی به منظور انتصاب فرماندهان ، رؤسا و مدیران ، انتصاب آنان را با لحاظ مدت ۲ تا ۳ سال تصریح نمایند. و مدنظر قرار دادن روشهای جاری و دستور کارهای موجود ، امکان انتصاب وی ( برای مدت ۸ ماه ) به علت عدم احراز شرایط لازم در شغل جدید وجود نداشت.

۶- استناد یاد شده به ماده ۱۳۱ قانون استخدامی ناجا و بند (الف) ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری ، وجاهتی ندارد ، چرا که هیچ گونه الزامی بر به کارگیری کارکنان بالای ۳۰ سال خدمت وجود ندارد. در هر دو ماده ، از لفظ می تواند استفاده شده است.

۷- با استناد به ماده ۹۷ قانون استخدامی ناجا ، سازمان در انتصاب مدیران خود اختیار تام داشته و انتصاب در جایگاههای مدیریتی ، اعطایی بوده و به عنوان حق تلقی نمی گردد.

پرونده در جلسه مورخ ۷؍۷؍۱۳۹۸ هیأت تخصصی استخدامی مطرح گردید و پس از رسیدگی به موضوع ، اعضاء هیأت با اتفاق نظر مفاد مقرره مورد شکایت را قابل ابطال ندانستند ، بنابراین به استناد بند ب ماده ۸۴قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداریبه شرح زیر مبادرت به صدور رأی می شود.

رأی هیات تخصصی استخدامی

با توجه به اینکه دستورالعمل موضوع درخواست ابطال راجع به ساختار سازمانی بوده و مشاغل موجود را با توجه به نوع و اهمیت کار در جایگاه متناسب قرار داده و درجه شاکی سرهنگ بوده که شغل وی نیز که سابقا در جایگاه ۱۷ قرار داشته با چارت و دستورالعمل مورد اعتراض در جایگاه ۱۶ ( سرهنگی ) قرار داده شده است که با این اوضاع حقوق و مزایایی که به لحاظ جایگاه ۱۷ ( سرتیپ دومی ) به شاکی پرداخت می شده قطع گردیده و نظر به اینکه وفق ماده ۹۷ قانون استخدام نیروی انتظامی مصوب سال ۱۳۸۲ مقرر شده است کارکنان باید در محل سازمانی متناسب با درجه خود منصوب شوند و انتصاب آنهادر محل های پایین تر از درجه آنان ممنوع است و شاکی نیز با دستورالعمل جدید الصدور در جایگاه متناسب با درجه خود منصوب شده است ، لذا هیچ گونه تضییع حقی از وی صورت نگرفته و اساسا دستورالعمل صادره مغایرتی با قوانین مصوب نداشته و قابل ابطال تشخیص داده نمی شود و رأی به رد شکایت صادر می گردد. ضمنا خواسته دیگر شاکی مبنی بر الزام به اعطای جایگاه خدمتی و احتساب مزایای قانونی در حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمتجنبه موردی داشته و رسیدگی به آن در صلاحیت شعبه دیوان می باشد.

این رأی مستند به بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری صادر و ظرف بیست روز پس از صدور، از سوی ده تن از قضات یا رئیس محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض می باشد.

رضا فضل زرندی

رئیس هیات تخصصی استخدامی


کدمنبع: 12396