رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره: ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۶۲۰ ،کلاسه پرونده: ه ع/۹۷/۳۷۰۸ )

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال نامه های شماره ۱۰۹۴/۲۶۰/ص مورخ ۲۴/۶/۱۳۹۷ و شماره ۱۰۳۰/۲۶۰/د مورخ ۳/۳/۱۳۹۵ و شماره ۶۷/۲۶۰/ص مورخ ۳۱/۴/۱۳۹۴

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال نامه های شماره ۱۰۹۴/۲۶۰/ص مورخ ۲۴/۶/۱۳۹۷ و شماره ۱۰۳۰/۲۶۰/د مورخ ۳/۳/۱۳۹۵ و شماره ۶۷/۲۶۰/ص مورخ ۳۱/۴/۱۳۹۴
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال نامه های شماره ۱۰۹۴/۲۶۰/ص مورخ ۲۴/۶/۱۳۹۷ و شماره ۱۰۳۰/۲۶۰/د مورخ ۳/۳/۱۳۹۵ و شماره ۶۷/۲۶۰/ص مورخ ۳۱/۴/۱۳۹۴
کلاسه پروندهه ع/۹۷/۳۷۰۸     
تاریخ رأیيکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸
شماره دادنامه۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۶۲۰

هیات تخصصی اقتصادی مالی

شماره پرونده : ه ع/۹۷/۳۷۰۸ شماره دادنامه : ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۶۲۰ تاریخ : ۲۳/۹/۹۸

شاکی : سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان

طرف شکایت : سازمان امور مالیاتی

موضوع شکایت و خواسته : ابطال نامه های شماره ۱۰۹۴/۲۶۰/ص مورخ ۲۴/۶/۱۳۹۷ و شماره ۱۰۳۰/۲۶۰/د مورخ ۳/۳/۱۳۹۵ و شماره ۶۷/۲۶۰/ص مورخ ۳۱/۴/۱۳۹۴

شاکی دادخواستی به طرفیت سازمان امور مالیاتی به خواسته ابطال نامه های شماره ۱۰۹۴/۲۶۰/ص مورخ ۲۴/۶/۱۳۹۷ و شماره ۱۰۳۰/۲۶۰/د مورخ ۳/۳/۱۳۹۵ و شماره ۶۷/۲۶۰/ص مورخ ۳۱/۴/۱۳۹۴ به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است متن مقرره مورد شکایت به قرار زیر می باشد :

نامه های یاد شده از سوی معاونت مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی و راجع به شمول مالیات یاد شده درخصوص ارایه خدمات به غیر در قبال ما به ازاء می باشد و در صفحات ۳۶ لغایت ۴۰ پرونده موجود می باشد.

دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت

۱- هزینه های سازمان از محل حق عضویت اعضا و کمک های اعطایی دولت تأمین می شود.

۲-در نامه های متعدد ، سازمان امور مالیاتی اقلام درآمدی سازمان را از شمول مالیات بر ارزش افزوده مستثنی نموده و مشمول مالیات یاد شده نداشته اند.

۳- وجوه دریافتی سازمان طبق مقررات قانون هزینه می شود و وجوه در انطباق با مواد ۱ و ۲ و۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده نبوده چون فعالیت سازمان ارایه خدمت برای غیر در قبال ما به ازا نمی باشد در حالی که در نامه های معترض عنه دامنه شمول ماده ۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده موسع شده به این سازمان تسری پیدا نموده است تقاضای ابطال مصوبات را دارم.

در پاسخ به شکایت مذکور ، مدیر کل دفتر حقوقی سازمان امور مالیاتی به موجب لایحه شماره ۱۲۵۶۲/۲۱۲/د مورخ ۱۲/۰۳/۱۳۹۸ به طور خلاصه توضیح داده است که :

الف- مفاد نامه یاد شده و مورد شکایت بخشنامه نبوده بلکه پاسخ به استعلامات انجام شده می باشد و قابلیت رسیدگی در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری را ندارد و مستقلا قاعده الزام آور وضع ننمودند.

ب- محل های تأمین درآمد سازمان نظام مهندسی ساختمان که در ماده ۳۷ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان پیش بینی شده است همانگونه که در مصوبات آمده است بخش هایی از آن مشمول معافیت های مالیاتی است و مستثنی شده اند و راجع به سایر موارد سازمان یاد شده مکلف است مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت نماید.

ج- سازمان نظام مهندسی و مهندسین ناظر باید هر کدام جداگانه صورت حساب و تکالیف خود را انجام دهند و آنچه انجام خدمت در قبال ما به ازاء می باشد مشمول مالیات تلقی می شود.

رای هیات تخصصی اقتصادی مالی

درخصوص شکایت مطروحه به خواسته ابطال نامه های شماره ۱۰۹۴/۲۶۰/ص مورخ ۲۴/۶/۱۳۹۷ و شماره ۱۰۳۰/۲۶۰/د مورخ ۳/۳/۱۳۹۵ و شماره ۶۷/۲۶۰/ ص مورخ ۳۱/۱/۱۳۹۴ معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور، اولا براساس ماده ۱ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷، عرضه کالاها و ارائه خدمات در ایران و همچنین واردات و صادرات آنها مشمول مالیات بر ارزش افزوده بوده و طبق ماده ۵ همین قانون، منظور از ارائه خدمات در این قانون انجام خدمات برای غیر در قبال مابه ازاء می باشد. ثانیا موارد معافیتهای موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده در ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مشخص شده و خارج از موارد مصرح در این ماده، هیچگونه معافیتی برای اشخاص دولتی یا خصوصی قابل اعمال نمی باشد. بنا به مراتب فوق، مقررات مورد شکایت خلاف قانون و خارج از اختیار نبوده، لذا به استناد بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ رأی به رد شکایت صادر و اعلام می کند. رأی صادره ظرف مدت بیست روز از تاریخ صدور از سوی ریاست ارزشمند دیوان عدالت اداری و یا ده نفر از قضات گرانقدر دیوان قابل اعتراض است.

دکتر زین العابدین تقوی

رئیس هیأت تخصصی اقتصادی مالی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 12606