رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره: ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۷۶۶ ،کلاسه پرونده: ه ع/۹۷/۲۰۱۴ )

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مصوبه سیزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورخ ۲۶/۶/۹۷ در رابطه با آزمون سراسری سال های ۹۹-۱۳۹۸

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مصوبه سیزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورخ ۲۶/۶/۹۷ در رابطه با آزمون سراسری سال های ۹۹-۱۳۹۸
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال مصوبه سیزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورخ ۲۶/۶/۹۷ در رابطه با آزمون سراسری سال های ۹۹-۱۳۹۸
کلاسه پروندهه ع/۹۷/۲۰۱۴  
تاریخ رأیسه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸
شماره دادنامه۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۷۶۶              

هیأت تخصصی فرهنگی ، آموزشی و پزشکی

شماره پرونده : ه ع/۹۷/۲۰۱۴ شماره دادنامه : ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۷۶۶ تاریخ : ۳۰/۱۰/۹۸

شاکی : آقای سهیل سلیمی ننه کرانی فرزند جواد

طرف شکایت : سازمان سنجش آموزش کشور

موضوع شکایت و خواسته: ابطال مصوبه سیزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورخ ۲۶/۶/۹۷ در رابطه با آزمون سراسری سال های ۹۹-۱۳۹۸

شاکی دادخواستی به طرفیت سازمان سنجش آموزش کشور به خواسته ابطال مصوبه فوق الذکر به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است متن مقرره مورد شکایت به قرار زیر می باشد :

توجه : داوطلبان باتوجه به اینکه فارغ التحصیل نظام قدیم یا نظام جدید آموزشی هستند لزوما باید در آزمون مربوط به نظام آموزشی که در آن فارغ التحصیل شده اند ، شرکت نمایند.

دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت

با توجه به اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص مصوبات سیزدهمین جلسه مورخ ۲۶/۶/۹۷ شورای سنجش و پذیرش دانشجو در رابطه با آزمون سراسری سالهای ۹۸ و ۹۹ ، ثبت نام برای کنکور سراسری ۹۸ صرفا براساس نوع فارغ التحصیلی نظام قدیم یا نظام جدید آموزشی صورت خواهد گرفت. در حالیکه اینجانب فارغ التحصیل رشته ریاضی در سال ۱۳۸۵ هستم و از ابتدای سال ۹۶ شروع به مطالعه فشرده برای آمادگی برای کنکور ۹۸ در رشته تجربی نموده ام و با توجه به تغییر نظام آموزشی و اینکه هیچگونه اطلاعیه ای از سوی این سازمان برای سال ۹۸ صادر نشده بود. دروس نظام جدید را تاکنون مطالعه و تمام وقتم را صرف آن نمودم اما با توجه به مصوبه مذکور سازمان سنجش، یک سال مطالعه بنده بیهوده بوده و در مصوبه دیر هنگام این سازمان متأسفانه افرادی مثل بنده را مورد توجه قرار نداده اند و مجددا باید دروس نظام قدیم را مطالعه نمایم. تقاضا دارم برای ثبت نام افرادی با این شرایط در ثبت نام کنکور الزام شرکت در آزمون مربوط به نظام آموزشی که در آن فارغ التحصیل شده اند برداشته شود.

در پاسخ به شکایت مذکور، مدیر کل حقوقی دفتر ریاست سازمان سنجش آموزش کشور به موجب لایحه شماره ۹۷/۲۰۱۱/۶ مورخ ۸/۳/۹۸ به طور خلاصه توضیح داده است که:

اولا همان گونه که مستحضرید شورای سنجش و پذیرش دانشجو دارای شخصیت حقوقی مستقل است که جلسات آن در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل می شود و وزیر علوم تحقیقات و فناوری به عنوان رئیس شورا و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان دبیر و یکی از اعضای آن شورا می باشند. همانگونه که ملاحظه می فرمائید رئیس سازمان سنجش موظف به رعایت و اجرای مصوبات شورا می باشد و طرف شکایت قراردادن سازمان مذکور به تنهائی و عدم استماع اظهارات رئیس شورا ، فاقد توصیه قانونی است. ثانیا طبق مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو (جلسه ۱۳ مورخ ۲۶/۶/۹۷) در آزمون سراسری سال ۹۸ دو آزمون جداگانه انجام می شود به منظور رفاه داوطلبان هر دو نظام (جدید و قدیم) با توجه به نظام آموزشی که فرد در آن فارغ التحصیل شده است در یکی از این دو نظام آموزشی ثبت نام خواهند کرد بنابراین تصمیم متخذه براساس رعایت حال کلیه داوطلبان اتخاذ شده و تاکنون اعتراض هم به آن نشده است. اینکه تعدادی داوطلب انگشت شمار با این رویه مخالف باشند نمی تواند دلیل متقن و محکمی مبنی بر ابطال آن باشد. ثالثا شاکی محترم اظهار نموده : از سال ۹۶ شروع به مطالعه فشرده برای کنکور ۹۸ نموده و آن زمان سازمان سنجش برای سال ۹۸ اطلاعیه ای صادر نکرده بود. در پاسخ به این اظهارات باید گفت : این سازمان مکلف و ملزم به اجرای مصوبات مجلس محترم شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی ، شورای سنجش و پذیرش دانشجو و سایر دستگاه های ذیربط است. پس از اعلام نتیجه آزمون سراسری سال ۹۷ در راستای تعیین تکلیف برای آزمون سال ۹۸ در جلسه شماره ۱۳ مورخ ۲۶/۶/۹۷ وضعیت آزمون سراسری سال ۹۸ توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوب شده است. باتوجه به اینکه برای اولین بار نظام آموزشی کشور با چنین وضعیتی مواجه بوده بالطبع تعیین وضعیت کنکور ۹۸ در سالهای قبل امکان پذیر نبود. بنابراین قصور یا کوتاهی از طرف این سازمان صورت نگرفته و دقیقا مطابق مقررات رفتار کرده است. با عنایت به مراتب مذکور و با توجه به اینکه ابطال مصوبه موصوف آزمون سراسری سال ۹۸ را تحت الشعاع قرار خواهد داد. منطقی و صحیح و اصل این است که از داوطلبان در همان نظام آموزشی که تحصیل کرده اند آزمون به عمل آید و اقدامات صورت گرفته بر اساس همین اصل بوده است.

رأی هیات تخصصی فرهنگی، آموزشی و پزشکی

با توجه به رأی شماره ۶۷۰ الی ۶۹۳ مورخ ۲/۱۰/۹۸ این هیأت تخصصی و با عنایت به وظایف و اختیارات شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شرح ماده ۳ قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور از جمله بندهای ( الف و ب آن ) بخش مورد اعتراض مقرر در مصوبه جلسه شماره ۱۳ مورخ ۲۶/۶/۱۳۹۷ شورای موصوف در حدود اختیارات این شورا بوده است و مغایرتی نیز با قانون ندارد با توجه به مراتب مذکور حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. این رای به استناد بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ظرف بیست روز از تاریخ صدور از سوی رئیس دیوان یا ده نفر از قضات دیوان قابل اعتراض است.

ذبیح اله واحدی

رئیس هیأت تخصصی فرهنگی، آموزشی و پزشکی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 12771