رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره: ۹۹۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۱۲۷۸ ،کلاسه پرونده: ه ع/۹۹۰۰۸۳۹ )

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مواد ۷-۸-۹ شیوه نامه ماده ۹ آیین نامه اجرایی ماده ۹۰ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۷۵

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال مواد ۷-۸-۹ شیوه نامه ماده ۹ آیین نامه اجرایی ماده ۹۰ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۷۵
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال مواد ۷-۸-۹ شیوه نامه ماده ۹ آیین نامه اجرایی ماده ۹۰ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۷۵
کلاسه پروندهه ع/۹۹۰۰۸۳۹    
تاریخ رأیچهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹
شماره دادنامه۹۹۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۱۲۷۸               

هیات تخصصی شوراهای اسلامی

شماره پرونده :ه ع/۹۹۰۰۸۳۹ شماره دادنامه : ۹۹۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۱۲۷۸ تاریخ : ۲۵/۹/۹۹

شاکی :آقای سجاد کریمی پاشاکی

طرف شکایت :وزارت کشور

موضوع شکایت و خواسته :ابطال مواد ۷-۸-۹ شیوه نامه ماده ۹ آیین نامه اجرایی ماده ۹۰ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۷۵

شاکی دادخواستی به طرفیتوزارت کشوربه خواسته ابطالمواد ۷-۸-۹ شیوه نامه ماده ۹ آیین نامه اجرایی ماده ۹۰ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۷۵ به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است.متن مقرره مورد شکایت به قرار زیر می باشد :

ماده ۷ : اعضاء و کارشناسان مشورتی هیأت تطبیق که در ساعات غیر اداری در جلسات شرکت می نمایند مشمول دریافت حق جلسه می باشند.

ماده ۸ : حق جلسه اعضاء و کارشناسان مشورتی هیأت تطبیق در صورت تأمین اعتبار و با توجه به تعداد مصوبات واصله به هیأت تطبیق بر اساس اعلام رئیس هیأت تطبیق ، در هیأت بخش و روستا از محل اعتبارات دهیاری های تابعه بخش و در هیأت شهرستان از محل اعتبارات شهرداری های ذیربط قابل پرداخت خواهد بود.

ماده ۹ : مبلغ حق جلسه اعضاء و کارشناسان مشورتی هیأت تطبیق که در ساعات غیر اداری تشکیل می شود به شرح جدول ذیل می باشد.

اعضاء هیأت

کاشناسان مشورتی

هیأت تطبیق شهرستان هائی که مرکز آن کلانشهر باشد

۰۰۰/۸۵۰

۰۰۰/۶۰۰

هیأت تطبیق شهرستان هائی که مرکز آن مرکز استان با جمعیت بیش از ۰۰۰/۲۰۰ نفر باشد

۰۰۰/۷۵۰

۰۰۰/۵۵۰

هیأت تطبیق سایر شهرستانها

۰۰۰/۶۰۰

۰۰۰/۴۰۰

هیأت تطبیق بخش و روستا

۰۰۰/۶۰۰

۰۰۰/۳۰۰

تبصره یک : در هر ماه حداکثر معادل ۱۲ ساعت جلسه به هر یک از اعضاء و کارشناسان مشورتی هیأت حق جلسه پرداخت خواهد گردید.

تبصره ۲ : انجام هرگونه تغییر در ارقام جدول فوق الذکر بنا به تشخیص و اعلام وزارت کشور خواهد بود.

دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت

۱- هر پرداختی در ساختار اداری باید به موجب قانون باشد و در قوانین چنین پرداختی پیش بینی نشده.

۲- شخصیت حقوقی شهرداری و شوراها متفاوت است و امکان پرداخت حق جلسه توسط شهرداری جهت رسیدگی مصوبات شوراها مغایر این شخصیت حقوقی است.

۳- اعضاء هیأت تطبیق و کارشناسان مشورتی به اقتضای شغل خود در جلسات حضور می یابند و دستگاه متبوع می تواند در قالب اضافه کار این امر را جبران کند.

۴- وفق ماده ۷۸ قانون مدیریت خدمات کشوری هرگونه پرداخت به کارکنان به غیر از موضوع فصل دهم این قانون را غیر ممکن دانسته است.

۵- در ماده ۹۰ قانون تشکیلات وظایف و ... و آئین نامه اجرائی آن با اصلاحات بعدی مصوب هیأت وزیران حکمی مبنی بر پرداخت حق جلسه توسط شهرداریها پیش بینی نشده است.

در پاسخ به شکایت مذکور، مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستا به موجب لایحه شماره ۶۵۶۵۳ مورخ ۷/۵/۱۳۹۹ به طور خلاصه توضیح داده است که :

۱- نامبرده مشخص نکرده این شیوه نامه با چه اصلی از قانون اساسی یا شرع انور و یا قانون مغایر است.

۲- بر اساس ماده ۴ آئین نامه اجرائی ماده ۹۰ قانون شوراها رؤسای هیأت های تطبیق می توانند برای بررسی بیشتر و دقیق تر از کارشناسان مشورتی استفاده نمایند.

۳- ماده ۹ آئین نامه اجرائی ماده ۹۰ قانون شوراها نیز نحوه فعالیت دبیرخانه هیأت های تطبیق و تأمین و پرداخت هزینه های مربوط به هیأت تطبیق را به شیوه نامه ابلاغی وزارت کشور موکول نموده

۴- وزارت کشور طبق وظیفه ماده ۹ آئین نامه مذکور جهت هماهنگی و وحدت رویه در انجام فعالیت دبیرخانه های هیأت های مذکور و پرداخت حق جلسه اعضاء شیوه نامه موصوف را تدوین و در تاریخ ۲۳/۲/۹۷ به شماره ۲۷۴۰۶ به استانداران سراسر کشور ابلاغ نموده است.

۵- عضویت و حضور اعضاء و کارشناسان مشورتی فارغ از وظایف محوله قانونی در اداره مربوطه ، پست سازمانی و خارج از ساعات اداری بوده و بخشی از کارشناسان مشورتی هیأت تطبیق خارج از کارکنان سیستم اداری انتخاب می شوند و ارتباط اداری با دستگاه های اجرائی ندارند و با هزینه شخصی شرکت می کنند.

۴- هزنیه های پرداختی ارتباطی به قانون مدیریت ... ندارد.

۷- مستند شیوه نامه آئین نامه اجرائی ماده ۹۰ قانون مذکور است و چنانچه ایرادی داشت مورد اعتراض ریاست محترم مجلس قرار می گرفت و تطبیق آن و تأیید توسط هیأت بررسی و تطبیق مجلس نشان قانونی بودن آن می باشد.

هیأت تخصصی شوراهای اسلامی دیوان عدالت اداری با حضور اعضاء تشکیل ، پس از ملاحظه پرونده و اسناد و مدارک موجود در آن و بعد از قرائت گزارش عضو ممیز و بررسی و انجام مشاوره به اتفاق آراء اعضاء حاضر در جلسه به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی می نماید .

رأی هیات تخصصی شوراهای اسلامی

طبق ماده ۹ آیین نامه اجرایی ماده (۸۰) قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران ، مصوب ۱۳۷۵ و اصلاحات بعدی انجام کلیه مکاتبات و اداره جلسات بر عهده رئیس هیأت تطبیق می باشد و محل دبیرخانه هیأت های تطبیق در فرمانداری و بخشداری ذی ربط است. نحوه فعالیت دبیرخانه هیأت های تطبیق و تأمین پرداخت هزینه های مربوط به هیأت تطبیق مطابق شیوه نامه ای خواهد بود که توسط وزارت کشور تهیه و ابلاغ می شود. بنابراین مواد ۷ ، ۸ و ۹ از شیوه نامه ماده ۹ آیین نامه اجرایی ماده (۹۰) قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و اصلاحات بعدی مغایر قانون و خارج از حدود اختیار نبوده و به استناد مواد ۱۲ و ۸۴ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر می شود. این رأی ظرف بیست روز از تاریخ صدور از سوی رئیس محترم دیوان یا ده نفر از قضات محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است./ت

جواد جباری

رئیس هیأت تخصصی شوراهای اسلامی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 13642