فاعل معنوی در جرم سرقت بررسی تطبیقی حقوق عراق مراکش و امارات

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
فاعل معنوی در جرم سرقت بررسی تطبیقی حقوق عراق مراکش و امارات
عنوانفاعل معنوی در جرم سرقت بررسی تطبیقی حقوق عراق مراکش و امارات
رشتهحقوق
دانشجوعلی عبدالوهاب جاسم الساری
استاد راهنماسید رسول آقایی
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۴۰۲
دانشگاهدانشگاه ادیان و مذاهب



فاعل معنوی در جرم سرقت بررسی تطبیقی حقوق عراق مراکش و امارات عنوان پایان نامه ای است که توسط علی عبدالوهاب جاسم الساری، با راهنمایی سید رسول آقایی در سال ۱۴۰۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه ادیان و مذاهب دفاع گردید.

چکیده

این پژوهش با عنوان کنشگر اخلاقی در جرم سرقت، مطالعه تطبیقی حقوق عراق، امارات و مراکش انجام شده است. بر اساس قوانین جزایی عراق، مراکش و امارات متحده عربی، مرتکب اخلاقی جرم شخصی است که عناصر تشکیل دهنده جرم را آشکار کرده یا مستقیما در ارتکاب آن مشارکت داشته باشد. به شخص دیگری با حسن نیت یا بدون توانایی کیفری پرداخت می کند، به ارتکاب جرم و تحقق عناصر تشکیل دهنده آن، به طوری که مجرم در این مورد صرفا ابزاری در دست مرتکب اخلاقی آن باشد. با پیروی از این طرز فکر، کنشگر اخلاقی نیز مانند مجرمی که با هدف دستیابی به نتیجه مجرمانه مرتکب رفتاری می شود که عناصر مادی جرم را تشکیل می دهد، مسیولیت دارد و قوانین جزایی دیگری نیز وجود دارد که به آن اشاره نمی شود. به بازیگر اخلاقی در متون خود، گویی موضوع را به قوه قضاییه واگذار کرده اند تا با توجه به شرایط جرم، حرف خود را در آن بیان کند، بنابراین ایده کنشگر اخلاقی در تبیین مفهوم وی و تبیین اقدامات وی در عراق از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مراکش و امارات در حاکمیت قانون و ارایه موضع فقه عربی و خارجی در مورد این ایده. این امر باعث می شود که او چیزی بیش از ابزاری برای بررسی عناصری که بر آن استوار است استفاده کند، جرمی که به عنوان یک کنشگر اخلاقی اما از طریق شخص دیگری انجام شده است، و بارزترین نمونه از یک کنشگر اخلاقی، تحریک فردی است که مجرمانه نیست. مسوول، مانند راندن مجنون به کشتن شخص ثالث، بنابراین جرم در نتیجه رخ می دهد. و نیز مانند شخصی که برای آتش زدن خانه اجرت کوچکی می دهد و در نتیجه جنایت آتش زدن رخ می دهد. همچنین یک کنشگر اخلاقی محسوب می شود که افراد را با نیت خیر به ارتکاب جنایت سوق می دهد، یعنی از ماهیت غیرقانونی آنها بی خبر است، اما معتقد است که کاری که انجام می دهد مشروع است، مانند کسی که بدون اینکه به او چیزی بگوید، غذا می دهد. سم در آن برای دادن آن به قربانی، و در اینجا جنایت کشتن با زهر رخ می دهد و یا از خدمتکارش می خواهد که چیزی به او بدهد به گمان اینکه این چیزی برای اوست پس جواب می دهد که این کار را انجام دهد و در اینجا جرم سرقت واقع شده است. هدف ما از مطالعه این موضوع این است که بفهمیم مسیولیت کیفری چیست، چه جرایمی را می توان در حال حاضر یا در آینده مرتکب شد، مفاهیم مربوط به آن جرم و نشان دادن اینکه آیا جرایم به یک جنایت عمدی محدود می شود یا یک جنایت غیرعمدی ناشی از آن. وضعیت اضطراری این مطالعه با هدف درک چگونگی آغاز جنایت توسط کنشگر اخلاقی و تبیین توسعه جرم سرقت و تنوع جرایم تحت مقوله سرقت برای کنشگر اخلاقی انجام شد. او قوانین حاکم بر کنشگران اخلاقی دزدی را توضیح داد و توضیح داد که قوانین عراق، مراکش و امارات متحده عربی چگونه به دزدی و کنشگر اخلاقی نگاه می کنند. در تحقیق خود بر مرتکب اخلاقی جرم سرقت تمرکز می کنیم.اهمیت این موضوع در قانون، تدوین قوانین و مجازات ها است تا مجرم از مجازات جرم خود فرار نکند.اهمیت این موضوع نیز دارای اهمیت است. اهمیت اجتماعی اعمال مجازات بر مجرم، جامعه را متشکل تر و مناسب تر می کند تا آنها را از شر مرتکب جرم خلاص کند و دیگران را از ارتکاب جرم دور کند و به جامعه اطمینان دهد که مجرمی وجود ندارد. پژوهشگر رویکرد توصیفی تحلیلی را از طریق آنچه در حال حاضر در قانون مجازات عراق، قانون جزای مراکش و قانون جزای امارات در رابطه با نظریه عامل اخلاقی در جرم سرقت وجود دارد، از طریق تحلیل متون و فقه فقهی و قضایی دنبال می کند.

ساختار و فهرست پایان نامه

المقدمه

۱ بیان المساله

۲ ضروره البحث

۳ الهدف من الدراسه

۴ اسیله الدراسه

۵ الفرضیات

۶ الدراسات السابقه

۷ منهجیه الدراسه

۸ هیکلیه الدراسه

الفصل الاول: المفاهیم والکلیات

۱–۱ المفاهیم

۱–۱–۱ تعریف الفاعل المعنوی

۱–۱–۱–۱ الفاعل المعنوی فی اللغه

۱–۱–۱–۲ الفاعل المعنوی اصطلاحا

۱–۱–۲ مفهوم جریمه السرقه اللغه واصطلاحا

۱–۱–۲–۱ جریمه السرقه اللغه

۱–۱–۲–۲ جریمه السرقه اصطلاحا

۱–۲ الکلیات

۱–۲–۱ صور الفاعل المعنوی لجریمه السرقه

۱–۲–۱–۱ اولا: القصد العام، ویقسم الی فرعین

۱–۲–۱–۲ ثانیا: القصد الخاص

۱–۲–۲ موقع الفاعل المعنوی فی نظریه المساهمه الجناییه

الفصل الثانی: اساس تجریم الفاعل المعنوی لجریمه السرقه ومجال تطبیقها

۲–۱ اساس فکره الفاعل المعنوی لجریمه السرقه

۲–۱–۱ الاساس القانونی لفکره الفاعل المعنوی فی جریمه السرقه

۲–۱–۲ مجال تطبیق فکره الفاعل المعنوی للجریمه

۲–۲ موقف التشریعات المقارنه فی نظریه الفاعل المعنوی لجریمه السرقه

۲–۲–۱ نظریه الفاعل المعنوی لجریمه السرقه فی القانون العراقی

۲–۲–۲ نظریه الفاعل المعنوی لجریمه السرقه فی القانون المغربی

۲–۲–۳ نظریه الفاعل المعنوی لجریمه السرقه فی القانون الاماراتی

الفصل الثالث: ارکان جریمه الفاعل المعنوی فی السرقه وعقوبتها فی العراق والمغرب والامارات

۳–۱ جریمه الفاعل المعنوی فی السرقه

۳–۱–۱ ارکان الجریمه التی ینهض بها وصف الفاعل المعنوی فی جریمه السرقه

۳–۱–۲ المسوولیه الجناییه للفاعل المعنوی فی جریمه السرقه

۳–۲ عقوبه الفاعل المعنوی لجریمه السرقه فی العراق والمغرب والإمارات

۳–۲–۱ العقوبه الاصلیه

۳–۲–۲ العقوبه المشدده

۳–۲–۲–۱ عقوبه جریمه السرقه فی الامارات الماده

لقضایا السرقه فی الإمارات فی سرقه المبنی

۳–۲–۲–۲ الشریک الذی یحضر مسرح الجریمه اثناء ارتکابها

۳–۲–۳ جریمه الفاعل المعنوی فی السرقه و ارکانها و عقوبتها و حالات الاعفاء و ظروف التخفیف بالنسبه إلی الفاعل المعنوی فی السرقه

الخاتمه

۱ الاستنتاجات

۲ التوصیات

المصادر و المراجع

کلیدواژه ها

  • مجرم اخلاقی
  • سرقت
  • حقوق عراق
  • حقوق مراکش