ماده 16 آئین نامه اجرائی طرح اشتغال بیکاران
ماده ۱۶ آئین نامه اجرائی طرح اشتغال بیکاران مصوب ۱۳۵۸/۱۰/۰۸: وظایف و اختیارات گروه طرح و بررسی:
۱ – جمع آوری اطلاعات از فارغ التحصیلان جویای کار، با اخذ پرسشنامه منظم به فتوکپی شناسنامه، برگ خاتمه خدمت یا معافیت و مدارک تحصیلی طبق نمونه پیوست، با همکاری ادارات کاریابی وزارت کار و امور اجتماعی.
۲ – طبقه بندی فارغ التحصیلان جویای کار بر حسب تحصیل، تجربه، علاقه از لحاظ رشته های مربوط و همچنین بر حسب محل انتخابی، محل سکونت، محل تولد از نظر موقعیت جغرافیائی طرح، استطاعت مالی و سایر موضوعات لازم با استفاده از کارمندان ادارات کاریابی وزارت کار و امور اجتماعی.
۳ – جمع آوری اطلاعات در مورد نیازهای منطقه با نظرخواهی از مردم و کارشناسان بخش دولتی و خصوصی، با استفاده از امکانات بخش دولتی در زمینه تعیین مراکز خدمات دهستان در هر استان براساس طرح اشتغالی که وزارتین کشاورزی، کار و اموراجتماعی و سازمان برنامه و بودجه در دست مطالعه و اقدام دارند با بهره گیری از کارشناسان آنها در منطقه.
۴ – طبقه بندی کردن نیازهای منطقه بر حسب الویت با توجه به مزیت نسبی عوامل تولید.
۵ – جمع آوری اطلاعات از امکانات طبیعی و فنی و آموزش منطقه و فعالیتهای موجود.
۶ – تهیه و تنظیم طرحهای اجرائی با توجه به الویت ها از نظر دهستان، ده، بخش، شهر، شهرستان، کشاورزی و دامداری، میزان اشتغال، پائین بودن سهم سرمایه گذاری سرانه و سرعت آمادگی عوامل تولید در هر واحد.
۷ – تهیه و تنظیم برنامه های آموزشی عمومی و تخصصی لازم برای اجرای طرح به صورت علمی و عملی، همزمان با تشکیل واحد با استفاده از تمامی امکانات هنرستانها، انستیتوهای تکنولوژی، مراکز تعلیمات حرفهای, کانون های کارآموزی، دانشگاهها، صندوق کارآموزی و کارخانجات بخش دولتی و خصوصی.
۸ – راهنمائی و کمک به تشکیل شرکتهای مأمور اجرای طرح طبق، اساسنامه نمونه پیوست .
۹ – برآورد اعتبار لازم برای اجرای هر طرح که در مقابل سند ذمه و یا سند یکایک شرکاء و ظهرنویسی شرکت بایستی به شرکت اعطاء گردد.
۱۰ – پیشنهاد طرح برای تصویب شورای عالی.
۱۱ – پیشنهاد واگذاری اقدامات ایجاد مراکز خدمات دهستانها، تأسیساتی که در این مکانها ساخته شود، مانند: مدرسه – مسجد – انبار و تعمیرگاه و خانه و بهداشت و اماکن خدمات عمومی (پست و تلگراف) و غیره به شرکتهائی که تشکیل می شود و نحوه عقد قراردادهای لازم با آنها جهت تصویب شورای عالی.
۱۲ – ابلاغ مصوبات شورایعالی به واحدها.
۱۳ – تهیه و تنظیم کلیه دستورالعملهای اجرائی طرحها و پیشنهاد برای تصویب به شورای عالی.
۱۴ – بررسی نواقص و اشکالاتی که هر طرح در عمل با آن مواجه می شود و پیشنهاد رفع اشکال به شورای عالی و ابلاغ آن به شرکتهای مربوط پس از تصویب.
۱۵ – ارائه یک نسخه از طرح تصویب شده به هریک از گروههای خدمات و نظارت و بازرسی به منظور اقدام و پی گیری.
۱۶ – بررسی و مطالعه گزارشهای واحدهای اجرائی و تطبیق آن با طرح تصویبی.
۱۷ – بررسی و مطالعه گزارشهای واحد نظارت و بازرسی که از طرف شورای عالی ارجاع می شود و تهیه پاسخ لازم.
۱۸ – جمع آوری گزارشهای رسیده از واحدها و ارائه خلاصه آن به شورای عالی.
۱۹ – تهیه و تنظیم بیلان عملکرد مرکز حداکثر هر شش ماه یکبار جهت طرح در شورای عالی.