ماده 2 اساسنامه سازمان برنامه هفت ساله مصوب 1331
این ماده به موجب قوانین لاحق نسخ شده است. |
ماده ۲ اساسنامه سازمان برنامه هفت ساله مصوب ۱۳۳۱ مصوب ۱۳۳۱,۰۹,۲۵: الف – وظایف:
۱ – هییت نظارت – نظارت بعمل خواهد آورد که مخارج و مصارف بر طبق قانون و طرحها و بودجه ها و مصوبات کمیسیون برنامه مجلس شورای ملی و شورایعالی و آیین نامه های سازمان برنامه بعمل آید و موارد اعتراض را بمدیر عامل کتبا اطلاع دهند.
۲ – تصمیمات اساسی سازمان و آیین نامه ها و مقرراتی که باید در شورایعالی بتصویب برسد قبلا توسط مدیر عالم برای کسب نظر باطلاع هییت نظارت خواهد رسید هییت موظف است که در ظرف پنج روز نظریات خود را نسبت بامور مرجوعه مدیر عامل برای مشارالیه ارسال دارد در صورت عدم وصول جواب در ظرف مدت فوق حاکی است که هییت نظارت نظری ندارد.
۳ – هییت نظارت حق رابطه مستقیم با دولت دارد و مکلف است در اموریکه از طرف دولت بآن مراجعه میشود رسیدگی نموده و نتیجه تحقیقات خود را مستقیما گزارش دهد.
۴ – هییت نظارت میتواند نسبت بمصارف وجوه و عواید سازمان و شرکتهای تابعه هر نوع اطلاع و مدرک اسناد و حسابی را که لازم بداند بخواهد.
۵ – هرگاه هییت نظارت در ضمن رسیدگی مشاهده نماید که عملی بر خلاف مقررات و بطور غیر عادی واقع شده مراتب را بمدیر عامل با ذکر دلایل اعلام خواهد نمود تا در صورت وقوع تخلف یا جرم ترتیب تعقیب از طرف مدیر عامل داده شود در مواردیکه عدول از مقررات بر حسب دستور مدیر عامل باشد و عملی انجام شده یا بعد از تذکر رفع اشکال نشود مراتب را هییت نظارت بدولت گزارش خواهد داد و رونوشت آنرا بکمیسیون برنامه مجلس شورای ملی و شورایعالی ارسال خواهد داشت.
۶ – هییت نظارت گزارش عملیات یکساله و ترازنامه سازمان برنامه را که طبق ماده (۱۲) قانون به آن تسلیم میشود از حیث درآمد و هزینه و افزایشی که در نتیجه اجرای برنامه در امر تولید و درآمد حاصل شده مورد رسیدگی قرار داده و اگر ایراداتی بآن داشته باشد بمدیر عامل تذکر داده و پس از رفع این ایرادات گزارش و ترازنامه مزبور را برای تصویب بهییت دولت ارسال خواهد داشت.
۷ – شرکت در مجمع عمومی صاحبان سهام شرکتهای تابعه سازمان بمنظور تصویب ترازنامه شرکتها ( حداکثر تا ۳۱ امرداد ماه) و تصویب برنامه عملیات بهره برداری و بودجه آنها ( حداکثر تا ۳۱ فروردین ماه سال بعد) و سایر مسایلی که جزو دستور باشد.
ب – طرز کار:
۱ – هییت نظارت با حضور لااقل چهار نفر از اعضاء رسمیت مییابد و در هر حال هیچ تصمیمی که لااقل چهار نفر از اعضاء حاضر در جلسه با آن موافقت نکرده باشند قطعی نیست.
۲ – هییت نظارت یکنفر از اعضاء خود را برای اداره کردن جلسات بریاست انتخاب میکند و صورت مذاکرات هر جلسه باید در اول جلسه بعد قرایت و بتصویب و امضاء حضار برسد.
۳ – هییت نظارت دارای دبیرخانه ای خواهد بود که اعضاء آن از بین کارمندان سازمان برنامه انتخاب خواهند شد.