ماده 2 اساسنامه فرهنگستان علوم پزشکی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۲ اساسنامه فرهنگستان علوم پزشکی: وظایف:

۱– تلاش در جهت تحقق چشم انداز کشور در تمدن سازی و الگوی پیشرفت اسلامی و ایرانی در کلیه اهداف و وظائف فرهنگستان.

۲– کمک به تحقق نقشه جامع علمی کشور، ارتقاء کارآمدی نظام، دفاع از مرزهای اعتقادی، وحدت، امنیت ملی و صیانت از فرهنگ و هویت اسلامی و ایرانی.

۳– تحلیل چالش ها و ارائه توصیه های کاربردی، مراقبتی و خدماتی برای ارتقای نظام سلامت کشور.

۴– نقد سیاست ها و برنامه های در حال اجرا در حوزه سلامت و ارائه پیشنهادها به مراجع و دستگاه های ذی ربط.

۵ – ترجمان دانش در علوم سلامت و عرصه های ارائه مراقبت ها و خدمات سلامت با بهره گیری از فعالیت های جمعی و جذب حمایت و تشویق دانشمندان، پژوهشگران، نخبگان و صاحب نظران کشور.

۶ – ارائه و طرح فرضیه ها و نظریه های علمی، کوشش در راستای گسترش مرزهای دانش و تلاش برای ارتقای سطح دانش و پژوهش کشور همگام با حفظ استقلال علمی و فرهنگی و هماهنگ با نقشه جامع علمی کشور در عرصه سلامت.

۷– همکاری و ارائه راهکار برای تقویت فرهنگ اسلامی، سلامت معنوی و اخلاق پزشکی و تلاش جهت شناخت و ترویج فقه سلامت.

۸ – زمینه سازی و حمایت از پایه ریزی و گسترش دانش های فلسفه و حکمت، اخلاق و فقه اسلامی در حوزه سلامت و پزشکی و تربیت نیروی انسانی در حوزه های مذکور با همکاری حوزه و دانشگاه.

۹– مطالعه و تدوین سند و برنامه جامع برای تربیت پزشک حکیم در حوزه سلامت با همکاری حوزه و دانشگاه.

۱۰– پالایش، تقویت و ترویج فرهنگ عمومی سلامت در جامعه.

۱۱– انجام امور مشاوره علمی و پژوهشی اساسی در مسائل مربوط به دانش، نظریه پردازی و فناوری که از سوی قوای سه گانه، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مراکز علمی و پژوهشی از فرهنگستان درخواست می شود و ارائه پیشنهادهای لازم.

۱۲– مطالعه تجربیات کشورها در کسب و توسعه دانش و فناوری حوزه سلامت و هم چنین بررسی آخرین یافته های علمی و نحوه استفاده از آنها با توجه به زمینه ها و امکانات موجود در کشور.

۱۳– تشویق و ترغیب دانشمندان و پژوهشگران به نوآوری و خلق آثار علمی از طریق حمایت مادی و معنوی ایشان.

۱۴– حمایت از ایجاد تسهیلات لازم جهت مبادله اطلاعات و نتایج تحقیقات و تبادل نظر بین دانشمندان و محققان و مبادله متخصصان و پژوهشگران علوم سلامت با سایر کشورها به ویژه کشورهای اسلامی برای حفظ و احیای میراث پزشکی اسلامی و ایرانی با پرداخت کمک هزینه، واگذاری بورس، فرصت های مطالعاتی و استفاده از مسافرت های علمی از طریق مراجع ذیربط.

۱۵– بررسی و پیشنهاد ضوابط درخصوص ارتقاء سطح علمی سمینارها، همایش ها و کنفرانس های پزشکی در سطح ملی و ارزیابی این گونه همایش ها.

۱۶– حمایت از برگزاری همایش های علمی در زمینه جدیدترین یافته های علوم سلامت.

۱۷– انت–شار اطلاعات و دانس–ته های عل–وم سلامت از ط–ریق انت–شار مجلات و کتاب های علمی، پژوهشی و کاربردی به ویژه یافته های نوین علوم سلامت در سطح کشور و جهان.

۱۸– تش–ویق و تکریم دانش–مندان و خدم–ات آنان و اع–طای پاداش، ج–ایزه و نشان علمی به دانشمندان، پژوهشگران و مؤس–ساتی که خدمات علمی برجس–ته ای انجام داده اند.

۱۹– پیشنهاد و تخصیص اعتبارات و امکانات تحقیقاتی برای فعالیت های دانشمندان برجسته.

۲۰– ای–جاد ارتباط با فرهنگستان های س–لامت و علوم پزش–کی سایر کش–ورها و بررسی و تصویب عضویت فرهنگستان در مجامع و سازمان های جهانی که وظایف و اه–داف هم–سو با وظ–ایف و اه–داف فرهنگ–ستان دارن–د در چ–ارچوب قوان–ین و مقررات کشور.

۲۱– اعتلای انجمن ها و بهره گیری و استفاده از توان انجمن های علمی گروه پزشکی و انجمن هایی که به نحوی با سلامت ارتباط دارند و تشویق و ترغیب مشارکت آنها در زمینه های سیاستگذاری و برنامه ریزی در ابعاد مختلف سلامت.

۲۲– بررسی و تحلیل وضعیت علمی و فنی، آموزشی و پژوهشی علوم پزشکی و ارائه پیشنهاد در زمینه بهبود و ارتقای آن به مراجع ذیربط.

تبصره – وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاهها همکاریهای لازم را در چارچوب این اساسنامه با فرهنگستان علوم پزشکی به عمل میآورند.

الگو:مواد اساسنامه فرهنگستان علوم پزشکی