ماده 2 قانون تسهیل وصول مالیاتها مصوب 1343

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۲ قانون تسهیل وصول مالیاتها مصوب ۱۳۴۳ مصوب ۱۳۴۳,۰۴,۲۸: در نقاطی که اداره دارایی دایر است کمیسیون یا کمیسیونهایی بنام کمیسیون توافق از اعضاء ذیل تشکیل خواهد شد:

الف – دو نفر نماینده دارایی در مرکز به انتخاب وزارت دارایی و در حوزه های تابع پیشکاری به انتخاب پیشکار دارایی و در حوزه ادارات دارایی مستقل شهرستانها به انتخاب رییس اداره دارایی شهرستان.

ب – در مورد اختلافات مالیاتی بازرگانان و شرکتها یکنفر بازرگان بنمایندگی اطاق بازرگانی محل و در مورد اختلافات کارخانجات و موسسات صنعتی و معدنی یکنفر از صاحبان صنایع و معادن بنمایندگی اطاق صنایع و در مورد سایر اختلافات یکنفر از نمایندگان حرف و مشاغل بنا به انتخاب سندیکا یا اتحادیه صنفی مربوطه و در صورت عدم تشکیل سندیکا یا اتحادیه صنفی بنا بدعوت پیشکار یا رییس دارایی شهرستان و در نقاطی که اطاق بازرگانی یا شعبه اطاق صنایع و معادن دایر نشده است یکنفر بازرگان یا معتمد محل بمعرفی انجمن شهر و در صورتیکه انجمن شهر تشکیل نشده باشد بمعرفی فرماندار یا بخشدار محل.

تبصره – تشخیص این که برای رسیدگی به پرونده ای نماینده اطاق بازرگانی یا صنایع و یا بازرگان یا معتمد محل یا نماینده صاحبان حرف و مشاغل باید شرکت کند با اداره دارایی است.

ج – برای اجرای توافق در هر حوزه از طرف ادارات دارایی در هر سال بانتشار آگهی اقدام خواهد شد

مودیانی که حاضر بتوافق باشند می توانند ظرف سی روز از تاریخ انتشار آگهی مزبور در یکی از جراید کثیرالانتشار محل کتبا درخواست توافق نموده و تقاضانامه خود را باداره دارایی محل تسلیم نمایند.

تبصره – وزارت دارایی می تواند مدت سی روز مذکور را فقط برای یک بار و منتهی برای مدت ۱۵ روز تمدید یا تجدید نماید.

د – تقاضانامه های واصله باید روز بروز در دفتری ثبت و با پرونده امرو یکدفعه دعوت از مودی در کمیسیون های توافق مطرح شود و کمیسیونهای مزبور وظیفه دارند که با توجه بمحتویات پرونده و اوضاع و احوال و سایر جهات نسبت بسالهایی که تقاضای توافق شده است حتی الامکان با مودی توافق و مبلغ مورد توافق بابت هر سال مالیاتی را در صورت جلسه مربوط مرقوم و بامضاء مودی برسانند توافقی که باین وسیله انجام میشود قطعی و لازم الاجرا است و مودیانیکه منتهی ظرف شش ماه از تاریخ توافق بدهی مالیاتی خود را پرداخت نمایند از پرداخت جریمه و زیان دیر کرد معاف خواهند بود و چنانچه مقداری از مالیات را در ظرف شش ماه پرداخت نمایند نسبت بمبلغ پرداختی از جریمه معاف خواهند بود.

ه– – در صورتیکه از طرف مودی ظرف مهلت مقرر درخواست توافق نشود و یا با وجود درخواست توافق و دعوت در کمیسیون حضور پیدا نکند و یا مودی در کمیسیون حضور یافته ولی بین مشارالیه و دارایی توافق بعمل نیاید باید پرونده فورا برای رسیدگی و صدور رای به هییت حل اختلاف ارجاع گردد.

و – فاصله بین روز ابلاغ دعوت نامه بمودی و جلسه توافق نباید کمتر از ۵ روز باشد.

ز – بوزارت دارایی اجازه داده میشود تا مبلغ ۲۵۰۰۰۰ ریال مالیات های مورد مطالبه را که ظرف مدت مقرر در بند ج این ماده از طرف مودی تقاضای توافق شده باشد مستقیما بدون ارجاع بکمیسیون با مودی توافق نماید.