ماده 2 قانون وظایف وزارت امورخارجه

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۲ قانون وظایف وزارت امورخارجه: وزارت امورخارجه در اجرای مفاد ماده ۱ وظایف اساسی زیر را عهده دار خواهد بود.

۱ – بررسی، برقراری، تنظیم، حفظ و توسعه روابط سیاسی جمهوری اسلامی ایران با سایر دولتها و سازمانهای سیاسی بین المللی و نظارت و اشراف بر سایر روابط خارجی.

تبصره – برقراری و قطع روابط سیاسی با تصویب هیأت وزیران انجام خواهد گرفت.

۲ – ایجاد و اداره نمایندگیهای سیاسی و کنسولی در کشورهای خارجی و سازمانهای سیاسی بین المللی براساس قوانین و مقررات مربوط.

۳ – توجه و مراقبت دائم و اقدامات لازم و به موقع نسبت به وقایع بین المللی بویژه وقایع جهان اسلام و تهیه و تنظیم گزارشهای لازم و دقیق در این زمینه با پیش بینی و پیشنهادات جهت اطلاع مراجع ذیربط.

۴ – فراهم آوردن زمینه های مناسب برای انجام وظایف نمایندگیهای دولتهای خارجی و سازمانهای بین المللی در ایران طبق قوانین و مقررات و عرف داخلی و بین المللی و براساس اصل عمل متقابل با هماهنگی و همکاری دستگاههای ذیربط.

۵ – تدوین و اجرای آئیننامه های مربوط به تابعیت و پناهندگی سیاسی با همکاری و هماهنگی وزارت کشور و سایر دستگاههای ذیربط.

۶ – انجام اقدامات لازم در زمینه امور کنسولی اعم از حفظ حقوق و منافع اتباع ایرانی خارج از کشور و امور مربوط به تابعیت و احوال شخصیه آنان با همکاری دستگاههای ذیربط.

۷ – همکاری با دستگاههای اجرائی کشور و ارائه نظریات لازم با رعایت ملاحظات سیاسی خارجی در جهت بررسی و تهیه طرحهای مربوط به برقراری و گسترش مناسبات اقتصادی، فرهنگی، علمی، فنی و غیره.

۸ – فراهم آوردن موجبات و زمینه های شرکت و عضویت دستگاههای دولتی در مجامع، سازمانها و کنفرانسهای بین المللی و ایجاد تسهیلات لازم با همکاری و مشارکت دستگاههای ذیربط.

۹ – همکاری با وزارت ارشاد اسلامی و دستگاههای ذیربط در اشاعه فرهنگ اسلامی در کشورهای خارجی

۱۰ – همکاری با وزارت ارشاد اسلامی در فراهم آوردن زمینه های لازم برای خبرگزاریها و نمایندگیهای مطبوعاتی خارجی در چهارچوب روابط و مقررات و سیاستهای ارشادی و تبلیغاتی کشور با هماهنگی دستگاههای ذیربط.

۱۱ – همکاری با وزارت فرهنگ و آموزش عالی و سایر دستگاههای ذیربط در انجام امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور و بورسهای واگذاری به جمهوری اسلامی ایران و بالعکس.

۱۲ – تهیه و تدوین مقررات و تنظیم لوایح مربوط به وظایف محوله.

۱۳ – همکاری با دستگاههای ذیربط در ایجاد زمینه های مناسب بمنظور بهره گیری از استعدادها و امکانات دانشجویان و اتباع ایرانی خارج از کشور.

۱۴ – انجام اقدامات لازم منبعث از قوانین و مقررات کشور که در ارتباط با وظایف وزارت امورخارجه میباشد.

۱۵ – تهیه و تنظیم متون معاهدات مربوط به تعیین خطوط مرزی (زمینی، رودخانه ای، هوائی، دریائی) و موافقتنامه های انتظامات سرحدی و نظارت بر حسن اجرای آنها، همچنین رسیدگی و حل و فصل اختلافات مربوط به خطوط سرحدی با همکاری و هماهنگی ارگانهای ذیربط با رعایت اصل ۷۸ قانون اساسی.

۱۶ – تهیه لوایح مربوط به تعیین خطوط مبدأ و حد دریای سرزمینی، فلات قاره، منطقه انحصاری اقتصادی و منطقه انحصاری ماهیگیری.

۱۷ – بررسی و ابلاغ موافقت با استملاک عین یا منفعت نمایندگیهای خارجی و استملاک اتباع بیگانه در ایران و انجام امور مربوط به استملاک دولت جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خارجی.

الگو:مواد قانون وظایف وزارت امورخارجه