ماده 33 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1369

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۳۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب ۱۳۶۹: منسوخه ۰۵/۰۸/۱۳۹۹ - سازمان هواپیمایی کشوری مکلف است از هر مسافر که توسط هواپیما و یا بلیط ریالی که در داخل کشور صادر شده به خارج از کشورعزیمت مینماید مبلغ دویست هزار (۲۰۰۰۰۰) ریال دریافت و به درآمد عمومی کشور واریز نماید.

تبصره ۱ (منسوخه ۰۵/۰۸/۱۳۹۹)– موارد معافیت مسافران از پرداخت مبلغ مزبور به شرح زیر میباشد.

الف – بیماران و مجروحین جنگ تحمیلی به ترتیب با تأیید شورای عالی پزشکی (اعم از شورای عالی پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزشپزشکی و شورای پزشکی عالی نظامی) و مراکز بنیاد شهید به کشور محل معالجه (در صورت تأیید شورای عالی پزشکی فوقالذکر و یا مراکز بنیاد شهیددر مورد یک یا دو نفر همراه نیز اقدام مشابه به عمل خواهد آمد).

ب – دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور با ارائه معرفینامه از وزارت فرهنگ و آموزش عالی برای گروه تحصیلی غیر پزشکی ووزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای گروه تحصیلی پزشکی میتواند یک بار در سال برای خود و همسر و فرزندان بلیط به ریال به صورترفت و برگشت تهیه نمایند.

ج – طلاب علوم دینی غیر ایرانی و دانشجویان خارجی مقیم ایران به ترتیب با معرفی شورای سرپرستی طلاب غیر ایرانی و وزارت فرهنگ وآموزش عالی و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (حسب مورد) با ارائه معرفینامه از بالاترین مقام دستگاه و یا امضاء معرفی شده به اتفاقهمسر و فرزندان یک بار در سال میتوانند در کوتاهترین مسیر به اولین مقصد کشور مورد نظر به صورت رفت و برگشت بلیط به ریال تهیه نمایند.

د – اتباع خارجی که بنا به اعلام شهربانی جمهوری اسلامی ایران صلاحیت اقامت در کشور را ندارند، میتوانند بلیط یکسره به ریال به کشور متبوعخود تهیه نمایند.

ه – کودکان زیر ۱۲ سال و اطفال زیر دو سال متناسب با تخفیف بلیط.

و (منسوخه ۳۱/۰۳/۱۳۹۰)– کارکنان دولت اعم از شاغل و بازنشسته و بستگان درجه یک آنها (همسر – فرزند – پدر و مادر) متناسب با تخفیف بلیط. آییننامه اجرایی اینبند بنا به پیشنهاد مشترک وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید و استفاده از تخفیف عوارض فرودگاهیبرای کارکنان دولت هر سال یک بار و برای بستگان درجه یک، هر پنج سال یک بار خواهد بود.

ز – بستگان درجه یک (پدر – مادر – همسر – فرزند) شهداء، اسراء و مفقودین جنگ تحمیلی با معرفی بنیاد شهید.

ح – جانبازان جنگ تحمیلی (با بیش از ۲۰ درصد معلولیت) با معرفی بنیاد جانبازان و مستضعفان

ط – رزمندگانی که به طور داوطلبانه به مدت شش ماه مستمر یا یک سال غیر مستمر در جبهههای نبرد حق علیه باطل شرکت کردهاند با معرفی ستادکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا ستاد مرکزی پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی از طرف ایشان.

ی – مبلغین اسلامی با معرفی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

ک – نهضتهای آزادیبخش با معرفی وزارت امور خارجه.

ل – آن دسته از مسافرتهای حج و زیارتی که از طریق سازمان حج و اوقاف و امور خیریه انجام میپذیرد.

م (منسوخه ۳۱/۰۳/۱۳۹۰)– پزشکان خارجی که با قرارداد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به جمهوری اسلامی ایران مسافرت مینمایند با معرفی وزیر یا مقاممجاز از طرف ایشان.

آییننامه اجرایی بندهای (ط – ی – ک – ل – م) بنا به پیشنهاد مشترک وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه به تصویب هیأت وزیران خواهدرسید.

تبصره ۲ – نام فرودگاه هفتم تیر، بنام فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) تغییر مییابد.

تبصره ۳ – درآمد واریزی فوق به شرح زیر از محل اعتباری که به همین منظور در قانون بودجه هر سال منظور میشود پس از مبادله موافقتنامه باسازمان برنامه و بودجه به مصرف برسد:

الف – معادل ۱۰ درصد جهت تجهیز فرودگاههای عملیاتی و مصوب در برنامه اول توسعه در اختیار سازمان هواپیمایی کشوری قرار خواهد گرفت.

ب – معادل ۶۰ درصد جهت خرید هواپیما و خرید ارزهای ترجیحی از بانک مرکزی در اختیار دستگاه اجرایی ذیربط قرار خواهد گرفت.

ج – معادل ۲۲ درصد جهت مطالعه، اجراء و تجهیز فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و بازپرداخت بخشی از سرمایهگذاریهای غیر دولتی وسیستم بانکی در اختیار سازمان هواپیمایی کشوری قرار خواهد گرفت.

تبصره ۴ – فروش بلیط در مسیرهایی که هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران فاقد پرواز میباشد به استثنای موارد مندرج در بندهای الف ، ب ، ج و د تبصره ۱ به صورت ارزی صورت میگیرد.

تبصره ۵ – هیأت وزیران مجاز است در موارد لزوم علاوه بر معافیتهای موضوع این ماده معافیتهای دیگری برقرار نماید، مشروط بر این که درآمدمصوب موضوع این ماده در هر سال معادل درآمد مصوب سال ۱۳۶۹ به علاوه حداقل ده درصد تأمین گردد.