ماده 3 قانون اصلاح قانون تعرفه گمرکی و مالیات راه مصوب 1320
این ماده به موجب قوانین لاحق نسخ شده است. |
ماده ۳ قانون اصلاح قانون تعرفه گمرکی و مالیات راه مصوب ۱۳۲۰ مصوب ۱۳۲۰,۰۴,۲۲: علاوه بر کالاهایی که به موجب قوانین مخصوص و امتیازنامه ها از پرداخت حقوق و عوارض دولتی بخشوده است اشیاء زیر به موجب این قانون از پرداخت حقوق گمرکی و مالیات راه در ورود و در صدور بخشوده خواهد بود:
۱ – اشیاء متعلق به دربار سلطنتی و همچنین اشیاء متعلق به پادشاهان و رییسان کشورهای خارجه و همراهان آنها.
۲ – اشیاء متعلق به نمایندگان سیاسی خارجه در ایران ( سفیر کبیر – وزیر مختار کاردار – رایزن – دبیر وابسته های کشوری و نظامی) به شرط رعایت معامله متقابل نسبت به اشیاء این قبیل نمایندگان ایران در آن کشورها.
۳ – اشیاء مخصوص شخصی سرکنسولها و کنسولها و کنسول یارهای رسمی که در مدت نه ماه اول اقامتشان در ایران پس از انتصاب به آن سمت ها وارد شوند و یا در موقع انتقالشان از ایران صادر گردد با رعایت معامله متقابل نسبت به این قبیل مامورین کنسولی ایران در آن کشورها.
۴ – علامت های کشوری و پرچم ها و نوشت افزار و اثاثیه مخصوص دفتر کنسولگری های خارجه بدون قید مدت معین و با رعایت معامله متقابل نسبت به اشیاء متشابه کنسولگری های ایران در آن کشورها.
۵ – اشیاء مورد احتیاج وزارت جنگ برای تدارکات ارتش و امنیه.
۶ – اسباب سفر و اشیاء مستعمل متعلق به مسافرین در صورتی که با وضع اجتماعی آنها متناسب باشد و نیز خواربار و اشیاء غیر مستعمل متعلق به مسافرین مشروط بر اینکه مبلغ حقوق گمرکی و مالیات راه آنها نسبت به هر شخص مسافر از یکصد ریال بیشتر نباشد.
۷ – لوازم خانه و اثاثیه مستعمل ایرانیانی که دست کم دو سال در خارجه اقامت داشته و به ایران باز می گردند و در مورد مامورین دولت بدون قید مدت اقامت و همچنین لوازم خانه و اثاثیه مستعمل بیگانگانی که برای اقامت دایم به ایران می آیند.
۸ – آلات و افزار کار مستعمل پیشه وران و کارگران ایرانی یا بیگانه که به ایران می آیند.
۹ – اشیاء شخصی و لوازم خانه مستعمل و افزار کار و دام های بارکش که مهاجرین بی بضاعت ایرانی در موقع بازگشت به میهن خود همراه می آورند مشروط بر اینکه اینگونه اشیاء جنبه بازرگانی نداشته باشد.
تبصره – بخشودگی های موضوع بندهای ۶ – ۷ – ۸ و ۹ این ماده شامل پیانو ارک – هارمونیوم – رادیو – سینماتوگراف و وسایط نقلیه ( جز دامهای بارکش مهاجرین) نمی شود.
۱۰ – لفاف و ظرف کالاهای فرستاده از ایران در موقع بازگشت به کشور.
۱۱ – کالاهای فرستاده از ایران که به علت منع ورود به کشور مقصد یا عدم امکان فروش یا جهات موجه دیگری به ایران برگشت داده می شود.
۱۲ – کالاهای ایرانی یا بیگانه که برای تکمیل یا تعمیر یا شرکت در نمایشگاه ها فرستاده شده و به ایران باز می گردد و همچنین کالاهای بیگانه که برای همین منظور به ایران وارد و پس از انجام منظور خارج می شود.
تبصره – چنانچه اینگونه کالاها در نتیجه تکمیل یا تعمیر در موقع ورود و یا خروج تفاوت وزن یا تفاوت بها حاصل کرده باشد به تفاوت وزن مالیات راه تعلق خواهد گرفت و از تفاوت بها صدی ۱۵ از بها حقوق گمرکی دریافت خواهد شد.
۱۳ – لوکوموتیو، واگن و هواپیماها که به طور منظم در خط های بین ایران و کشورهای بیگانه حرکت می کنند و همچنین مقدار سوخت و روغنی که برای مصرف آنها در راه لازم باشد.
۱۴ – قطعات کشتی هایی که در کرانه های ایران غرق شده یا به خاک نشسته و همچنین متعلقات کشتیهای ایرانی که در آبهای بیگانه غرق گردیده و یا به خاک نشسته مشروط بر اینکه در ظرف یک سال به ایران حمل شود.
۱۵ – مروارید محصول خلیج فارس.
۱۶ – ماهیهای موتو و حشینه که در کرانه های خلیج فارس صید می شود.
۱۷ – زر و سیم متعلق به دولت به شکل شمش – قرص – ورق – خاک و مسکوک.
۱۸ – فیلم های سینماتوگراف که جنبه علمی یا فنی یا بهداشت عمومی دارد و توسط دولت یا شهرداریها وارد یا صادر شود.
۱۹ – نمونه بی بها و اشیاء و نمونه هایی که به منظور معرفی کالا وارد می شود.
۲۰ – نامه و روزنامه و مجله.