ماده 3 قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1369

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۳ قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۶۹: وظایف و اختیارات سازمان با توجه به اهداف فوق به شرح زیر می باشد:

۱ – اظهار نظر مشورتی در تهیه و تدوین پیش نویس لوایح غیرفوری یا تصویب نامه ها و آیین نامه های مرتبط با امور پزشکی و پیراپزشکی و امور صنفی مربوط به مراجع ذیربط.

۲ – اظهار نظر مشورتی در تنظیم ضوابط تبلیغاتی و آگهیهای دارویی و مواد خوراکی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و امور پزشکی به مراجع ذیربط.

تبصره – سازمان نظام پزشکی موظف است حداکثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ وصول استعلامیه نظر مشورتی خود را به مراجع ذیربط اعلام نماید.

۳ – تدوین مقررات و ضوابط خاص صنفی مربوط به استاندارد کردن تابلوها و سرنسخه های مؤسسات پزشکی و پزشکان و شاغلان حرف پزشکی و وابسته پزشکی.

۴ – همکاری در اجرای برنامه های بازآموزی و نوآموزی مستمر پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان و متخصصین و دکترهای حرفه ای علوم آزمایشگاهی در جهت رشد و ارتقاء دانش پزشکی منطبق با پیشرفتهای علمی روز به درخواست مراجع ذیربط.

۵ – صادر نمودن کارت عضویت برای اعضاء سازمان موضوع این قانون.

۶ – رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین حرف پزشکی که عنوان جرائم عمومی را نداشته باشد از طریق هیأتهای ذیربط سازمان طبق مقررات مربوطه.

۷ – همکاری با مراجع ذیصلاح در جهت رسیدگی به تخلفات غیرصنفی و جرائم شاغلین به حرف پزشکی و وابسته به پزشکی و اظهار نظرهای کارشناسی مشورتی در این رابطه به مراجع ذیربط.

۸ – همکاری با مراجع ذیصلاح در جهت حفظ احترام و شؤون پزشکی در جامعه.

۹ – همکاری با مراجع ذیربط در جهت گسترش فعالیت های علمی و تحقیقاتی و تتبعات پزشکی.

۱۰ – همکاری و تلاش در اجرای صحیح تعرفه های خدمات بهداشتی و درمانی با مراجع ذیصلاح.

۱۱ – همکاری با مراجع ذیربط در تعیین میزان و وصول مالیات مشاغل و عوارض از مؤسسات و شاغلان حرف پزشکی.

۱۲ – انجام کلیه مسئولیتها، وظایف و اختیاراتی را که تا کنون در قوانین مختلف از سوی مجلس شورای اسلامی به سازمان نظام پزشکی محول گردیده است.

۱۳ – همکاری با مراجع ذیربط در ارائه خدمات امدادی، بهداشتی، درمانی به هنگام بروز حوادث و سوانح غیرمترقبه از طریق تشویق و بسیج اعضاء سازمان.

۱۴ – کمک به رفع مشکلات رفاهی و مالی شاغلان حرف پزشکی کم درآمد و خسارت دیده از طریق صندوق تعاون و رفاه سازمان با پرداخت وام طبق آیین نامه ای که توسط سازمان تهیه می گردد.

تبصره – اساسنامه های صندوق موضوع بند فوق توسط شورای عالی نظام پزشکی تهیه و اجراء خواهد شد.