ماده 3 لایحه قانونی اصلاح قانون تشکیل سازمان تأمین اجتماعی
ماده ۳ لایحه قانونی اصلاح قانون تشکیل سازمان تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۸/۰۴/۲۸: کارفرمایانیکه ظرف شش ماه از تاریخ اجرای این قانون بدهی های معوقه خود را بابت حق بیمه مربوط به قبل از فروردین ۱۳۵۸، نقدا به سازمان بپردازند یا طبق مقررات قانون تأمین اجتماعی تقسیط نمایند، از پرداخت کلیه خسارات و جرائم مقرر در قانون تأمین اجتماعی مربوط به بدهی های زمان قبل از تاریخ مذکور معاف خواهند بود.
تبصره ۱ (اصلاحی ۲۵/۱۲/۱۳۵۸)– کارفرمایانیکه بدهی آنان قطعیت یافته و قبل از اجرای این قانون مراتب به آنان ابلاغ شده باشد، هرگاه ظرف یک سال از تاریخ اجرای این قانون بدهی خود را نقدا بپردازند یا با تقسیط، ترتیب پرداخت آنرا بدهند، از پرداخت کلیه خسارات و جرائم قانونی مربوط به بدهیهای معوقه مذکور معاف خواهند بود.
تبصره ۲ – هرگاه بدهی کارفرما قبلا تقسیط شده و اقساط آن در حال پرداخت باشد، کلیه اقساط پرداخت شده بابت اصل بیمه محسوب و کلیه خسارات و جرائم مقرر از بدهی کارفرما و اقساطی که باید بپردازد کسر میگردد.
تبصره ۳ – هرگاه کارفرما به میزان بدهی معوقه که با توجه به مقررات این قانون از طرف سازمان به او ابلاغ میشود معترض باشد، میتواند با توجه به مواد ۴۳ و ۴۴ قانون تأمین اجتماعی تقاضای رسیدگی کند. پس از قطعیت یافتن بدهی، چنانچه کارفرما ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ بدهی قطعی بدهی خود را نقدا بپردازد یا با تقسیط ترتیب پرداخت آنرا بدهد، از پرداخت خسارات و جرائم موضوع قانون تأمین اجتماعی نسبت به بدهی مذکور معاف خواهد بود.
تبصره ۴ – در صورتیکه اصل بدهی مربوط به قبل از فروردین ۱۳۵۸، پیش از تصویب این قانون پرداخت شده باشد و بابت آن تمام یا قسمتی از خسارات باقیمانده باشد، از تاریخ اجرای این قانون خسارات باقی مانده بخشوده میشود.
تبصره ۵ – در مورد کارگاههای صنفی در صورتیکه بدهی قطعی اصل حق بیمه تا اول فروردین ۱۳۵۸ کمتر از دویست هزار ریال باشد، سازمان میتواند مبلغ بدهی را بدون بهره و حداکثر در شصت قسط مساوی ماهانه، تقسیط نماید.
تبصره ۶ – مقررات این ماده بمدت سه سال از تاریخ اجرای این قانون لازم الاجراء میباشد.
تبصره ۷ – در کلیه مواردیکه بدهیهای موضوع این ماده تقسیط شده یا میشود در صورتیکه کارفرما هریک از اقساط مقرر را در رأس موعد پرداخت نکند، بقیه اقساط تبدیل به حال شده و بانضمام خسارات و جرائم مربوط به اقساط حال شده، طبق مقررات قانون تأ مین اجتماعی و آئیننامه های مربوط قابل وصول خواهد بود.
تبصره ۸ – کارفرمایانیکه در موعد مقرر در این قانون حق بیمه موضوع قانون را پرداخت نمایند علاوه بر تأدیه حق بیمه پرداخت مبلغی معادل ۱۵٪ مبلغ عقب افتاده برای هر سال تأ خیر بابت خسارات تأخیر ملزم خواهد بود. این خسارات نیز بترتیب مقرر در ماده ۵۰ قانون تأمین اجتماعی مصوب تیرماه ۵۴ خواهد بود.
الگو:مواد لایحه قانونی اصلاح قانون تشکیل سازمان تأمین اجتماعی