ماده 4 قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۴ قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی: تأمین مالی طرحها با رعایت شرایط زیر صورت می گیرد:

الف (اصلاحی ۰۵/۰۳/۱۴۰۰)– سهامداران شرکت مجری موظفند حداکثر دوسال پس از دریافت مجوز، نسبت به واگذاری حداقل سی درصد (۳۰%) سهم شرکت مجری از طریق عرضه سهام یا از طریق صندوق سرمایه گذاری پروژه در چهارچوب قوانین مربوطه و یا انتشار اوراق بهادار قابل تبدیل به سهام اقدام کنند؛ در غیر این صورت وزارت نفت موظف است نسبت به ابطال مجوز خوراک آنها اقدام کند.

ب – تأمین مالی از طریق ابزارها و نهادهای مالی بازار سرمایه و تضمین بازپرداخت اصل و فرع مبالغ سرمایه گذاری شده توسط مردم طبق قواعد و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار صورت می گیرد. همچنین جهت تسهیل در فرآیند تأمین مالی از این طریق وزارت نفت و شرکتهای تابعه در چهارچوب ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور با اصلاحات و الحاقات بعدی مصوب ۱/ ۲/ ۱۳۹۴، بیمه ها و بانکهای مجاز زیر نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز می توانند پس از تأیید سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان رکن ضامن ایفای نقش کنند.

پ – آن دسته از دارایی هایی که تأمین مالی آنها از طریق صندوق سرمایه گذاری پروژه جهت عرضه به عموم مردم صورت می گیرد از پرداخت عوارض نقل و انتقال معاف می باشند.

ت (الحاقی ۰۵/۰۳/۱۴۰۰)– قیمت نفت خام و میعانات گازی تحویلی به طرحهای موضوع این قانون، طبق قیمت گذاری مذکور برای نفت تحویلی به پالایشگاههای داخلی و مجتمع های پتروشیمی داخلی (مندرج در جزء (۱) بند الف ماده (۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۴ / ۱۲ / ۱۳۹۳) تعیین می شود.

ث (الحاقی ۰۵/۰۳/۱۴۰۰)– وزارت نفت موظف است قیمت نفت خام و میعانات گازی خوراک پالایشگاهها، پتروپالایشگاهها و پتروشیمی های مورد اشاره در جزء (۲) تبصره (۲) ماده (۱۳) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱ /۲ /۱۳۹۴ را صرفا برای طرحهایی که تمام شرایط ذیل را رعایت کنند، پس از بهره برداری به اندازه نود درصد (۹۰%) قیمت تحویل روی کشتی (فوب) در سواحل خلیج فارس تعیین کند؛

۱(الحاقی ۰۵/۰۳/۱۴۰۰)– حجم تولید نفت کوره با درصد گوگرد بالای نیم درصد (۵/ ۰%) کمتر از هفت درصد (۷%) حجم کل فرآورده ها باشد.

۲(الحاقی ۰۵/۰۳/۱۴۰۰)– حداقل بیست هزار تن در سال کک سوزنی قابل استفاده در تولید الکترود گرافیتیِ مصرفی در صنعت فولاد یا حداقل چهل هزار تن در سال کک اسفنجی قابل استفاده در تولید آند مصرفی در صنعت آلومینیوم یا حداقل پنجاه هزار تن در سال پروپیلن با درجه خلوص بالای نود و نه و نیم درصد (۵/ ۹۹ %) قابل استفاده در پلیمرسازی را تولید کند.

۳(الحاقی ۰۵/۰۳/۱۴۰۰)– در صورتی که گام (فاز) اول طرح، طی شصت ماه از زمان صدور مجوز تنفس خوراک و هر گام (فاز) بعدی طی دوازده ماه پس از آن به بهره برداری نرسد، به ازای هر ماه تأخیر، یک ماه از دوره تخفیف ده ساله مذکور کسر می شود.

الگو:مواد قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی