ماده 5 اساسنامه دانشگاه بینالمللی اهل بیت علیهمالسلام
ماده ۵ اساسنامه دانشگاه بینالمللی اهل بیت علیهمالسلام: مأموریتهای دانشگاه به شرح زیر است:
۱– شناسایی نیازهای علمی، تخصصی و تحقیقاتی مراکز، دانشگاهها و مؤسسات علمی، فرهنگی کشورهای مختلف جهان با اولویت جهان اسلام، بهمنظور ارائه خدمات علمی، تخصصی و تحقیقاتی به آنها.
۲– تربیت محققان و متخصصان متدین و متعهد و صاحب صلاحیت لازم برای تأمین نیازهای کشورهای مختلف با اولویت جهان اسلام و ارتقای علمی، پژوهشی و تخصصی مسلمانان، بهویژه پیروان اهل بیت علیهمالسلام و توانمندسازی آنها در رشتههای مختلف علوم انسانی، فنی مهندسی، پزشکی و علوم پایه ازطریق جذب و پذیرش داوطلبان مسلمان پیرو اهل بیت علیهمالسلام بهصورت مستقل و در چهارچوب آییننامهای خاص با تفاهم با وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اشکال زیر صورت میپذیرد:
الف ) مستقیما توسط دانشگاه در ایران.
ب ) در قالب توافقنامه همکاری با دیگر دانشگاههای ایران، مشروط بر اینکه نظارت فرهنگی و آموزشی دانشجویان برعهده دانشگاه باشد و برای تحقق اهداف فرهنگی دانشگاه، تأمین خوابگاهِ مستقل برای این دانشجویان در اولویت کاری دانشگاه قرار گیرد.
تبصره ۱– با توجه به خاص بودن دانشگاه و نوع پذیرش دانشجویان، وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همکاری لازم را در صدور مجوز رشتههای آموزشی حسب درخواست دانشگاه و طبق ضوابط انجام خواهند داد.
تبصره ۲– بهمنظور هدفمندسازی جذب دانشجویان غیرایرانی بهصورت بورسیه، وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جذب و معرفی اینگونه دانشجویان به دانشگاهها، دانشگاه را در اولویت قرار دهند.
تبصره ۳– در هر رشته حداکثر ۱۰ درصد از دانشجویان میتوانند از اتباع ایرانی باشند.
ج ) تأسیس شعبه یا واحد دانشگاه و دیگر مراکز آموزشی در کشورهای هدف با رعایت اولویتها با اعلان نیاز رئیس هیأت امناء و تصویب هیأت امناء.
تبصره ۱– دانشگاه میتواند در قالب توافقنامه با دانشگاههای معتبر کشورهای مختلف، دورههای مشترک برگزار و مدرک دانشآموختگان را رأسا یا بهطور مشترک صادر نماید.
تبصره ۲– دانشگاه میتواند دورههای دکتری خود را با مجوز هیأت امناء، بهصورت پژوهش محور برگزار نماید و استاد راهنما یا مشاور را از کشور هدف انتخاب نماید.
تبصره ۳– دانشگاه میتواند برخی از واحدهای درس–ی را به ص–ورت مج–ازی برگزار نماید.
۳– ایجاد ارتباط و همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی، پژوهشی مختلف جهان در راستای تحقق اهداف دانشگاه.
۴– برگزاری همایشهای بینالمللی بهمنظور تبیین اسلام ناب و معارف اهل بیت علیهمالسلام.
۵ – اعطای فرصتهای مطالعاتی به استادان و دانشجویان مقطع دکتری دانشگاههای جهان.
۶ – طراحی و راهاندازی رشتهها در سطوح و مقاطع مختلف تحصیلی، آموزشهای مقدماتی، زبان فارسی و سایر زبانهای موردنیاز – متناسب با اهداف دانشگاه – به دو شیوه حضوری و غیرحضوری.
۷– تهیه و تدوین محتوای آموزشی موردنیاز.
۸ – تألیف، ترجمه و انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی مورد نیاز و نشر آنها به زبانهای مختلف دنیا.
۹– عضویت در نهادها و سازمانهای بینالمللی علمی – فرهنگی و اعطای مدرک و عضویت افتخاری به شخصیتهای علمی جهان.
۱۰– ایجاد کرسیهای علمی – آموزشی با اولویت اسلامشناسی و شیعهشناسی در دانشگاهها و مراکز علمی جهان.
۱۱– مدیریت و ساماندهی امور دانشآموختگان دانشگاه و مراکز تابعه وابسته.