مجازات تبعی و تکمیلی در حقوق ایران و اردن

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجازات تبعی و تکمیلی در حقوق ایران و اردن
عنوانمجازات تبعی و تکمیلی در حقوق ایران و اردن
رشتهحقوق جزا و جرم شناسی
دانشجومیلاد تارخ
استاد راهنمامحمود مجیدی
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۶
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان



مجازات تبعی و تکمیلی در حقوق ایران و اردن عنوان پایان نامه ای است که توسط میلاد تارخ، با راهنمایی محمود مجیدی در سال ۱۳۹۶ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان دفاع گردید.

چکیده

قانون گذار ایران در مقام اجرای سیاست جنایی و کیفری خود ،تیف گسترده ای از تدابیر را پیش بینی نموده که به ،طورکلی می توان آن را در قالب مجازات اصلی تکمیلی و تبعی بیان نموده است. مجازات اصلی، مجازاتی است که حسب مورد و به صورت خاص در قوانین جزایی برای هر جرمی پیش بینی می شود. اما علاوه بر این قاضی می تواند برای تکمیل این مجازات ، مجازات دیگری را در نظر بگیرد که اصطلاحا به آن مجازات تکمیلی می گویند. مجازات های تبعی مجازات هایی هستند که تبعا به صورت خودکار برای یک محکومیتی بار می شود و نیازی به قید آن در حکم دادگاه نیست. مجازات های تکمیلی و تبعی از سال ۱۳۵۲ تحت عنوان اقداماتی تکمیلی و تبعی وارد نظام قانونگذاری کشور ما شد. این مجازات ها از ابتدای ورود در قانون تاکنون تغییراتی را پشت سر گذرانده است. تا اینکه نهایتا قانون جدید در این خصوص دچار تحولات اساسی شده است. با توجه به قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، در دایره شمول جرایم و مصادیق مجازات های فرعی تغییراتی ایجاد شده است که در حال حاضر مجازات های تکمیلی و تبعی شامل جرایم تعزیری، جرایم حدی و قصاص هستند. با توجه به نتایج حاصل از پژوهش انجام شده ، از مهمترین تفاوتهای حقوق کیفری ایران و اردن تنوع ضمانت اجراهای تکمیلی در حقوق ایران نسبت به حقوق اردن و پذیرش مجازاتهای تبعی دایمی در حقوق ایران و عدم پذیرش آن در حقوق اردن می باشد .

ساختار و فهرست پایان نامه

چکیده۱مقدمه۲الف:اهمیت تحقیق۳ب:اهداف تحقیق۴ج: پرسشهای تحقیق۴د : فرضیه های تحقیق۴ه:روش تحقیق۵و:پیشینه تحقیق۵ز:سازماندهی تحقیق۷فصل نخست: مفاهیم تحقیق۸مبحث نخست :تشریح مفاهیم۹گفتار نخست :مجازات۹الف–مبانی مجازت ها۱۱ب: اصول حاکم بر مجازات ها۱۵گفتار دوم:مجازات تکمیلی۱۹گفتار سوم:مجازات های تبعی۲۱گفتار چهارم:محرومیت حقوق اجتماعی۲۲مبحث دوم: تفکیک مفاهیم۲۴گفتار اول:تفکیک مجازات تکمیلی از مجازات های تبعی۲۴گفتار دوم:تفکیک مجازتهای تکمیلی از مجازاتهای اصلی۲۸گفتار سوم: تفکیک مجازتهای تبعی از مجازاتهای اصلی۲۹فصل دوم : پیشینه ،گستره ،مبانی و مولفه های مجازات های تبعی۳۱مبحث اول: پیشینه۳۲گفتار نخست : در حقوق ایران۳۲الف)دوران قبل از انقلاب۳۲ب)دوران پس از انقلاب۳۴گفتار دوم :در حقوق اردن۴۳مبحث دوم : مولفه های مجازات تبعی و گستره آن۴۴گفتار نخست : مولفه ها۴۴الف)محرومیت اجتماعی۴۴ب)عدم تصریح در حکم۵۱گفتار دوم :گستره مجازات تبعی۵۲فصل سوم : پیشینه ،گستره ،مبانی، اقسام و شرایط مجازات تکمیلی۵۷مبحث نخست : پیشینه و گستره مجازات تکمیلی۵۸گفتار نخست : پیشینه۵۸الف)ایران۵۸ب)اردن۶۲مبحث دوم : مبانی واقسام مجازاتهای تکمیلی۶۹گفتار نخست: مبانی مجازاتهای تکمیلی۶۹الف)مبانی شرعی۶۹ب)مبانی حقوقی۷۱گفتار دوم: اقسام مجازات تکمیلی۷۵الف)مجازات های تکمیلی اجباری۷۵ب)مجازات های تکمیلی اختیاری۷۶مبحث سوم:شرایط اعمال مجازاتهای تکمیلی۷۹گفتار نخست:در حقوق ایران۷۹گفتار دوم: در حقوق اردن۹۰بند اول:مجازات های اصلی۹۰بند دوم : مجازاتهای تکمیلی۹۳نتیجه گیری۹۴پیشنهاد۹۷منابع و ماخذ۹۸

کلیدواژه ها

  • مجازات
  • قانون جدید مجازات اسلامی
  • مجازات تکمیلی
  • مجازات اصلی
  • مجازات تبعی