مسیولیت بین المللی دولت در قبال اقدامات پیمانکاران نظامی خصوصی در حقوق بین الملل

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مسیولیت بین المللی دولت در قبال اقدامات پیمانکاران نظامی خصوصی در حقوق بین الملل
عنوانمسیولیت بین المللی دولت در قبال اقدامات پیمانکاران نظامی خصوصی در حقوق بین الملل
رشتهحقوق بین الملل
دانشجومحبوبه صادقی
استاد راهنماعلیرضا ظاهری
استاد مشاور[[]]
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۴
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی



مسیولیت بین المللی دولت در قبال اقدامات پیمانکاران نظامی خصوصی در حقوق بین الملل عنوان پایان نامه ای است که توسط محبوبه صادقی، با راهنمایی علیرضا ظاهری در سال ۱۳۹۴ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دفاع گردید.

چکیده

در دو دهه اخیر از چالش های اساسی جهان، حضور رو به رشد شرکت های خصوصی امنیتی–نظامی در مخاصمات مسلحانه و مشارکت مستقیم و فعال کارکنان آنها در منازعات مسلحانه بین المللی و گاهی غیر بین المللی است. بهره گیری از این پیمانکاران در درگیری های مسلحانه اخیر در سوریه، عراق و هم اکنون در یمن، این موضوع را با چالش های بیشتری مواجه می نماید. حضور این شرکت ها در مخاصمات، پدیده تازه ای نیست، بلکه آنچه جدید و جالب توجه می نماید، افزایش روز افزون و بی رویه این شرکت ها و نیز تنوع فعالیت های امنیتی–نظامی آنهاست. کشورها طی قراردادهایی با شرکت های امنیتی – نظامی خصوصی و براساس قوانین داخلی خود، بخشی از اعمال حاکمیتی خود را در حوزه مسایل نظامی– جنگی به این شرکت ها واگذار می نمایند. در این میان سازمان های بین المللی دولتی و غیردولتی نیز در عملیات نظامی خود از این شرکت ها بهره می جویند. فعالیت های شرکت های مذکور به طور کلی عبارتند از: حفاظت از اشخاص و اموال نظامی، پشتیبانی از عملیات نظامی، آموزش و راهنمایی نیروهای مسلح، اداره سیستم های مربوط به تسلیحات، پرداختن به امور افراد تحت بازداشت و... . در بسیاری از دولت ها در جریان مخاصمات مسلحانه چنین شرکتهایی را اساسا با این هدف به کار می گیرند که بتوانند از مسیولیت های حقوقی خود در باره موارد نقض حقوق بشردوستانه شانه خالی کنند. بنابر این، وضعیت اعمال این شرکتها و مسیولیت و تعهدات دولتهای مرتبط با آن ها یعنی دولت طرف قرارداد (دولت استخدام کننده، دولت متبوع (موطن یا محل ثبت) و دولتی که از خدمات این شرکت ها استفاده می کند و شرکت در سرزمین آن به فعالیت می پردازد (دولت صاحب سرزمین یا کشور محل فعالیت) در قبال اعمال این پیمانکاران در حقوق بشردوستانه بین المللی ضرورت می یابد؛ چرا که در حال حاضر، این شرکتها مشمول قواعد بین المللی ناظر بر دولت ها نیستند.

ساختار و فهرست پایان نامه

کلیات۱مقدمه۱بیان مسیله۶اهداف تحقیق۷اهمیت موضوع تحقیق و انگیزش انتخاب آن۸سوالات و فرضیه های تحقیق۸سوالات تحقیق۸مدل تحقیق۸روش تحقیق۹قلمرو تحقیق۹پیشینه تحقیق۹روش اجرای تحقیق۱۲بخش اول: پیمانکاران خصوصی در حقوق بین الملل۱۴فصل اول: وضعیت اعمال اشخاص۱۶مبحث اول: مسیولیت بین المللی دولت در نتیجه اعمال اشخاص۱۷مبحث دوم: حضور پیمانکاران خصوصی در حقوق بین الملل۲۸فصل دوم: پیمانکاران نظامی خصوصی۴۳مبحث اول: تقسیم بندی شرکت ها بر اساس نوع خدمات۴۵مبحث دوم: وضعیت اعمال پیمانکاران نظامی۶۱قضیه ی فعالیت های نظامی و شبه نظامی در نیکاراگویه۶۸پیشینه ی دعوا۶۸تجزیه و تحلیل قسمت هایی از رای۶۹جمع بندی معیار ارایه شده در رای نیکاراگویه۷۳رای دیوان کیفری یوگسلاوی در پرونده تادیچ۷۳پیشینه ی دعوا۷۳رای شعبه ی تجدیدنظر۷۴فصل سوم: مزدوران در حقوق بین الملل۸۵مبحث اول: تعریف مزدور در حقوق بین الملل۸۸مبحث دوم: ضوابط شناخت مزدور۹۸بخش دوم: مسیولیت دولتها در قبال اعمال پیمانکاران نظامی۱۰۴فصل اول : مقررات بین الملل در خصوص پیمانکاری نظامی۱۰۷مبحث اول: دولت طرف قرارداد (دولت استخدام کننده)۱۱۰مبحث دوم: مسیولیت و تعهدات سایر دولت ها۱۲۸گفتار ۲– دولت سرزمینی (صاحب سرزمین یا کشور محل فعالیت)۱۳۳فصل دوم: از مزدوران تا پیمانکاران خصوصی نظامی در مخاصمات بین المللی۱۴۰مبحث اول: شناسایی مزدور از سایر شرکت کنندگان در مخاصمات مسلحانه۱۴۴مبحث دوم: وضعیت حقوقی مزدور۱۵۳نتیجه گیری۱۶۹منابع و مآخذ۱۸۱چکیده انگلیسی۱۸۹ فهرست جداولعنوان صفحهجدول قراردادهای مهم PMC (۱۹۹۵–۲۰۰۴)۵۰

کلیدواژه ها

  • پیمانکاران نظامی خصوصی
  • تعهد بین المللی
  • پیمانکار
  • نظامیان مزدور
  • حمله مسلحانه
  • مسیولیت(حقوقی)
  • دولت
  • حقوق بین الملل
  • عملیات نظامی
  • بخش خصوصی
  • بنگاه های اقتصادی خصوصی
  • امنیت