نظریه شماره 487/94/7 مورخ 1394/02/27 اداره کل حقوقی قوه قضاییه

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 487/94/7
شماره نظریه۴۸۷/۹۴/۷
شماره پرونده۵۳-۱/۱۲۷-۹۴
تاریخ نظریه۱۳۹۴/۰۲/۲۷

استعلام: ۱-با توجه به ماده ۱۱۶ قانون ایین دادرسی مدنی که در مقام اعتراض خوانده به قرار تامین خواسته می باشد ، منظور از اولین جلسه در متن ماده ،آیا اولین فرصتی است که دادگاه جهت رسیدگی پیدا میکند که جنبه فوریت دارد یا منظور جلسه نخست دادرسی بوده که طرفین دعوت به دادرسی شده اند ؟ ودر کل آیا برای رسیدگی به این اعتراض حضور طرفین نیاز بوده یا بستگی به نظر دادگاه دارد؟

۲-در خصوص اعتراض شخص ثالث به قرار تامین خواسته ، آیا باید مطابق ماده ۱۴۶ و۱۴۷ قانون اجرای احکام مدنی اقدام شود یا تکلیف دیگری در قانون مشخص شده است؟

۳- با توجه به اینکه در ماده ۱۲۰ قانون آیین دادرسی مدنی ، مطالبه خسارت ناشی از قرار تامین خواسته را برای خوانده بدون رعایت تشریفات دادرسی وپرداخت هزینه دادرسی مقررداشته است، با این وجود آیا صرف ارایه تقاضا به شعبه مربوطه کفایت میکند یا باید دادخواست جداگانه وارجاع و... ارایه وتقدیم شود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

۱- دادگاه به اعتراض نسبت به قرار تأمین­ خواسته، در اولین جلسه رسیدگی ­می­کند، که منظور اولین جلسه رسیدگی به اصل دعوا است، که طرفین، دعوت به دادرسی شده­اند.

۲- درخصوص اعتراض شخص ثالث نسبت به مال توقیف شده در اجرای قرار تأمین خواسته، باید مطابق مواد ۱۴۶ و ۱۴۷ قانون اجرای احکام مدنی، اقدام شود.

۳- رسیدگی به تقاضای خسارت، بدون تشریفات آئین دادرسی و پرداخت هزینه به عمل می­آید. بنابراین، نیازمند تقدیم دادخواست نمی­باشد. ولی به نظرمی­رسد، چون به هرحال مستلزم رسیدگی و صدور رأی است، باید ارجاع به عمل ­آید.