نظریه شماره 7/1400/895 مورخ 1400/11/06 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره مرجع صالح به رسیدگی در جرم فرار مالیاتی شرکت

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/1400/895
شماره نظریه۷/۱۴۰۰/۸۹۵
شماره پرونده۱۴۰۰-۱۶۸-۸۹۵ ک
تاریخ نظریه۱۴۰۰/۱۱/۰۶
موضوع نظریهحقوق کیفری
محور نظریهجرایم مالیاتی

چکیده نظریه شماره 7/1400/895 مورخ 1400/11/06 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره مرجع صالح به رسیدگی در جرم فرار مالیاتی شرکت: در جرم فرار مالیاتی شرکت تجاری موضوع مواد ۲۷۴ به بعد قانون مالیات های مستقیم مرجع قضایی محل اقامتگاه شرکت، صلاحیت رسیدگی به جرایم آن را دارد. مگر این که شرکت تجارتی دارای واحد تولیدی مستقر در محلی غیر از مرکز اصلی آن باشد که رسیدگی به جرم فرار مالیاتی مذکور، در مرجع قضایی محل استقرار واحد تولیدی به عمل می آید.

استعلام

اداره کل مالیات استان اقدام به تشکیل پرونده قضایی در خصوص فرار مالیاتی و تحصیل مال نامشروع علیه تعدادی از مودیان خود می نماید. برای رسیدگی به جرایم شرکت های بازرگانی کدام مرجع قضایی (محل صدور کارت بازرگانی، محل فعالیت اقتصادی شرکت، محل استقرار شرکت بازرگانی، محل استفاده از کارت بازرگانی، محل تنظیم وکالت نامه و واگذاری کارت بازرگانی، محل سکونت دارنده کارت بازرگانی یا محل ترخیص کالا) صالح به رسیدگی است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

اولا، در فرض سؤال که شرکت تجارتی مرتکب فرار مالیاتی موضوع مواد ۲۷۴ به بعد قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی شده است، با عنایت به ماده ۱۱۰ قانون یادشده که مدیران شرکت مکلفند مالیات را به اداره دارایی مستقر در مرکز اصلی (اقامتگاه) شرکت پرداخت کنند، مرجع قضایی محل اقامتگاه شرکت، صلاحیت رسیدگی به این جرایم را دارد؛ مگر این که شرکت تجارتی دارای واحد تولیدی مستقر در محلی غیر از مرکز اصلی آن باشد که برابر تبصره ۴ ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰، مالیات بر ارزش افزوده باید در محل استقرار واحد تولیدی پرداخت شود؛ لذا رسیدگی به جرم فرار مالیاتی مذکور، در مرجع قضایی محل استقرار واحد تولیدی به عمل می آید.

ثانیا، صرف نظر از این که در فرض سؤال، عنوان تحصیل نامشروع مال بر رفتار متهم انطباق دارد یا خیر، با توجه به مراتب فوق، پاسخ روشن است.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته