نظریه شماره 7/98/1978 مورخ 1387/10/16 اداره کل حقوقی قوه قضاییه

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/98/1978
شماره نظریه۷/۹۸/۱۹۷۸
شماره پروندهع۸۷۹۱-۴۱۲-۸۹
تاریخ نظریه۱۳۸۷/۱۰/۱۶

استعلام: مطابق ماده ۹۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورای اسلامی کشور مصوبات کلیه شوراهای موضوع این قانون در صورتی که مورد اعتراض هیأت تطبیق مصوبات قرار نگیرد؛ لازم الاجرا است شورا موظف است مطابق با ماده ۶ آیین نامه اجرایی ماده ۹۰ قانون فوق الذکر تمامی مصوبات را جهت بررسی به این هیأت ارسال کند از طرفی یکی از وظایف شورای اسلامی شهر وفق ماده ۸۰ این قانون انتخاب شهردار است که مطابق با تبصره ۳ آن بر حسب جمعیت شهر به پیشنهاد شورا با حکم وزیر کشور یا استاندار صورت می گیرد.

آیا مصوبه ای که به انتخاب شهردار منجر شود، پیش از ارسال به وزارت کشور یا استانداری نیاز به تأییدیه هیات تطبیق مطابق ماده ۶ آیین نامه فوق دارد ؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مقصود از مصوبات شوراهای اسلامی که هیئت تطبیق مصوبات شوراهای اسلامی کشور با قوانین می تواند نسبت به آن اعتراض کند، آن دسته از مصوباتی است که در اجرای بند ۲۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری مصوب ۱۳۳۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی، بدوا شهرداری در باب برقراری یا الغاء عوارض شهر و هم چنین تعیین نوع و میزان عوارض به شورای اسلامی شهر پیشنهاد کرده و شورای اسلامی شهر آن را تصویب می نماید. بنابراین انتخاب شهردار توسط شورای اسلامی شهر که خارج از موضوعات فوق الذکر است، قابل اعتراض از سوی هیئت تطبیق مصوبات شوراهای اسلامی کشور با قوانین نمی باشد. بدیهی است مرجع تأیید مصوبه شورای اسلامی شهر در خصوص انتخاب شهردار و صدور ابلاغ برای وی، وزارت کشور است؛ مگر آن که مصوبه شورای اسلامی شهر ایرادی داشته باشد که مورد تأیید وزارت کشور قرار نگیرد و در نهایت به صدور حکم برای شهردار منجر نخواهد شد.