نظریه شماره 7/99/569 مورخ 1399/05/06 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره اعتراض ثالث به حکم ورشکستگی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/569
شماره نظریه۷/۹۹/۵۶۹
شماره پرونده۹۹-۷۹-۵۶۹ ح
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۰۵/۰۶
موضوع نظریهآیین دادرسی مدنی
محور نظریهورشکستگی

چکیده نظریه شماره 7/99/569 مورخ 1399/05/06 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره اعتراض ثالث به حکم ورشکستگی: دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض ثالث فقط تمام یا بخشی از حکم صادرشده را که به ضرر شخص ثالث است، در صورت وارد بودن ادعای ثالث نقض می کند و حکم جدیدی صادر نمی کند.

استعلام

اگر شخص ذی نفع مطابق ماده ۵۳۷ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ ظرف۳۰ روز از تاریخ اعلام حکم ورشکستگی اعتراض کند و اعتراض وی به حکم ورشکستگی صحیح باشد،دادگاه باید مطابق ماده ۴۲۵ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ منحصرا حکم ورشکستگی را الغاء کند؟

و یا آن که دادگاه باید پس از الغاء حکم ورشکستگی، حکم بر بطلان دعوای راجع به ورشکستگی به سبب احراز ورشکسته نبودن تاجر نیز صادر کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض ثالث فقط تمام یا بخشی از حکم صادرشده را که به ضرر شخص ثالث است، در صورت وارد بودن ادعای ثالث نقض می کند و حکم جدیدی صادر نمی کند. بنابراین در فرض سوال که ذی نفع برابر مواد ۵۳۶ و ۵۳۷ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ به حکم ورشکستگی اعتراض کرده است، دادگاه در صورت وارد بودن ادعای ثالث، فقط حکم ورشکستگی را لغو می کند و حکم جدیدی صادر نمی کند.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته