ماده 42 اساسنامه شرکت ملی نفت ایران مصوب 1333
این ماده به موجب قوانین لاحق نسخ شده است. |
ماده ۴۲ اساسنامه شرکت ملی نفت ایران مصوب ۱۳۳۳ مصوب ۱۳۳۳,۱۰,۲۵: – هیات مدیره در حدود مقررات این اساسنامه دارای همه گونه اختیار برای حفظ منافع و اداره کردن امور و اموال شرکت میباشد وظایف خاصه هییت مدیره از این قرار است:
الف – تصویب و نظارت در اجرای برنامه عملیات شرکت بطور کلی و مخصوصا برنامه مربوطه به امور زیر:
اکتشافات زمین شناسی و ژیوفیزیکی – حفاری های اکتشافی و تولیدی – نصب و بکار انداختن و نگاهداری خطوط لوله و انبارهای نفت خام و محصولات نفتی و وسایل بارگیری و باراندازی و تاسیسات مربوط به تهیه محصولات مختلف از نفت خام و گاز طبیعی به انضمام فرآورده های شیمیایی و صنعتی و تاسیسات مربوط به پخش و فروش محصولات مزبور سیاست کلی فروش و پخش مواد نفتی و انعقاد قراردادهای این گونه معاملات چه با مشتریان داخلی چه با مشتریان خارج از ایران – تعیین قیمتها اعم از خرده فروشی و عمده فروشی – اعطای تخفیفات متعارف بازرگانی – تحصیل هر نوع مال و حقوق و منافع و خرید ماشین آلات و ملزومات هر نوع اشیایی برای رفع احتیاجات شرکت – اخذ و پرداخت وجوه – باز کردن حساب در بانک ها – وام دادن – رجوع بتمام محاکم با حق صلح و تعیین حکم و به طور کلی هر اقدامی که برای حفظ حقوق شرکت لازم باشد مطالعه و اقدام به تاسیسات حمل و نقل ( کشتی رانی) پس از تصویب شورای عالی.
تبصره – اعطای تخفیفات متعارف بازرگانی با تصویب شورای عالی خواهد بود.
ب – تنظیم و تصویب بودجه جاری سالیانه شرکت بر اساس اصول و رقمی که از طرف شورای عالی تصویب می شود – تنظیم و پیشنهاد اعتبارات اضافی و اصلاح بودجه و هزینه های سرمایه ای شرکت طبق بند الف ماده ۲۶ به شورای عالی.
ج – پیشنهاد خط مشی عمومی شرکت بشورای عالی.
د – تنظیم آیین نامه های استخدامی و اداری و بازنشستگی و تشکیلاتی و آیین نامه های معاملات تعیین حدود و مسیولیت و اختیارات و روابط مدیران اصلی و مدیران جزء با رعایت اصل همکاری و هم آهنگی از یک طرف و تفکیک و تشخیص و مسیولیت و وظایف اداری از طرف دیگر و پیشنهاد آن بشورای عالی.
تبصره – از لحاظ لزوم تسریع در پیشرفت امور شرکت شورای عالی مکلف است در جلسات فوق العاده و در ظرف پانزده روز از تاریخ دعوت مسایل فوق را رسیدگی و اظهار نظر نماید در صورت عدم تشکیل شورای عالی و یا تاخیر در رسیدگی هییت مدیره مسایل پیشنهادی را تصویب شده تلقی خواهد نمود.
ه– – تصویب طرحها و برنامه های کارآموزی و تعلیم صنعتی و حرفه ای و تشریک مساعی در این امور با موسسات دیگر بهر نحو که ضروری و مقتضی بداند.
و – تنظیم سازمان حسابداری شرکت و نظارت در اینکه حساب کامل و دقیق کلیه عملیات و معاملات شرکت بر طبق اصول صحیح و متداول حسابداری صنعت نفت نگهداری شود.
اجرای نظارت های لازمه در مورد امور حسابداری شرکتهای فرعی و شعب و نمایندگیها و موسسات مربوطه دیگر تعیین طریقه اعمال نظارتهای مالی و محاسباتی و بازرسی معاملات و مخارج داخلی شرکت بمنظور جلوگیری از تفریط اموال و وجوه شرکت.
ز – اخذ تصمیم نسبت به تشکیل شرکتهای فرعی و تابعه و شعب و عاملیت چه در داخل چه در خارج کشور با تصویب شورای عالی و تعیین نمایندگان و مامورین و عمال شرکت و به طور کلی اعمال کلیه حقوق شرکت در شرکتها و شعب و عاملیتهای مزبور و سایر موسسات مربوطه.
ح – اتخاذ تصمیم نسبت بهر موضوع دیگر که رییس هییت مدیره مستقلا یا به پیشنهاد یکی از اعضای هییت مدیره طرح آن را ضروری تشخیص دهد.
ط – تهیه گزارش هییت مدیره و ترازنامه و حساب سود و زیان برای تقدیم به مجمع عمومی و تعیین دستور جلسه مجمع عمومی.
قسمت چهارم – هییت عالی بازرسی