ماده 45 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1369

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۴۵ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب ۱۳۶۹: قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جرائم رانندگی مصوب ۳۰ خرداد ۱۳۵۰ و اصلاحات بعدی آن و آییننامههای اجرایی قانونمذکور به شرح زیر اصلاح میشود:

۱ – درجهداران شهربانی و پلیس راه ژاندارمری که آموزش لازم را برای تشخیص تخلفات رانندگی دیده باشند نیز مانند افسران میتوانند به محضمشاهده تخلف، متخلفین را متوقف کرده و برگ اخطاریه جریمه صادر نمایند.

۲ – در صورتی که متخلف ظرف یک ماه پس از تاریخ اخطاریه، جریمه را پرداخت ننماید جریمه را باید به مأخذ دو برابر و چنانچه ظرف شش ماهپس از تاریخ اخطاریه جریمه را پرداخت ننماید جریمه را باید به مأخذ سه برابر مبلغ مندرج در اخطاریه به حسابهایی که به همین منظور توسط خزانهافتتاح خواهد شد بپردازد.

جرائم راهنمایی و رانندگی مشمول مرور زمان نخواهد بود..

۳ – مجازات تخلفات رانندگی حداقل ده برابر از دو هزار (۲۰۰۰) ریال الی یکصد هزار (۱۰۰۰۰۰) ریال با تناسب جداول موجود تعیین میگردد.وزارت کشور میتواند در تنظیم جرائم با توجه به مکان و زمان وقوع و نوع تخلفات و میزان تأثیر آن در ایمنی و مختل نمودن امر عبور و مرور تفاوتقایل شود.

زمان اجرای این ماده یک ماه پس از تصویب نهایی بوده و وزارت کشور موظف است ظرف مدت فوق مردم را از طریق رسانههای گروهی در جریانمفاد این ماده قرار دهد.

۴ (منسوخه ۱۰/۱۱/۱۴۰۰)– کلیه وجوه حاصل از جرایم رانندگی در شهرها و جادهها باید به درآمد عمومی کشور واریز شود. همهساله مبالغی به ترتیب زیر از محلاعتباری که به همین منظور در قانون بودجه هر سال منظور میشود، در اختیار دستگاههای مربوط قرار خواهد گرفت:

الف (منسوخه ۱۰/۱۱/۱۴۰۰)– معادل پنجاه درصد (۵۰%) وجوه حاصل از جرائم رانندگی در هر یک از شهرها (غیر از تهران) که به درآمد عمومی کشور واریز میشود، ازمحل اعتبار فوقالذکر به حساب شهرداری مربوط واریز میگردد تا جهت ایجاد توقفگاه (پارکینگ) و اصلاح و تعمیر و مرمت معابر و پلهای زیرگذر وروگذر هزینه نماید.

ب (منسوخه ۱۰/۱۱/۱۴۰۰)– معادل پنجاه درصد (۵۰%)باقیمانده از جرایم رانندگی در هر یک از شهرها (غیر از تهران) و همچنین معادل کلیه وجوه حاصل از جرائم رانندگیدر جادهها که به حساب درآمد عمومی کشور واریز میشود، از محل اعتبار فوقالذکر، در اختیار وزارت کشور قرار خواهد گرفت تا ۳% آنرا جهت تشویقمأمورانی که تخلف را تشخیص و اقدام به صدور اخطاریه نمایند و نیز ایجاد انگیزه، تلاش و ترغیب و تشویق سایر مأموران مربوطه به منظور اجرای هرچه بهتر وظایف محوله هزینه نماید. مابقی وجوه مذکور جهت حسن انتظام عبور و مرور، آموزش، اقدامات پیشگیرانه و تهیه وسایل و تجهیزات فنیجهت جلوگیری از تصادفات، خرید و تعمیر و نگهداری وسایل و قطعات مخابراتی و وسایل نقلیه موتوری و لوازم آن و همچنین هزینه ساخت ونگهداری آنها، خرید اراضی و احداث و اجاره ابنیه مورد نیاز تجهیزات و علائم، تهیه وسایل آموزشی و تحقیقاتی و فیلم و اسلاید و استفاده از امکاناترادیو و تلویزیون در جهت آموزش همگانی، اعزام احتمالی پرسنل راهنمایی و رانندگی و پلیس راه ژاندارمری به خارج از کشور جهت مطالعه و بازدیداز مؤسسات آموزش و ترافیکی و پرداخت حقالتدریس برای آموزش راهنمایی و رانندگی بین نیروهای انتظامی مربوط (راهنمایی و رانندگی و پلیس راهژاندارمری) توزیع و به مصرف برسد.

ج (منسوخه ۱۰/۱۱/۱۴۰۰)– معادل صد درصد (۱۰۰%) وجوه حاصله از جرائم راهنمایی و رانندگی در تهران که به حساب درآمد عمومی کشور واریز میشود، از محلاعتبار فوقالذکر در اختیار شهرداری تهران قرار میگیرد که ۳% آن به ترتیب مقرر در بند ب جهت تشویق پرسنل و مابقی در جهت مصارف بندهای الف و ب مصرف و هزینه شود.