رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور|شماره دادنامه=۹۱۰۹۹۷۰۹۰۸۴۰۰۸۴۳|تاریخ دادنامه=۱۳۹۱/۱۰/۰۳|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۲۴ دیوانعالی کشور|موضوع=مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری|قاضی=ابراهیم لشکری{{سخ}}علی شوشتری}}'''رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری''': محل وقوع جرم کلاهبرداری رایانه ای، زمانی که وجه نقد از طریق دستگاه خودپرداز بانک به حساب متهم منتقل می شود، محل قرار گرفتن دستگاه خودپرداز است.  
{{جعبه اطلاعات رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور|شماره دادنامه=۹۱۰۹۹۷۰۹۰۹۰۰۰۵۶۸|تاریخ دادنامه=۱۳۹۱/۱۰/۲۴|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۲ دیوانعالی کشور|موضوع=مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری|قاضی=هاشمی{{سخ}}طباطبائی}}'''رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری''': چنانچه متهم به وسیله تلفن شاکی را (در شهر دیگری) فریب و از طریق انتقال کارت به کارت مبلغی به حساب وی واریز شود، با توجه به اینکه فریب شاکی و خروج مال از ید او در شهرستان محل اقامت شاکی صورت گرفته و این شهر، محل واریز وجه بوده دادسرای محل اقامت شاکی صالح به رسیدگی خواهد بود.  


= رأی خلاصه جریان پرونده =
= رأی خلاصه جریان پرونده =


به حکایت اوراق پرونده در مورخه ۲۱/۹/۸۹ آقای ع.س. به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ل اعلام می دارد جهت فروش کالای خود (پنبه) از طریق اینترنت به دنبال خریدار و مشتری پنبه بوده است که با شماره ... به نام ع.ج. برخورد می کند. با تماس با وی نامبرده اعلام داشته است مشتری خوبی برایش پیدا خواهد کرد، لذا از وی می خواهد مبلغ سیصد هزار تومان واریز کند تا برایش مشتری پیدا کند و اگر مشتری پیدا نکرد خود وی تا سقف یک میلیون تومان با توجه به اینکه شرکت ریسندگی و بافندگی دارد از وی خریداری خواهد کرد. با واریز کردن این مبلغ نه مشتری پیدا کرده است نه خود پنبه های او را خریداری کرده است، لذا به عنوان کلاهبرداری از وی شکایت می نماید. دادسرای ل با توجه به محل و مبدأ دریافت وجه به صلاحیت رسیدگی دادسرای ت اعلام صلاحیت می نماید و دادسرای ت نیز با توجه به پرداخت وجه، محل اعلام شکایت و پرداخت وجه را محل تحقق جرم دانسته با عدم پذیرش صلاحیت خود پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال می دارد که شعبه ۲۴ ارجاع می گردد.
حسب محتویات پرونده آقای الف.ک. به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ش مراجعه و شکایت کرده که شخص ناشناسی به وسیله تلفن با ایشان تماس گرفته و با فریب ایشان را پای دستگاه عابر بانک کشانده و از طریق انتقال وجه از کارت به کارت مبلغ یک میلیون ریال از حساب ایشان برداشت نموده و تقاضای رسیدگی دارد که در اقداماتی که از طریق پلیس آگاهی شهرستان شهرستان ش انجام شده مشخص شده که کارت مورد شکایت در محل کارگزاران شرکت پ. (طرف قرارداد بانک پ.) و در ندامتگاه ... به نام آقای م.ب. فرزند ع. صادر شده که دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ش به لحاظ نتیجه کلاهبرداری که وصول وجه در شهرستان ک بوده قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادسرای عمومی و انقلاب ک صادر و پرونده به مرجع اخیر ارسال شده و متعاقبا دادسرای عمومی و انقلاب ک نیز با این استدلال که محل واریز وجه در شهرستان شهرستان ش بوده قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ش صادر و با حدوث اختلاف در صلاحیت پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع شده است که هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل و پس از قرائت اوراق پرونده و استماع نظریه دادیار محترم دادسرای دیوان عالی کشور مبنی بر اتخاذ تصمیم شایسته مشاوره نموده چنین رأی می دهد:


= رأی شعبه دیوان عالی کشور =
= رأی شعبه دیوان عالی کشور =


درخصوص اختلاف در صلاحیت رسیدگی فی مابین دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ل و ت صرف نظر از اینکه موضوع مطروحه و عمل انجام شده واجد جنبه کیفری باشد یا نباشد، نظر به اینکه وجه مأخوذه و انتقال آن با توجه به سیستم الکترونیکی بانکی در ل انجام شده است رأی به صلاحیت رسیدگی دادسرای عمومی و انقلاب ل صادر می گردد.  
درخصوص اختلاف نظر قضائی راجع به صلاحیت رسیدگی فی مابین دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهرستان ش و دادسرای عمومی و انقلاب ک با توجه به محتویات پرونده و استدلالی که در هر یک از دو قرار مزبور شده است و با توجه به اینکه فریب و اغفال شاکی و خروج مال از ید او در شهرستان شهرستان ش اتفاق افتاده، مستندا به مواد ۵۳ و ۵۴ قانون آیین دادرسی کیفری حوزه قضائی شهرستان شهرستان ش برای رسیدگی به پرونده صالح خواهد بود. علی هذا با اعلام صلاحیت رسیدگی مرجع مذکور در مورد اختلاف حاصله رفع اختلاف می نماید و مقرر است دفتر پرونده را از موجودی کسر و به مرجع مربوط ارسال شود.  


رئیس شعبه ۲۴ دیوان عالی کشور مستشار شعبه  
رئیس شعبه ۲ دیوان عالی کشور مستشار شعبه  


لشکری شوشتری
هاشمی طباطبایی


[[رده:آراء صادره از دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]
[[رده:آراء صادره از دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]


[[رده:آراء صادره از شعب کیفری دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]
[[رده:آراء صادره از شعب کیفری دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]

منوی ناوبری