رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور|شماره دادنامه=۹۱۰۹۹۷۰۹۰۹۲۰۰۶۳۶|تاریخ دادنامه=۱۳۹۱/۱۱/۱۴|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۷ دیوانعالی کشور|موضوع=مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری|قاضی=حسین انتظاری{{سخ}}سیدعباس بلادی}}'''رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری''': در کلاهبرداری رایانه ای، دادسرای محلی که شاکی وجه را به حساب متهم واریز می کند صلاحیت رسیدگی دارد.  
{{جعبه اطلاعات رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور|شماره دادنامه=۹۱۰۹۹۷۰۹۱۰۵۰۰۸۴۳|تاریخ دادنامه=۱۳۹۱/۱۱/۲۴|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۳۲ دیوانعالی کشور|موضوع=مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری|قاضی=رضا فرج اللهی{{سخ}}سید مصطفی قائم مقامی}}'''رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری''': چنانچه در جرم کلاهبرداری رایانه ای وجهی از شهری به شهری دیگر پرداخت شود نظر به اینکه به محض برداشت وجه از حساب شاکی در مبدأ جرم مورد ادعا تحقق یافته و حساب مقصد که وجوه واریز شده تأثیری در صلاحیت محلی نخواهد داشت، لذا دادگاه مبدأ جرم (که در آنجا پول از حساب شاکی خارج شده) صالح به رسیدگی است.  


= رأی خلاصه جریان پرونده =
= رأی خلاصه جریان پرونده =


به موجب دادنامه شماره ۰۰۴۷۲-۲۸/۵/۱۳۹۱ شعبه ۸ بازپرسی دادسرای الف درخصوص شکایت ب.الف. علیه ع.خ. دایر بر تحصیل مال نامشروع با اغفال وی در انتقال وجه. چون نتیجه عمل مجرمانه خارج از حوزه قضایی این بازپرسی بوده است قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادسرای عمومی و انقلاب ت صادر نموده است (صفحه۲۰) که پس از موافقت دادسرا پرونده به دادسرای ت ارسال گردیده که شعبه چهارم بازپرسی دادسرای ت با این استدلال که بانک محال علیه پاسخ داده است که محل استقرار عابر بانک در شهرستان الف است. لذا قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادسرای الف صادر نموده است که پس از موافقت دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم رایانه ای و فن آوری ارتباطات پرونده جهت حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال گردیده است که رسیدگی به این شعبه ارجاع شده است.  
آقای ح.ی. شکایتی به دادسرای عمومی و انقلاب م تقدیم و در اظهارات خویش عنوان کرده در تاریخ ۱۰/۷/۹۱ پیامک به گوشی اینجانب ارسال و اعلام شد شما در طرح ... در خرید کیش برنده ده میلیون ریال شده اید وقتی تماس گرفتم تقاضای شماره کارت کرد و گفت به عابر بانک مراجعه کنم و عملیاتی که می گوید انجام دهم بعد از عملیات متوجه شدم پنج میلیون ریال موجودی ام به حساب خانم ف.غ. منتقل شده، بعد از استعلام انجام گرفته آدرس حساب مقصد ت و آخرین موجودی ۰۳۱/۹۴۵/۱۸ ریال اعلام گردیده است، بر همین اساس آقای بازپرس شعبه ۸۱۱ دادسرای عمومی و انقلاب م با توجه به اینکه پول شاکی پس از خروج از حساب وی به حساب ت منتقل شده و بردن مال در آن شهر محقق گردیده به استناد مواد ۵۲ و۵۳ قانون آیین دادرسی کیفری قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادسرای عمومی و انقلاب ت صادر نموده است. متقابلا شعبه اول دادسرای ناحیه ۳۱ ت با این استدلال که محل خروج وجه از ید شاکی محل وقوع جرم می باشد از خود نفی صلاحیت کرده و با تحقق اختلاف پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و بعد از وصول و ثبت کلاسه دفتر کل به این شعبه ارجاع با تهیه گزارش در دستورکار قرار گرفته است.  


= رأی شعبه دیوان عالی کشور =
= رأی شعبه دیوان عالی کشور =


درخصوص حدوث اختلاف در صلاحیت بین دادسراهای محترم عمومی و انقلاب شهرستان های الف و ت با توجه به شکوائیه مورخ ۲۲/۱۲/۱۳۹۰ که حاکی است شاکی در شهرستان الف از جرم مورد ادعا متضرر گردیده است و در مرجع قضایی الف نیز طرح دعوی به عمل آمده است لذا به استناد ماده ۵۴ قانون آیین دادرسی کیفری با تأیید نظریه دادسرای محترم عمومی و انقلاب ت به صلاحیت دادسرای محترم عمومی و انقلاب الف حل اختلاف در صلاحیت به عمل می آید.  
نظر به اینکه به محض برداشت وجه از حساب شاکی در مبدا جرم مورد ادعا تحقق یافته و حساب مقصد که وجوه واریز شده تأثیری در صلاحیت محلی نخواهد داشت، با تأیید استدلال دادسرای عمومی و انقلاب ت مبنی بر صلاحیت دادسرای عمومی و انقلاب م اختلاف حادث شده را حل و رفع می نماید.  


رییس شعبه ۷ دیوان عالی کشور مستشار
رییس شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور عضو معاون


انتظاری بلادی
فرج اللهی قائم مقامی


[[رده:آراء صادره از دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]
[[رده:آراء صادره از دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]


[[رده:آراء صادره از شعب کیفری دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]
[[رده:آراء صادره از شعب کیفری دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۱]]

منوی ناوبری