رای دادگاه درباره تجدیدنظرخواهی از آراء صادره در بزه حفر چاه غیر مجاز (دادنامه شماره ۹۵۰۹۹۷۰۲۲۳۱۰۱۲۰۷): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (کیفری)|شماره دادنامه=۹۵۰۹۹۷۰۲۲۳۱۰۱۲۰۷|تاریخ دادنامه=۱۳۹۵/۰۹/۱۴|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=انتقالی|قاضی=شریعتی{{سخ}}شیخی پور|موضوع=تجدیدنظرخواهی از آراء صادره در بزه حفر چاه غیر مجاز}}'''چکیده دادنامه و رای دا...» ایجاد کرد)
 
(افزودن لینک درون ویکی)
 
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (کیفری)|شماره دادنامه=۹۵۰۹۹۷۰۲۲۳۱۰۱۲۰۷|تاریخ دادنامه=۱۳۹۵/۰۹/۱۴|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=انتقالی|قاضی=شریعتی{{سخ}}شیخی پور|موضوع=تجدیدنظرخواهی از آراء صادره در بزه حفر چاه غیر مجاز}}'''چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تجدیدنظرخواهی از آراء صادره در بزه حفر چاه غیر مجاز''': آراء صادره درخصوص بزه حفر چاه غیر مجاز، قطعی و غیرقابل تجدیدنظرخواهی است.
{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (کیفری)|شماره دادنامه=۹۵۰۹۹۷۰۲۲۳۱۰۱۲۰۷|تاریخ دادنامه=۱۳۹۵/۰۹/۱۴|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=انتقالی|قاضی=شریعتی{{سخ}}شیخی پور|موضوع=تجدیدنظرخواهی از آراء صادره در بزه حفر چاه غیر مجاز}}'''چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تجدیدنظرخواهی از آراء صادره در بزه حفر چاه غیر مجاز''': آراء صادره درخصوص [[جرم|بزه]] حفر چاه غیر مجاز، قطعی و غیرقابل [[تجدیدنظر خواهی|تجدیدنظرخواهی]] است.


== رأی دادگاه بدوی ==
== رأی دادگاه بدوی ==


در خصوص اتهام آقای ع. م. دایر به حفر چاه غیرمجاز واقع در اراضی ع. آباد کریمخانی، بر حسب شکایت امور آب ورامین بشرح شکوائیه ، نظر به دفاعیات مشتکی عنه بدین توضیح که : من این مزرعه را در سال ۱۳۸۱ با همین وضعیت خریداری کردم و چاه موجود بود و از آن برای کشت هفتاد هکتار پسته چندین ساله استفاده می کنم و در حال لایروبی بودیم که اداره امور آب دستگاه را توقیف نموده است. و عنایت به اظهارنظر کارشناسان رسمی دادگستری (رشته مهندسی آب) هیأت ثلاثه که مرقوم داشته اند : ... اراضی ع. آباد کریمخانی که منطقه تخلیه دشت ورامین را شامل می شود بطور متناوب از ماسه بادی و رس و سیلت تشکیل شده و چاههای حفاری و بهره برداری در این منطقه از ماسه دهی قابل ملاحظه ای برخوردارند. پدیده ماسه دهی در مورد چاه آقای م. نیز صدق می کند بطوریکه آب چاه ابتدا وارد حوضچه آرامش شده و پس از ته نشینی رسوبات ، وارد سیستم آبیاری قطره ای می گردد. با توجه به مراتب این چاه ها در طول سال در اثر ماسه دهی نیاز به لایروبی مکرر خواهد داشت و وزارت نیرو (امور آب ورامین) نیز مکلف به شناسایی چاه های بدون پروانه که قبل از پایان سال ۱۳۸۴ حفر شده اند بوده لیکن به دلائلی در این مورد اقدام ننموده است. و هیئت کارشناسان پس از بررسی های بعمل آمده ، چاه مورد بازدید را به قبل از سال ۱۳۸۴ تأیید نموده است لذا مشمول قانون و آیین نامه های مربوط به تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بوده است. و نظریه به طرفین ابلاغ و مورد اعتراض امور آب قرار گرفته که قرار ارجاع امر به هیأت خمسه کارشناسان اصدار ولکن نسبت به تودیع هزینه کارشناسی در فرجه قانونی اقدامی ننموده است. بنابمراتب محکمه مستندا به ماده ۴ قانون آیین دادرسی کیفری ، ضمن احراز عدم وقوع بزه منتسبه ، حکم به برائت مشارالیه از بزه انتسابی صادر و اعلام می نماید رأی حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.  
در خصوص [[اتهام]] آقای ع. م. دایر به حفر چاه غیرمجاز واقع در اراضی ع. آباد کریمخانی، بر حسب [[شکایت]] امور آب ورامین بشرح [[شکوائیه]] ، نظر به دفاعیات [[مشتکی عنه]] بدین توضیح که : من این مزرعه را در سال ۱۳۸۱ با همین وضعیت خریداری کردم و چاه موجود بود و از آن برای کشت هفتاد هکتار پسته چندین ساله استفاده می کنم و در حال لایروبی بودیم که اداره امور آب دستگاه را توقیف نموده است. و عنایت به اظهارنظر [[کارشناس رسمی دادگستری|کارشناسان رسمی دادگستری]] (رشته مهندسی آب) هیأت ثلاثه که مرقوم داشته اند : ... اراضی ع. آباد کریمخانی که منطقه تخلیه دشت ورامین را شامل می شود بطور متناوب از ماسه بادی و رس و سیلت تشکیل شده و چاههای حفاری و بهره برداری در این منطقه از ماسه دهی قابل ملاحظه ای برخوردارند. پدیده ماسه دهی در مورد چاه آقای م. نیز صدق می کند بطوریکه آب چاه ابتدا وارد حوضچه آرامش شده و پس از ته نشینی رسوبات ، وارد سیستم آبیاری قطره ای می گردد. با توجه به مراتب این چاه ها در طول سال در اثر ماسه دهی نیاز به لایروبی مکرر خواهد داشت و وزارت نیرو (امور آب ورامین) نیز مکلف به شناسایی چاه های بدون پروانه که قبل از پایان سال ۱۳۸۴ حفر شده اند بوده لیکن به دلائلی در این مورد اقدام ننموده است. و هیئت کارشناسان پس از بررسی های بعمل آمده ، چاه مورد بازدید را به قبل از سال ۱۳۸۴ تأیید نموده است لذا مشمول قانون و آیین نامه های مربوط به تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بوده است. و نظریه به طرفین ابلاغ و مورد اعتراض امور آب قرار گرفته که [[قرار]] ارجاع امر به هیأت خمسه کارشناسان اصدار ولکن نسبت به تودیع هزینه کارشناسی در فرجه قانونی اقدامی ننموده است. بنابمراتب محکمه مستندا به [[ماده ۴ قانون آیین دادرسی کیفری]] ، ضمن احراز عدم وقوع بزه منتسبه ، حکم به [[برائت]] مشارالیه از بزه انتسابی صادر و اعلام می نماید رأی حضوری و ظرف بیست روز پس از [[ابلاغ]] قابل تجدیدنظرخواهی در [[دادگاه تجدیدنظر|محاکم تجدیدنظر استان]] تهران می باشد.  


رئیس شعبه اول دادگاه عمومی بخش جوادآباد- ابراهیم عسگری  
رئیس [[شعبه]] اول [[دادگاه عمومی بخش]] جوادآباد- ابراهیم عسگری  


= رأی دادگاه تجدیدنظر استان =
= رأی دادگاه تجدیدنظر استان =


در خصوص تجدیدنظر خواهی مدیر امور منابع آب جنوب شرق (ورامین) نسبت به دادنامه شماره ۹۴-۱۳۱۱ مورخ ۱۳۹۴/۸/۱۲ صادره از شعبه اول دادگاه عمومی بخش ج. که به موجب آن در خصوص شکایت اداره مذکور علیه آقای ع. م. دائر بر حفر چاه غیر مجاز در اراضی ع. آباد با این استدلال که متهم ادعا نموده این چاه از سال ۱۳۸۱ که وی مزرعه را خریداری کرده موجود بوده و اکنون فقط در حال لایروبی آن بوده که دستگاه توسط اداره شاکی توقیف شده است و با عنایت به نظریه های کارشناسان که حفر چاه مذکور را به قبل از سال ۱۳۸۴ دانسته اند لذا مشمول قانون و آئین نامه های مربوط به تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بوده بنا، مراتب مستندا به ماده ۴ قانون آئین دادرسی کیفری ضمن عدم احراز وقوع بزه انتسابی حکم به برائت متهم صادر و اعلام گردیده است ، این دادنامه در مهلت قانونی مورد اعتراض و تجدید نظر خواهی اداره شاکی قرار گرفته و پرونده جهت رسیدگی به این شعبه ارجاع و به کلاسه فوق الذکر ثبت گردیده است هیأت دادگاه پس از تهیه گزارش از پرونده با مداقه در اوراق و محتویات آن ملاحظه می گردد که بزه انتسابی وفق ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب مصوب ۱۳۶۱ با اصلاحات بعدی مستلزم پنجاه ضربه شلاق یا تا سه ماه حبس می باشد که وفق تبصره ۳ ماده۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ در صورت تعدد مجازات ها ، مجازات شدیدتر و در صورت عدم امکان تشخیص مجازات شدیدتر ، مجازات حبس ملاک است که در مانحن فیه مجازات شدید تر مجازات حبس است که با توجه به میزان آن درجه هشت محسوب می گردد که وفق بند الف ماده ۴۲۷ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ قطعی و غیر قابل تجدیدنظر خواهی بوده علیهذا مستندا به مقررات اخیرالذکر قرار رد تجدید نظر خواهی صادر و اعلام می گردد رأی صادره قطعی می باشد.  
در خصوص تجدیدنظر خواهی [[مدیر]] امور منابع آب جنوب شرق (ورامین) نسبت به [[دادنامه]] شماره ۹۴-۱۳۱۱ مورخ ۱۳۹۴/۸/۱۲ صادره از شعبه اول دادگاه عمومی بخش ج. که به موجب آن در خصوص شکایت اداره مذکور علیه آقای ع. م. دائر بر حفر چاه غیر مجاز در اراضی ع. آباد با این استدلال که متهم ادعا نموده این چاه از سال ۱۳۸۱ که وی مزرعه را خریداری کرده موجود بوده و اکنون فقط در حال لایروبی آن بوده که دستگاه توسط اداره [[شاکی]] توقیف شده است و با عنایت به نظریه های کارشناسان که حفر چاه مذکور را به قبل از سال ۱۳۸۴ دانسته اند لذا مشمول قانون و آئین نامه های مربوط به تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بوده بنا، مراتب مستندا به ماده ۴ قانون آئین دادرسی کیفری ضمن عدم احراز وقوع بزه انتسابی حکم به برائت متهم صادر و اعلام گردیده است ، این دادنامه در مهلت قانونی مورد اعتراض و تجدید نظر خواهی اداره شاکی قرار گرفته و پرونده جهت رسیدگی به این شعبه ارجاع و به کلاسه فوق الذکر ثبت گردیده است هیأت دادگاه پس از تهیه گزارش از پرونده با مداقه در اوراق و محتویات آن ملاحظه می گردد که بزه انتسابی وفق [[ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب]] مصوب ۱۳۶۱ با اصلاحات بعدی مستلزم پنجاه ضربه [[شلاق؛ در پرتو اندیشه های کیفری|شلاق]] یا تا سه ماه [[حبس]] می باشد که وفق تبصره ۳ [[ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی]] مصوب ۱۳۹۲ در صورت تعدد مجازات ها ، مجازات شدیدتر و در صورت عدم امکان تشخیص مجازات شدیدتر ، مجازات حبس ملاک است که در مانحن فیه مجازات شدید تر مجازات حبس است که با توجه به میزان آن درجه هشت محسوب می گردد که وفق بند الف [[ماده ۴۲۷ قانون آیین دادرسی کیفری]] مصوب ۱۳۹۲ قطعی و غیر قابل تجدیدنظر خواهی بوده علیهذا مستندا به مقررات اخیرالذکر قرار رد تجدید نظر خواهی صادر و اعلام می گردد رأی صادره قطعی می باشد.  


رئیس شعبه۳۱ دادگاه تجدیدنظراستان تهران- مستشار دادگاه  
رئیس شعبه۳۱ دادگاه تجدیدنظراستان تهران- [[مستشار]] دادگاه  


حمزه شریعتی-محمد حسن شیخی پور  
حمزه شریعتی-محمد حسن شیخی پور  
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۴۲۷ قانون آیین دادرسی کیفری]]
* [[ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب]]
* [[ماده ۴ قانون آیین دادرسی کیفری]]


[[رده:آراء و دادنامه های کیفری صادره از دادگاه در سال ۱۳۹۵]]
[[رده:آراء و دادنامه های کیفری صادره از دادگاه در سال ۱۳۹۵]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۸

رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۲۲۳۱۰۱۲۰۷
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۹/۱۴
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعتجدیدنظرخواهی از آراء صادره در بزه حفر چاه غیر مجاز
قاضیشریعتی
شیخی پور

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تجدیدنظرخواهی از آراء صادره در بزه حفر چاه غیر مجاز: آراء صادره درخصوص بزه حفر چاه غیر مجاز، قطعی و غیرقابل تجدیدنظرخواهی است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام آقای ع. م. دایر به حفر چاه غیرمجاز واقع در اراضی ع. آباد کریمخانی، بر حسب شکایت امور آب ورامین بشرح شکوائیه ، نظر به دفاعیات مشتکی عنه بدین توضیح که : من این مزرعه را در سال ۱۳۸۱ با همین وضعیت خریداری کردم و چاه موجود بود و از آن برای کشت هفتاد هکتار پسته چندین ساله استفاده می کنم و در حال لایروبی بودیم که اداره امور آب دستگاه را توقیف نموده است. و عنایت به اظهارنظر کارشناسان رسمی دادگستری (رشته مهندسی آب) هیأت ثلاثه که مرقوم داشته اند : ... اراضی ع. آباد کریمخانی که منطقه تخلیه دشت ورامین را شامل می شود بطور متناوب از ماسه بادی و رس و سیلت تشکیل شده و چاههای حفاری و بهره برداری در این منطقه از ماسه دهی قابل ملاحظه ای برخوردارند. پدیده ماسه دهی در مورد چاه آقای م. نیز صدق می کند بطوریکه آب چاه ابتدا وارد حوضچه آرامش شده و پس از ته نشینی رسوبات ، وارد سیستم آبیاری قطره ای می گردد. با توجه به مراتب این چاه ها در طول سال در اثر ماسه دهی نیاز به لایروبی مکرر خواهد داشت و وزارت نیرو (امور آب ورامین) نیز مکلف به شناسایی چاه های بدون پروانه که قبل از پایان سال ۱۳۸۴ حفر شده اند بوده لیکن به دلائلی در این مورد اقدام ننموده است. و هیئت کارشناسان پس از بررسی های بعمل آمده ، چاه مورد بازدید را به قبل از سال ۱۳۸۴ تأیید نموده است لذا مشمول قانون و آیین نامه های مربوط به تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بوده است. و نظریه به طرفین ابلاغ و مورد اعتراض امور آب قرار گرفته که قرار ارجاع امر به هیأت خمسه کارشناسان اصدار ولکن نسبت به تودیع هزینه کارشناسی در فرجه قانونی اقدامی ننموده است. بنابمراتب محکمه مستندا به ماده ۴ قانون آیین دادرسی کیفری ، ضمن احراز عدم وقوع بزه منتسبه ، حکم به برائت مشارالیه از بزه انتسابی صادر و اعلام می نماید رأی حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه اول دادگاه عمومی بخش جوادآباد- ابراهیم عسگری

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظر خواهی مدیر امور منابع آب جنوب شرق (ورامین) نسبت به دادنامه شماره ۹۴-۱۳۱۱ مورخ ۱۳۹۴/۸/۱۲ صادره از شعبه اول دادگاه عمومی بخش ج. که به موجب آن در خصوص شکایت اداره مذکور علیه آقای ع. م. دائر بر حفر چاه غیر مجاز در اراضی ع. آباد با این استدلال که متهم ادعا نموده این چاه از سال ۱۳۸۱ که وی مزرعه را خریداری کرده موجود بوده و اکنون فقط در حال لایروبی آن بوده که دستگاه توسط اداره شاکی توقیف شده است و با عنایت به نظریه های کارشناسان که حفر چاه مذکور را به قبل از سال ۱۳۸۴ دانسته اند لذا مشمول قانون و آئین نامه های مربوط به تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بوده بنا، مراتب مستندا به ماده ۴ قانون آئین دادرسی کیفری ضمن عدم احراز وقوع بزه انتسابی حکم به برائت متهم صادر و اعلام گردیده است ، این دادنامه در مهلت قانونی مورد اعتراض و تجدید نظر خواهی اداره شاکی قرار گرفته و پرونده جهت رسیدگی به این شعبه ارجاع و به کلاسه فوق الذکر ثبت گردیده است هیأت دادگاه پس از تهیه گزارش از پرونده با مداقه در اوراق و محتویات آن ملاحظه می گردد که بزه انتسابی وفق ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب مصوب ۱۳۶۱ با اصلاحات بعدی مستلزم پنجاه ضربه شلاق یا تا سه ماه حبس می باشد که وفق تبصره ۳ ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ در صورت تعدد مجازات ها ، مجازات شدیدتر و در صورت عدم امکان تشخیص مجازات شدیدتر ، مجازات حبس ملاک است که در مانحن فیه مجازات شدید تر مجازات حبس است که با توجه به میزان آن درجه هشت محسوب می گردد که وفق بند الف ماده ۴۲۷ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ قطعی و غیر قابل تجدیدنظر خواهی بوده علیهذا مستندا به مقررات اخیرالذکر قرار رد تجدید نظر خواهی صادر و اعلام می گردد رأی صادره قطعی می باشد.

رئیس شعبه۳۱ دادگاه تجدیدنظراستان تهران- مستشار دادگاه

حمزه شریعتی-محمد حسن شیخی پور

مواد مرتبط