نظریۀ تقلیل خسارت در کنوانسیون بیع بین‌المللی کالا (1980 وین) و حقوق ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''نظریۀ تقلیل خسارت در کنوانسیون بیع بین‌المللی کالا (1980 وین) و حقوق ایران''' نام مقاله ای از حمید ابهری و حسین کاویار است که در شماره سوم (شهریور ۱۳۹۲) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است. == چکیده == طرفی که در قرارداد دارای حسن­نی...» ایجاد کرد)
 
(+ 10 categories using HotCat)
 
خط ۳۴: خط ۳۴:
* [[ماده ۴۵ کنوانسیون بیع بین المللی کالا]]
* [[ماده ۴۵ کنوانسیون بیع بین المللی کالا]]
* [[ماده ۷۴ کنوانسیون بیع بین المللی کالا]]
* [[ماده ۷۴ کنوانسیون بیع بین المللی کالا]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1392]]
[[رده:مقالات شماره سوم دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی]]
[[رده:مقالات دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی]]
[[رده:مقالات حمید ابهری]]
[[رده:مقالات حسین کاویار]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق مسئولیت مدنی]]
[[رده:نظریه تقلیل خسارت]]
[[رده:کنوانسیون بیع بین المللی کالا]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۲۹

نظریۀ تقلیل خسارت در کنوانسیون بیع بین‌المللی کالا (1980 وین) و حقوق ایران نام مقاله ای از حمید ابهری و حسین کاویار است که در شماره سوم (شهریور ۱۳۹۲) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است.

چکیده

طرفی که در قرارداد دارای حسن­نیّت است، نمی تواند بنشیند و منتظر بماند تا طرف دیگر قرارداد را نقض کند، بلکه باید برای جلوگیری از ایجاد خسارت، تلاش کند؛ در غیر این­صورت، یکی از دفاعیاتی که ممکن است، خواندۀ دعوی مسئولیت مدنی(عامل زیان) بیان کند، تعهد زیان­دیده به مهار و تقلیل خسارت است. مفهوم نظریۀ تقلیل خسارت، این است که هرگاه شخصی، به سبب تقصیر دیگری در معرض ورود ضرر قرار گیرد، مکلف است در حدّ متعارف اقدامات لازم را برای جلوگیری یا کاستن از خسارت انجام دهد. این قاعده در مواد 77 و 80 کنوانسیون بیع بین­المللی کالا تجلی یافته است. در حقوق ایران نیز با استناد به قاعده اقدام، تسبیب و لاضرر می­توان وجود این قاعده را ثابت کرد.

ضرورت این تحقیق از آنجا نشأت می­گیرد که در پیِ پدیدۀ جهانی­شدن، جنبش یکسان­سازی حقوق قراردادها، حقوق ملی کشورها را تحت تأثیر قرار داده است. بنابراین، لازم است تا ضرورت­ها و موانع یکسان­سازی حقوق قراردادها با بررسی های تطبیقی، روشن شود. در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی قاعدۀ تقلیل خسارت در کنوانسیون بیع بین­المللی کالا (1980 وین) و حقوق ایران می­پردازد.

کلیدواژه ها

  • خسارت
  • نقض قرارداد
  • تقلیل خسارت
  • کنوانسیون وین
  • حقوق ایران

مواد مرتبط

اسناد بین المللی مرتبط