مطالعة تطبیقی بهره برداری از شهرت اشخاص مشهور در بازی های رایانه ای: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مطالعة تطبیقی بهره ‏برداری از شهرت اشخاص مشهور در بازی‏ های رایانه ‏ای''' نام مقاله ای از علی نظری و عباس میرشکاری است که در شماره دوم (پاییز و زمستان) فصلنامه حقوق خصوصی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == ستفاده از نشانه‏های هویت...» ایجاد کرد)
 
خط ۱۷: خط ۱۷:
* [[ماده ۱۰ قانون مسئولیت مدنی|ماده 10 قانون مسئولیت مدنی]]
* [[ماده ۱۰ قانون مسئولیت مدنی|ماده 10 قانون مسئولیت مدنی]]
* [[ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری]]
* [[ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]

نسخهٔ ‏۱۳ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۱:۰۷

مطالعة تطبیقی بهره ‏برداری از شهرت اشخاص مشهور در بازی‏ های رایانه ‏ای نام مقاله ای از علی نظری و عباس میرشکاری است که در شماره دوم (پاییز و زمستان) فصلنامه حقوق خصوصی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

ستفاده از نشانه‏های هویتی اشخاص مشهور در بازی‌های رایانه‌ای سبب افزایش جذابیت بازی می‌شود و تأثیر زیادی بر جلب مخاطب دارد. برای همین، شرکت‌های بازی‌ساز تمایل زیادی برای استفاده از اینان در بازی‌ها دارند. در فرضی که از پیش اذنی برای استفاده از نشانه‏های هویتی اشخاص مشهور در بازی گرفته نشده باشد، نظام‌های حقوقی مورد مطالعه تردیدی در لزوم حمایت از شخص مشهور ندارند. با این حال، راه‌کارهای حمایت از حقوق اشخاص مشهور متفاوت است. در امریکا از نهاد حق جلوت، در انگلیس از نهاد پسینگ‌آف، و در فرانسه و‌ آلمان از حقوق شخصیت استفاده می‌شود. طبیعتاً، شرایط و آثار هر یک از این نهادها با یک‌دیگر متفاوت است که در این نوشتار به آن پرداخته می‌شود. در قوانین ایران، نص ویژه‌ای به این موضوع اختصاص نیافته است. با این حال به نظر می‏رسد در فرضی که استفاده از شهرت دیگری سبب لطمه به شخصیت او شود می‏توان با استناد به نهاد حقوق شخصیت مطالبة غرامت کرد. همچنین، در فرضی که استفاده از شهرت دیگری سبب افزایش فروش بازی شده باشد شرکت بازی‌ساز مکلف خواهد بود به میزان سودی که از این محل به دست آورده به شخص مشهور غرامت بپردازد.

کلیدواژه ها

  • اشخاص مشهور
  • بازی های رایانه ای
  • بهره برداری
  • شهرت

مواد مرتبط