اصل وحدت تابعیت زوجین در حقوق ایران، بریتانیا و کنوانسیونهای بینالمللی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اصل وحدت تابعیت زوجین در حقوق ایران، بریتانیا و کنوانسیونهای بین المللی''' نام مقاله ای از منوچهر توسلی نایینی و رویا پور مراد بوده که در شماره بیستم دوره ششم (پاییز 1396) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == ازدواج با...» ایجاد کرد)
 
(+ 13 categories using HotCat)
خط ۲۸: خط ۲۸:
* [[بند ت ماده 4 کنوانسیون اروپایی تابعیت 1997]]
* [[بند ت ماده 4 کنوانسیون اروپایی تابعیت 1997]]
* [[بند 2 ماده 15 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[بند 2 ماده 15 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1396]]
[[رده:مقالات شماره بیستم دوره ششم فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات منوچهر توسلی نایینی]]
[[رده:مقالات رویا پور مراد]]
[[رده:تابعیت]]
[[رده:ازدواج]]
[[رده:وحدت تابعیت]]
[[رده:تعدد تابعیت]]
[[رده:ایران]]
[[رده:بریتانیا]]
[[رده:تحمیل]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ ‏۱ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۱۶

اصل وحدت تابعیت زوجین در حقوق ایران، بریتانیا و کنوانسیونهای بین المللی نام مقاله ای از منوچهر توسلی نایینی و رویا پور مراد بوده که در شماره بیستم دوره ششم (پاییز 1396) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

ازدواج با اتباع بیگانه از موضوعاتی است که در حقوق بین الملل خصوصی هر کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مورد سوال اصلی این است که اصل وحدت تابعیت زوجین یا اصل تعدد تابعیت زوجین اجرا شود؟ با نگاهی به نظام های حقوقی ایران و بریتانیا و کنوانسیون های بین المللی میتوان به این نتیجه دست یافت که بر خلاف نظام بریتانیا، ایران همچنان پس از سالها پیرو نظریه ی وحدت تابعیت بوده و تنها در مواردی از نظریه ی استقال نسبی تابعیت پیروی مینماید در حالی که در بریتانیا سال هاست که نظریه ی استقال تام تابعیت زن پذیرفته شده است. به نظر میرسد که مشکلات به وجود آمده در طول سالهای اخیر نشان می دهد که قانون تابعیت ایران در مورد اصل وحدت تابعیت کفاف مقتضیات جامعه ی امروزی ایران را نداده و نیازمند تجدید نظرهای جدی در این زمینه است. لذا بازنگری در قواعد قانون مدنی ایران در باب ازدواج با اتبلاع بیگانه مندرج در بند 6 ماده 976 و ماده 987 قانون مدنی و همچنین ماده 984 الزامی به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

  • ازدواج
  • استقال تابعیت
  • تابعیت مضاعف
  • بیگانه
  • وحدت تابعیت

مواد مرتبط