تاثیرحقوق بنیادین بشری بر آزادی قراردادی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تاثیرحقوق بنیادین بشری بر آزادی قراردادی''' نام مقاله ای از مرتضی حاجی پور بوده که در شماره بیستم دوره ششم (پاییز 1396) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == به طور سنتی حقوق بنیادین بشری نقشی در حقوق خصوصی و مش...» ایجاد کرد)
 
(+ 13 categories using HotCat)
 
خط ۳۲: خط ۳۲:
* [[ماده 4 اعلامیه حقوق بشر 1948]]
* [[ماده 4 اعلامیه حقوق بشر 1948]]
* [[ماده 31 قانون اساسی لهستان]]
* [[ماده 31 قانون اساسی لهستان]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1396]]
[[رده:مقلالات شماره یستم دوره ششم فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق بشر]]
[[رده:مقالات مرتضی حاجی پور]]
[[رده:حقوق بشر]]
[[رده:اصل آزادی قراردادها]]
[[رده:حقوق خصوصی]]
[[رده:ماهوی]]
[[رده:شکلی]]
[[رده:تطبیقی]]
[[رده:آراء قضایی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۸ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۵۹

تاثیرحقوق بنیادین بشری بر آزادی قراردادی نام مقاله ای از مرتضی حاجی پور بوده که در شماره بیستم دوره ششم (پاییز 1396) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

به طور سنتی حقوق بنیادین بشری نقشی در حقوق خصوصی و مشخصاً حقوق قراردادها ایفاء نمیکند. این حقوق در اصل به منظور مقابله با تعدی دولت به حقوق اشخاص وضع شده اند. لیکن ظهور روابط نابرابر در روابط قراردادی و تبعات منفی ناشی از آن بحث توسل به حقوق بنیادین را در حمایت از آزادی قراردادی مطرح کرده است تا با اعطای وضعیت بنیادین بودن به آزادی قراردادی جلو سوء استفاده از آزادی شکلی و صوری قراردادی گرفته شود. این تحقیق در نظر دارد به روش توصیفی و تحلیلی و با مطالعه تطبیقی نقش حقوق بنیادین را در ارتباط با آزادی قراردادی به محک ارزیابی بگذارد و به اجمال میتوان گفت توسل به حقوق بنیادین در برخورد با اصل آزادی قراردادی منجر به ظهور مفهوم ماهوی از آزادی قراردادی شده است و حتی در برخی آراء قضایی به صورت مشخص به این اصل خصیصه بنیادین بودن اعطا شده است.

کلیدواژه ها

  • حقوق بنیادین
  • آزادی قراردادی
  • ماهوی
  • شکلی و تطبیقی

مواد مرتبط