نظریه شماره 7/99/39 مورخ 1399/01/31 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره وجود اموال متعلق به محکوم علیه در محلی که باید قلع و قمع شود: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/99/39|شماره پرونده=99-3/1-39ح|تاریخ نظریه=1399/01/31}} '''استعلام''': در اجرای حکم پرونده هایی با موضوع تغییر کاربری اراضی زراعی که حکم قلع و قمع بنای احداثی صادر می شود،مالکان و متصرفان چنین اراضی به رغم ابلاغ اخطا...» ایجاد کرد)
 
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/99/39|شماره پرونده=99-3/1-39ح|تاریخ نظریه=1399/01/31}}
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/99/39|شماره پرونده=99-3/1-39ح|تاریخ نظریه=1399/01/31|محور نظریه=[[قلع بنا]]|موضوع نظریه=[[آیین دادرسی مدنی]]}}


'''استعلام''': در اجرای حکم پرونده هایی با موضوع تغییر کاربری اراضی زراعی که حکم قلع و قمع بنای احداثی صادر می شود،مالکان و متصرفان چنین اراضی به رغم ابلاغ اخطاریه های مکرر بر خروج اثاث البیت (پیش از اجرای حکم) بدون توجه به اخطاریه ها و عامدانه عملا با استقرار اثاث البیت در عملیات اجرای حکم اخلال می کنند و از طرفی اداره جهاد کشاورزی نیز از قبول این اموال به عنوان امین استنکاف می کند.
'''چکیده نظریه شماره 7/99/39 مورخ 1399/01/31 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره وجود اموال متعلق به محکوم علیه در محلی که باید قلع و قمع شود:''' وجود این اموال، مانع اجرای حکم نیست و هرگاه صاحب مال از بردن اموال خودداری کند یا به او دسترسی نباشد، درخصوص اثاث البیت، واحد اجرای احکام اموال موجود را در محل مناسب دیگری محفوظ نگاه داشته و یا به حافظ سپرده و رسید دریافت می کند. بدیهی است اداره جهاد کشاورزی تکلیفی برای تهیه محل مناسب یا قبول اموال (اثاث البیت) محکوم علیه ندارد.


۱- آیا در پرونده هایی با وصف مذکور که صرفا اعیانی احداثی تخریب می شود و مالکیت هم چنان با محکوم علیه است، واحد اجرای احکام مکلف به تعیین امین اموال است؟  
== استعلام ==
در اجرای حکم پرونده هایی با موضوع [[تغییر کاربری]] اراضی زراعی که [[حکم]] [[قلع بنا|قلع]] و قمع بنای احداثی صادر می شود، مالکان و متصرفان چنین اراضی به رغم [[ابلاغ]] [[اخطاریه|اخطاریه های]] مکرر بر خروج اثاث البیت (پیش از اجرای حکم) بدون توجه به اخطاریه ها و عامدانه عملا با استقرار اثاث البیت در عملیات اجرای حکم اخلال می کنند و از طرفی اداره جهاد کشاورزی نیز از قبول این [[مال|اموال]] به عنوان [[امین اموال|امین]] استنکاف می کند.
 
۱- آیا در پرونده هایی با وصف مذکور که صرفا [[اعیان|اعیانی]] احداثی [[تخریب]] می شود و [[مالکیت]] هم چنان با [[محکوم علیه]] است، واحد اجرای احکام مکلف به تعیین امین اموال است؟  


۲- آیا اداره جهاد کشاورزی می تواند از قبول مسئولیت امین اموال مذکور خودداری کند؟  
۲- آیا اداره جهاد کشاورزی می تواند از قبول مسئولیت امین اموال مذکور خودداری کند؟  


۳- آیا می توان پس از خروج اموال از محدوده قلع و قمع (و نه از کل عرصه مالکیت وی) در قالب صورت جلسه ای اموال را تحویل مالک آن نمود تا در صورت استنکاف از پذیرش مسئولیت اتلاف بعدی را متوجه وی دانست؟
۳- آیا می توان پس از خروج اموال از محدوده قلع و قمع (و نه از کل [[عرصه]] مالکیت وی) در قالب صورت جلسه ای اموال را تحویل مالک آن نمود تا در صورت استنکاف از پذیرش [[مسئولیت]] [[اتلاف]] بعدی را متوجه وی دانست؟


== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
۱،۲ و ۳- با اتخاذ ملاک از ماده ۴۵ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶وجود اموال متعلق به محکوم علیه در محلی که باید قلع و قمع شود، مانع اجرای حکم نیست و هرگاه صاحب مال از بردن اموال خودداری کند یا به او دسترسی نباشد، واحد اجرای احکام صورت تفصیلی اموال را تهیه و طبق بندهای ماده مذکور اقدام می کند. و درخصوص اثاث البیت موضوع بند ۳ آن ماده، واحد اجرای احکام اموال موجود را در محل مناسب دیگری محفوظ نگاه داشته و یا به حافظ سپرده و رسید دریافت می کند و تشخیص این که در مورد هر یک از اموال محل مناسب کدام است، با توجه به عرف موجود از جمله نوع و ارزش مال، زمان و نگهداری با واحد اجرای احکام است. بدیهی است اداره جهاد کشاورزی تکلیفی برای تهیه محل مناسب یا قبول اموال (اثاث البیت) محکوم علیه ندارد.
۱،۲ و ۳- با اتخاذ ملاک از [[ماده 45 قانون اجرای احکام مدنی|ماده ۴۵ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶]] وجود اموال متعلق به محکوم علیه در محلی که باید قلع و قمع شود، مانع اجرای حکم نیست و هرگاه صاحب مال از بردن اموال خودداری کند یا به او دسترسی نباشد، واحد اجرای احکام صورت تفصیلی اموال را تهیه و طبق بندهای ماده مذکور اقدام می کند. و درخصوص اثاث البیت موضوع بند ۳ آن ماده، واحد اجرای احکام اموال موجود را در محل مناسب دیگری محفوظ نگاه داشته و یا به [[حافظ]] سپرده و [[رسید]] دریافت می کند و تشخیص این که در مورد هر یک از اموال محل مناسب کدام است، با توجه به [[عرف]] موجود از جمله نوع و ارزش مال، زمان و نگهداری با واحد اجرای احکام است. بدیهی است اداره جهاد کشاورزی تکلیفی برای تهیه محل مناسب یا قبول اموال (اثاث البیت) محکوم علیه ندارد.
 
== مواد مرتبط ==
 
* [[ماده 45 قانون اجرای احکام مدنی]]
 
== جستارهای وابسته ==
 
* [[قلع بنا]]
* [[امین اموال]]
* [[اعیان]]
* [[عرف]]
* [[حافظ]]


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۹]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۹]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه (حقوقی)]]
[[رده:نظریه 1]]
[[رده:امین]]
[[رده:قلع بنا]]
[[رده:ابلاغ]]
[[رده:مالکیت]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۸ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۲۸

نظریه مشورتی 7/99/39
شماره نظریه۷/۹۹/۳۹
شماره پرونده۹۹-۳/۱-۳۹ح
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۰۱/۳۱
موضوع نظریهآیین دادرسی مدنی
محور نظریهقلع بنا

چکیده نظریه شماره 7/99/39 مورخ 1399/01/31 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره وجود اموال متعلق به محکوم علیه در محلی که باید قلع و قمع شود: وجود این اموال، مانع اجرای حکم نیست و هرگاه صاحب مال از بردن اموال خودداری کند یا به او دسترسی نباشد، درخصوص اثاث البیت، واحد اجرای احکام اموال موجود را در محل مناسب دیگری محفوظ نگاه داشته و یا به حافظ سپرده و رسید دریافت می کند. بدیهی است اداره جهاد کشاورزی تکلیفی برای تهیه محل مناسب یا قبول اموال (اثاث البیت) محکوم علیه ندارد.

استعلام

در اجرای حکم پرونده هایی با موضوع تغییر کاربری اراضی زراعی که حکم قلع و قمع بنای احداثی صادر می شود، مالکان و متصرفان چنین اراضی به رغم ابلاغ اخطاریه های مکرر بر خروج اثاث البیت (پیش از اجرای حکم) بدون توجه به اخطاریه ها و عامدانه عملا با استقرار اثاث البیت در عملیات اجرای حکم اخلال می کنند و از طرفی اداره جهاد کشاورزی نیز از قبول این اموال به عنوان امین استنکاف می کند.

۱- آیا در پرونده هایی با وصف مذکور که صرفا اعیانی احداثی تخریب می شود و مالکیت هم چنان با محکوم علیه است، واحد اجرای احکام مکلف به تعیین امین اموال است؟

۲- آیا اداره جهاد کشاورزی می تواند از قبول مسئولیت امین اموال مذکور خودداری کند؟

۳- آیا می توان پس از خروج اموال از محدوده قلع و قمع (و نه از کل عرصه مالکیت وی) در قالب صورت جلسه ای اموال را تحویل مالک آن نمود تا در صورت استنکاف از پذیرش مسئولیت اتلاف بعدی را متوجه وی دانست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

۱،۲ و ۳- با اتخاذ ملاک از ماده ۴۵ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶ وجود اموال متعلق به محکوم علیه در محلی که باید قلع و قمع شود، مانع اجرای حکم نیست و هرگاه صاحب مال از بردن اموال خودداری کند یا به او دسترسی نباشد، واحد اجرای احکام صورت تفصیلی اموال را تهیه و طبق بندهای ماده مذکور اقدام می کند. و درخصوص اثاث البیت موضوع بند ۳ آن ماده، واحد اجرای احکام اموال موجود را در محل مناسب دیگری محفوظ نگاه داشته و یا به حافظ سپرده و رسید دریافت می کند و تشخیص این که در مورد هر یک از اموال محل مناسب کدام است، با توجه به عرف موجود از جمله نوع و ارزش مال، زمان و نگهداری با واحد اجرای احکام است. بدیهی است اداره جهاد کشاورزی تکلیفی برای تهیه محل مناسب یا قبول اموال (اثاث البیت) محکوم علیه ندارد.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته