نظریه شماره 7/1402/407 مورخ 1402/06/11 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره عدم صلاحیت دادستان در صدور قرار تعلیق تعقیب در جرایم هفت و هشت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1402/407|شماره پرونده=1402-168-407ک|تاریخ نظریه=1402/06/11}} '''استعلام''': با توجه به ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، در جرایم تعزیری درجه شش، هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است، چنانچه شاکی وجود نداشت...» ایجاد کرد)
 
(نگارش چکیده، ایجاد لینک های درون ویکی)
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1402/407|شماره پرونده=1402-168-407ک|تاریخ نظریه=1402/06/11}}
'''چکیده نظریه شماره 7/1402/407 مورخ 1402/06/11 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره عدم صلاحیت دادستان در صدور قرار تعلیق تعقیب در جرایم هفت و هشت''': از آن جا که مطابق ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری جرائم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود و برابر صراحت تبصره ۵ ماده ۸۱ قانون پیش گفته صدور قرار تعلیق تعقیب در این جرایم در اختیار قاضی دادگاه رسیدگی کننده است و دادستان در این جرایم اختیاری ندارد.


'''استعلام''': با توجه به ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، در جرایم تعزیری درجه شش، هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است، چنانچه شاکی وجود نداشته باشد و ... دادستان می تواند با وجود شرایط مندرج در قانون تعقیب متهم را معلق نماید. حال سؤالی که طرح می شود اینکه در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت که در صلاحیت مستقیم رسیدگی دادگاه هستند، در زمان ارائه گزارش اتهام به دادسرا، دادستان می تواند قرار تعلیق تعقیب نیز صادر کند؟ یا اینکه پرونده به دادگاه ارسال و دادگاه قرار تعلیق تعقیب صادر کند؟
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1402/407|شماره پرونده=1402-168-407ک|تاریخ نظریه=1402/06/11|موضوع نظریه=[[آیین دادرسی کیفری]]|محور نظریه=[[قرار تعلیق تعقیب]]}}
 
== استعلام ==
با توجه به [[ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری]] مصوب ۱۳۹۲، در جرایم تعزیری درجه شش، هفت و هشت که مجازات آنها قابل [[تعلیق]] است، چنانچه [[شاکی]] وجود نداشته باشد و ... [[دادستان]] می تواند با وجود شرایط مندرج در قانون تعقیب [[متهم]] را معلق نماید. حال سؤالی که طرح می شود اینکه در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت که در صلاحیت مستقیم رسیدگی [[دادگاه]] هستند، در زمان ارائه گزارش اتهام به [[دادسرا]]، دادستان می تواند [[قرار تعلیق تعقیب]] نیز صادر کند؟ یا اینکه پرونده به دادگاه ارسال و دادگاه قرار تعلیق تعقیب صادر کند؟


== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
از آن جا که مطابق ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ جرائم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود و برابر صراحت تبصره ۵ ماده ۸۱ قانون پیش گفته صدور قرار تعلیق تعقیب در این جرایم در اختیار قاضی دادگاه رسیدگی کننده است و دادستان در این جرایم اختیاری ندارد.
از آن جا که مطابق [[ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری]] مصوب ۱۳۹۲ جرائم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود و برابر صراحت تبصره ۵ ماده ۸۱ قانون پیش گفته صدور قرار تعلیق تعقیب در این جرایم در اختیار [[قاضی]] دادگاه رسیدگی کننده است و دادستان در این جرایم اختیاری ندارد.
 
== مواد مرتبط ==
 
* [[ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری]]
* [[ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری]]
 
== جستارهای وابسته ==
 
* [[تعلیق]]
* [[شاکی]]
* [[دادستان]]
* [[دادسرا]]
* [[متهم]]
* [[قرار تعلیق تعقیب]]
* [[دادگاه]]
* [[قاضی]]


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۲]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۲]]

نسخهٔ ‏۲۵ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۴۵

چکیده نظریه شماره 7/1402/407 مورخ 1402/06/11 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره عدم صلاحیت دادستان در صدور قرار تعلیق تعقیب در جرایم هفت و هشت: از آن جا که مطابق ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری جرائم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود و برابر صراحت تبصره ۵ ماده ۸۱ قانون پیش گفته صدور قرار تعلیق تعقیب در این جرایم در اختیار قاضی دادگاه رسیدگی کننده است و دادستان در این جرایم اختیاری ندارد.

نظریه مشورتی 7/1402/407
شماره نظریه۷/۱۴۰۲/۴۰۷
شماره پرونده۱۴۰۲-۱۶۸-۴۰۷ک
تاریخ نظریه۱۴۰۲/۰۶/۱۱
موضوع نظریهآیین دادرسی کیفری
محور نظریهقرار تعلیق تعقیب

استعلام

با توجه به ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، در جرایم تعزیری درجه شش، هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است، چنانچه شاکی وجود نداشته باشد و ... دادستان می تواند با وجود شرایط مندرج در قانون تعقیب متهم را معلق نماید. حال سؤالی که طرح می شود اینکه در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت که در صلاحیت مستقیم رسیدگی دادگاه هستند، در زمان ارائه گزارش اتهام به دادسرا، دادستان می تواند قرار تعلیق تعقیب نیز صادر کند؟ یا اینکه پرونده به دادگاه ارسال و دادگاه قرار تعلیق تعقیب صادر کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

از آن جا که مطابق ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ جرائم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود و برابر صراحت تبصره ۵ ماده ۸۱ قانون پیش گفته صدور قرار تعلیق تعقیب در این جرایم در اختیار قاضی دادگاه رسیدگی کننده است و دادستان در این جرایم اختیاری ندارد.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته