رای وحدت رویه شماره 228 مورخ 1349/08/20 هیات عمومی دیوان عالی کشور(مبدأ مرور زمان جرم افترا ): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ابرابزار)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''رای وحدت رویه شماره ۲۲۸ مورخ ۱۳۴۹/۰۸/۲۰ هیئت عمومی دیوان عالی کشور (موضوع: مبدأ مرور زمان جرم افترا):''' چون تحقق بزه [[افترا]] در صورت اسناد صریح جرمی از طرف کسی به دیگری با سوء نیست معلق به احراز کذب تهمت و عدم ثبوت عمل انتسابی در مراجع قضایی است که با این وصف اسناد دهنده مفتری محسوب و به مجازات مقرر در قانون محکوم می‌شود بنابراین شروع [[مرور زمان]] جرم افترا طبعاً از تاریخ قطعیت عجز از ثبات اسناد و ثبوت کذب شکایت [[شاکی خصوصی|شاکی]] است نه صرف اعلام شکایت و اسناد بزه لذا رأی شعبه هشتم دیوان عالی کشور نتیجتاً صحیح و منطبق با موازین قانونی است. این رأی طبق قانون وحدت رویه مصوب ۱۳۲۸ برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه‌ها در موارد مشابه لازم الاتباع است.
'''رای وحدت رویه شماره ۲۲۸ مورخ ۱۳۴۹/۰۸/۲۰ هیئت عمومی دیوان عالی کشور (مبدأ مرور زمان جرم افترا):''' چون تحقق [[بزه]] [[افترا]] در صورت اسناد صریح [[جرم|جرمی]] از طرف کسی به دیگری با [[سوء نیت]] معلق به احراز کذب [[تهمت]] و عدم ثبوت عمل انتسابی در [[مراجع قضایی]] است که با این وصف اسناد دهنده مفتری محسوب و به [[مجازات]] مقرر در قانون محکوم می‌شود بنابراین شروع [[مرور زمان]] جرم افترا طبعاً از تاریخ قطعیت عجز از ثبات اسناد و ثبوت کذب [[شکایت]] [[شاکی خصوصی|شاکی]] است نه صرف اعلام شکایت و اسناد بزه لذا [[رأی]] شعبه هشتم دیوان عالی کشور نتیجتاً صحیح و منطبق با موازین قانونی است. این رأی طبق قانون وحدت رویه مصوب ۱۳۲۸ برای شعب [[دیوان عالی کشور]] و [[دادگاه|دادگاه‌ها]] در موارد مشابه لازم الاتباع است.


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۴۵

رای وحدت رویه شماره ۲۲۸ مورخ ۱۳۴۹/۰۸/۲۰ هیئت عمومی دیوان عالی کشور (مبدأ مرور زمان جرم افترا): چون تحقق بزه افترا در صورت اسناد صریح جرمی از طرف کسی به دیگری با سوء نیت معلق به احراز کذب تهمت و عدم ثبوت عمل انتسابی در مراجع قضایی است که با این وصف اسناد دهنده مفتری محسوب و به مجازات مقرر در قانون محکوم می‌شود بنابراین شروع مرور زمان جرم افترا طبعاً از تاریخ قطعیت عجز از ثبات اسناد و ثبوت کذب شکایت شاکی است نه صرف اعلام شکایت و اسناد بزه لذا رأی شعبه هشتم دیوان عالی کشور نتیجتاً صحیح و منطبق با موازین قانونی است. این رأی طبق قانون وحدت رویه مصوب ۱۳۲۸ برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه‌ها در موارد مشابه لازم الاتباع است.

مواد مرتبط

ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)

ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی

جستارهای وابسته

جرم افترا

افترا

مرور زمان