مطالعه تطبیقی مفهوم قانون و ارکان قانون گذاری در نظام حقوقی ایران و مالزی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مطالعه تطبیقی مفهوم قانون و ارکان قانون گذاری در نظام حقوقی ایران و مالزی''' نام مقاله ای از احمد ساجدی و روح الله رحیمی و حسین علایی و خدیجه کریمی اصفهانی بوده که در دوره سیزدهم شماره چهل و هشتم (تابستان 1399) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین...» ایجاد کرد)
 
(+ 9 categories using HotCat)
 
خط ۳۴: خط ۳۴:
* [[اصل ۱۳۸ قانون اساسی|اصل 138 قانون اساسی]]
* [[اصل ۱۳۸ قانون اساسی|اصل 138 قانون اساسی]]
* [[اصل ۱۷۶ قانون اساسی|اصل 176 قانون اساسی]]
* [[اصل ۱۷۶ قانون اساسی|اصل 176 قانون اساسی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات دوره سیزدهم شماره چهل و هشتم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات احمد ساجدی]]
[[رده:مقالات روح الله رحیمی]]
[[رده:مقالات حسین اعلایی]]
[[رده:مقالات خدیجه کریمی اصفهانی]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۳۴

مطالعه تطبیقی مفهوم قانون و ارکان قانون گذاری در نظام حقوقی ایران و مالزی نام مقاله ای از احمد ساجدی و روح الله رحیمی و حسین علایی و خدیجه کریمی اصفهانی بوده که در دوره سیزدهم شماره چهل و هشتم (تابستان 1399) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

ایران کشوری نیمه پارلمانی- ریاستی دارد که مجلس شورای اسلامی ایران به عنوان رکن اصلی قانون گذاری، محور بسیاری از تصمیم گیری‌ها؛ قانونگذاری‌ها و برنامه ریزی هاست و نمایندگان آن، با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شوند ولی کشور مالزی دارای دو مجلس می‌باشد و در مبانی تقنینی آن با نظام حقوقی ایران تفاوت‌هایی دارد. در مالزی قدرت ابتکار قانون تا حد بسیاری در اختیار دولت می‌باشد و دولت بسیار تأثیر گذار می‌باشد. اما در ایران قدرت اصلی در اختیار قوه تقنین می‌باشد و دولت به معنای مجریه صلاحیت پیشنهاد قانون را در قالب لایحه دارد. رهیافت حاصل شده، نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران نظامی است منحصر به فرد که هم عناصری از رژیم ریاستی در آن است و هم عناصری از رژیم مجلس مدار و هم اصول دموکراتیک بودن، این اصول دموکراتیک به گونه آشکاری در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران نیز دیده می‌شوند چرا که اصولاً الهی بودن نظام به معنای نفی نقش مردم در اداره جامعه نیست، بلکه حاکمیت ملت در قالب حاکمیت موازین اسلامی به شکل خاصی متبلور شده است. نگارندگان در این مقاله با روش تحقیق توصیفی- تحلیلی به مطاله تطبیقی مفهوم قانون و ارکان قانون گذاری در نظام حقوقی ایران و مالزی پرداخته-اند.

کلیدواژه ها

  • مجلس شورای اسلامی
  • قانون
  • ارکان قانون گذاری
  • مجلس نمایندگان

مواد مرتبط