بررسی حقوق اجتماعی افراد تراجنسیتی، از نگاه اسناد بین‌المللی، نظام حقوقی کامن‌لا و حقوق داخلی ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی حقوق اجتماعی افراد تراجنسیتی، از نگاه اسناد بین‌المللی، نظام حقوقی کامن‌لا و حقوق داخلی ایران''' نام مقاله ای است از محسن صفری و سید مهرداد امیر شاه کرمی که در شماره دو دوره چهل و شش (تیر 1395) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه ته...» ایجاد کرد)
 
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۲۳: خط ۲۳:
* [[ماده 12 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[ماده 12 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[ماده 13 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[ماده 13 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1395]]
[[رده:مقالات محسن صفری]]
[[رده:مقالات سید مهرداد امیر شاه کرمی]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۴۹

بررسی حقوق اجتماعی افراد تراجنسیتی، از نگاه اسناد بین‌المللی، نظام حقوقی کامن‌لا و حقوق داخلی ایران نام مقاله ای است از محسن صفری و سید مهرداد امیر شاه کرمی که در شماره دو دوره چهل و شش (تیر 1395) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

افراد تراجنسیتی، به‌سبب هویت جنسیتی نادر خود، در معرض نابرابری‌های اجتماعی و حقوقی‌اند؛ از مهم‌ترین حقوق بشری که این افراد در دسترسی بدان در مضیقه‌اند، منع تبعیض، حفظ حریم خصوصی و دسترسی به بالاترین سطح سلامت است. حقوق مذکور، در اسناد بین‌المللی و نظام حقوقی کشورهای متمدن، مورد توجه واقع ‌شده است. اسناد بین‌المللی در این زمینه، هویت جنسیتی را، مبنایی مستقل برای حمایت در مقابل تبعیض می‌داند و از حق بر حریم خصوصی و دسترسی به سلامت، به‌صراحت حمایت می‌کند. در بریتانیا و آمریکا، با تصویب قوانین متعدد در این زمینه، از حقوق این افراد حمایت ‌شده است، ولی در حقوق ایران، هیچ قانونی به‌صراحت از حقوق این افراد حمایت نمی‌کند. خلأ قانون حمایتی در حقوق ایران، موجب شده است که این قشر از جامعه طرد شوند و نیاز توجه قانونگذار به این افراد، کاملاً احساس شود. راه‌حل ابتدایی در حمایت از این افراد، تفسیر اصول قانون اساسی در حمایت از حقوق مسلمۀ افراد است؛ ولی نیاز به تصویب قانون خاص و بیان ابعاد مختلف حقوق این افراد، کاملاً احساس می‌شود.

کلیدواژه ها

  • تراجنسیتی
  • حریم خصوصی
  • حق سلامتی
  • حق بیمه
  • سند اصول جاکارتا
  • قانون بازشناسی جنسیت
  • منع تبعیض

مواد مرتبط