حقوق بشر در حقوق خصوصی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حقوق بشر در حقوق خصوصی''' نام مقاله ای از حشمت اله شهبازی و ابراهیم تقی زاده و مرتضی شهبازی نیا بوده که در شماره نوزدهم دوره پنجم (تابستان 1396) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == نفوذ حقوق بشر در حقوق خصوصی یا به...» ایجاد کرد)
 
(+ 14 categories using HotCat)
 
خط ۲۰: خط ۲۰:
* [[ماده 10 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی]]
* [[ماده 10 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی]]
* [[ماده 27 قانون مدنی سوئیس]]
* [[ماده 27 قانون مدنی سوئیس]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1396]]
[[رده:مقالات شماره نوزدهم دوره پنجم فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حشمت اله شهبازی]]
[[رده:مقالات ابراهیم تقی زاده]]
[[رده:مقالات مرتضی شهبازی نیا]]
[[رده:حقوق بشر]]
[[رده:اراده]]
[[رده:نظم عمومی]]
[[رده:حقوق اساسی]]
[[رده:حقوق خصوصی]]
[[رده:کرامت انسانی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۸ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۰۹

حقوق بشر در حقوق خصوصی نام مقاله ای از حشمت اله شهبازی و ابراهیم تقی زاده و مرتضی شهبازی نیا بوده که در شماره نوزدهم دوره پنجم (تابستان 1396) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

نفوذ حقوق بشر در حقوق خصوصی یا به عبارت دیگر اساسی شدن حقوق خصوصی از جمله مباحث نسبتاً جدید در استدلال حقوقی است که موضوع پژوهش حاضر را تشکیل میدهد. اعمال حقوق بشر در حقوق خصوصی به زمینه قاضی و قانونگذار و شیوه استدلال بستگی دارد. نظام حقوقی کشورهاي مختلف عکس العمل یکسانی در قبال این مسئله ندارند. اعمال مستقیم، اعمال غیرمستقیم، اعمال قضایی و عدم اعمال خلاصه این واکنشهاست. نظام حقوقی ایران ظرفیت اعمال مستقیم حقوق بشر در حقوق خصوصی را دارد. اگر چه دادگاهها از این ظرفیت استفاده نمیکنند اما میتوان در راه تحقق عدالت توزیعی و براي تعدیل اصل آزادي قراردادي از ظرفیت حقوق بشر و حقوق اساسی استفاده نمود. میتوان از مفهوم کرامت انسانی در ارزیابی شروط قراردادي و دفاع از حقهاي غیرقابل اسقاط بهره گرفت و موارد ناقض حقوق بنیادین را از مصادیق مسلم مخالف با نظم عمومی به شمار آورد. دراین پژوهش شیوهها و زمینه هاي اعمال حقوق بشر در حقوق خصوصی مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

  • حقوق بشر
  • حقوق خصوصی
  • کرامت انسانی
  • آزادي اراده
  • نظم عمومی

مواد مرتبط