بررسی ماهیت فورفیتینگ در مقایسه با سایر طرق تأمین مالی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی ماهیت فورفیتینگ در مقایسه با سایر طرق تأمین مالی''' نام مقاله ای از زهره افشار قوچانی بوده که در شماره بیست و هشتم دوره هشتم (پاییز 1398) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == فورفیتینگ یک شیوه تأمین مالی است که در آن...» ایجاد کرد)
 
(+ 13 categories using HotCat)
 
خط ۲۴: خط ۲۴:
* [[ماده ۷۲۵ قانون مدنی|ماده 725 قانون مدنی]]
* [[ماده ۷۲۵ قانون مدنی|ماده 725 قانون مدنی]]
* [[ماده ۷۳۳ قانون مدنی|ماده 733 قانون مدنی]]
* [[ماده ۷۳۳ قانون مدنی|ماده 733 قانون مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات شماره بیست و هشتم دوره هشتم فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات زهره افشار قوچانی]]
[[رده:فورفیتینگ]]
[[رده:صادر کننده]]
[[رده:وارد کننده]]
[[رده:حق رجوع]]
[[رده:مطالبه]]
[[رده:مدیون]]
[[رده:طلب]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۲۵

بررسی ماهیت فورفیتینگ در مقایسه با سایر طرق تأمین مالی نام مقاله ای از زهره افشار قوچانی بوده که در شماره بیست و هشتم دوره هشتم (پاییز 1398) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

فورفیتینگ یک شیوه تأمین مالی است که در آن فورفیتر مطالبات مدت‌دار صادرکننده را براساس نرخ تنزیل و بدون حق رجوع خریداری نموده و مالک آنها می‌گردد. در این روش تامین مالی اسناد مثبت طلب نقش حیاتی ایفا نموده و حسب اینکه چه نوع سندی، مثبِتِ حق مطالبه پرداخت و طلب باشد احکام متفاوتی بر فورفیتینگ حاکم خواهد بود. در حالیکه صادرکننده(فروشنده حق مطالبه پرداخت) و موسسه مالی(خریدار حق مطالبه پرداخت) طرفین این قرارداد مالی محسوب می‌گردند اما فورفیتینگ در مقابل مدیون اصلی و بانک او نیز قابلیت استناد داشته و فورفیتر خواهد توانست مدیون را الزام به ادای دین در سررسید نماید. اگرچه ممکن است فورفیتینگ به عنوان قراردادی میان صادرکننده، مدیون و موسسه مالی، مبنی بر واگذاری دین از جانب مدیون به فورفیتر محقق گردد اما در شکل سنتی خود عقدی است میان صادرکننده و فورفیتر با موضوع واگذاری مطالبات به موسسه مالی مالی. چنین قراردادی اگرچه با نهادهای حقوقی مختلفی همانند تنزیل دین یا تنزیل سند تجاری، حواله، انتقال طلب، معامله اسناد تجاری، تبدیل تعهد و بیع دین یا فروش حق مطالبه پرداخت نزدیکی دارد لیکن به نظر می‌رسد بیع دین یا فروش حق مطالبه پرداخت مناسب‌ترین قالب قراردادی برای این شیوه نوین تامین مالی می‌باشد.

کلیدواژه ها

  • فورفیتینگ
  • صادر کننده
  • وارد کننده
  • فورفیتر
  • طلب

مواد مرتبط