تعهدات و مسیولیت فرمانده کشتی براساس قانون دریایی ایران برپایه قانون اصلاح قانون دریایی مصوب 1/9/1391: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات پایان نامه|عنوان=تعهدات و مسیولیت فرمانده کشتی براساس قانون دریایی ایران برپایه قانون اصلاح قانون دریایی مصوب ۱/۹/۱۳۹۱|رشته تحصیلی=حقوق خصوصی|دانشجو=محمدمهدی میریان مهریان|استاد راهنمای اول=مهدی کاظمی مقدم|مقطع تحصیلی=کارشناس...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
'''تعهدات و مسیولیت فرمانده کشتی براساس قانون دریایی ایران برپایه قانون اصلاح قانون دریایی مصوب ۱/۹/۱۳۹۱''' عنوان پایان نامه ای است که توسط [[محمدمهدی میریان مهریان]]، با راهنمایی [[مهدی کاظمی مقدم]]  در سال ۱۴۰۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت دفاع گردید.
'''تعهدات و مسیولیت فرمانده کشتی براساس قانون دریایی ایران برپایه قانون اصلاح قانون دریایی مصوب ۱/۹/۱۳۹۱''' عنوان پایان نامه ای است که توسط [[محمدمهدی میریان مهریان]]، با راهنمایی [[مهدی کاظمی مقدم]]  در سال ۱۴۰۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت دفاع گردید.
==چکیده==
==چکیده==
قانون دریایی مصوب ۲۹/۰۶/۱۳۴۳ قانونی است که توسط مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۹/۰۶/۱۳۴۳ تصویب شده است. این قانون به منظور تنظیم و نظارت بر فعالیت های دریایی و حفاظت از منافع ملی در حوزه دریاها و سواحل کشور به وجود آمده است .بخش های مختلف این قانون شامل مقررات مربوط به حقوق و تعهدات کشتیرانان، حق بارگیری و تخلفات در حمل و نقل دریایی، نظارت بر فعالیت های پرواز، حفاظت از زندگان در ساحل، پاسخگویی در صورت بروز حادثه در ساحل، نظارت بر فعالیت های صید و پرورش ماهی، نظارت بر فعالیت های نفتکش ها و سایر فعالیت های صنعتی دریایی و غیره می باشد.فرماندهی کشتی از دیرباز تاکنون جز مشاغل پرمخاطره و به تبع آن واجد مسیولیت های سنگین و متعدد می باشد. وضعیت فرمانده کشتی دارای ابعاد گوناگونی است. به عنوان مثال در جایی نقش مالک کشتی را داشته و به نمایندگی قانونی از طرف مالک کشتی اقداماتی را انجام می دهد و در جای دیگر به مثابه مالک کالا اقدام به رهن و حتی فروش کالا می نماید. در جای دیگر نیز به مثابه شخص ثالث بوده و حقوق و وظایف مختلفی دارد. این وضعیت خاص فرمانده که در حقوق ایران تا قبل از تصویب قانون اصلاح قانون دریایی از آن سخنی به میان نیامده بود در دکترین حقوقی نیز به آن پرداخته نشده است صحبت از ماهیت جایگاه فرمانده کشتی را دوچندان دشوار و پیچیده می نماید. روش مورد استفاده در تدوین پایان نامه حاضر،توصیفی–تحلیلی است و گردآوری مطالب به شیوه ی کتابخانه ای صورت گرفته و سعی شده است از منابع فارسی و انگلیسی از جمله کتب حقوقی،مقالات و پایان نامه های مرتبط در آن مورد بررسی قرار گیرد و نظرات حقوقدانان مورد ارزیابی قرار گیرد.ضمن اینکه برای درک بهتر مطالب و رویه معمول، مسیولیت فرمانده کشتی به قانون اصلاحی قانون دریایی و سازمان بنادر و کشتیرانی نیز مراجعه شده است. مطالب این پژوهش در سه فصل ساماندهی و تنظیم گردیده که فصل اول کلیات می باشد و در آن به بیان مفاهیم کلی ،تعاریف و سابقه قانونگذاری پرداخته شده است ،در فصل دوم مسیولیت فرمانده کشتی که شامل مسیولیت در قبال صاحب کالا، مالک کشتی و.. است مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا در فصل سوم تفکیک مسیولیت فرمانده کشتی و متصدی حمل و نقل مورد مطالعه قرار گرفته است. تحلیل قانون و مواد قانونی قانون مذکور در مقاله بیانگر این موضوع است که حدود رفتارهای فرمانده به چه نحو و میزانی است.
[[قانون دریایی]] مصوب ۲۹/۰۶/۱۳۴۳ قانونی است که توسط [[مجلس شورای اسلامی]] جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۹/۰۶/۱۳۴۳ تصویب شده است. این قانون به منظور تنظیم و نظارت بر فعالیت های دریایی و حفاظت از منافع ملی در حوزه دریاها و سواحل کشور به وجود آمده است .بخش های مختلف این قانون شامل مقررات مربوط به [[حقوق]] و [[تعهد|تعهدات]] کشتیرانان، حق بارگیری و تخلفات در [[حمل و نقل دریایی]]، نظارت بر فعالیت های پرواز، حفاظت از زندگان در ساحل، پاسخگویی در صورت بروز حادثه در ساحل، نظارت بر فعالیت های صید و پرورش ماهی، نظارت بر فعالیت های نفتکش ها و سایر فعالیت های صنعتی دریایی و غیره می باشد.فرماندهی کشتی از دیرباز تاکنون جز مشاغل پرمخاطره و به تبع آن واجد مسئولیت های سنگین و متعدد می باشد. وضعیت فرمانده کشتی دارای ابعاد گوناگونی است. به عنوان مثال در جایی نقش مالک کشتی را داشته و به نمایندگی قانونی از طرف مالک کشتی اقداماتی را انجام می دهد و در جای دیگر به مثابه مالک کالا اقدام به [[رهن]] و حتی فروش کالا می نماید. در جای دیگر نیز به مثابه [[شخص ثالث]] بوده و حقوق و وظایف مختلفی دارد. این وضعیت خاص [[فرمانده]] که در حقوق ایران تا قبل از تصویب قانون اصلاح قانون دریایی از آن سخنی به میان نیامده بود در دکترین حقوقی نیز به آن پرداخته نشده است صحبت از ماهیت جایگاه فرمانده کشتی را دوچندان دشوار و پیچیده می نماید. روش مورد استفاده در تدوین پایان نامه حاضر،توصیفی–تحلیلی است و گردآوری مطالب به شیوه ی کتابخانه ای صورت گرفته و سعی شده است از منابع فارسی و انگلیسی از جمله کتب حقوقی،مقالات و پایان نامه های مرتبط در آن مورد بررسی قرار گیرد و نظرات حقوقدانان مورد ارزیابی قرار گیرد.ضمن اینکه برای درک بهتر مطالب و رویه معمول، مسئولیت فرمانده کشتی به قانون اصلاحی قانون دریایی و سازمان بنادر و کشتیرانی نیز مراجعه شده است. مطالب این پژوهش در سه فصل ساماندهی و تنظیم گردیده که فصل اول کلیات می باشد و در آن به بیان مفاهیم کلی ،تعاریف و سابقه قانونگذاری پرداخته شده است ،در فصل دوم مسئولیت فرمانده کشتی که شامل مسئولیت در قبال صاحب کالا، مالک کشتی و.. است مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا در فصل سوم تفکیک مسئولیت فرمانده کشتی و متصدی حمل و نقل مورد مطالعه قرار گرفته است. تحلیل قانون و مواد قانونی قانون مذکور در مقاله بیانگر این موضوع است که حدود رفتارهای فرمانده به چه نحو و میزانی است.
==ساختار و فهرست پایان نامه==
==ساختار و فهرست پایان نامه==
۱ مقدمه  
۱ مقدمه  


۲–۱ بیان مسیله ۷
۲–۱ بیان مسئله ۷


–۳ اهمیت و ضرورت تحقیق  
–۳ اهمیت و ضرورت تحقیق  
خط ۱۸: خط ۱۸:
۱–۵–۲ فرمانده کشتی  
۱–۵–۲ فرمانده کشتی  


۱–۵–۳ مسیولیت فرمانده کشتی  
۱–۵–۳ مسئولیت فرمانده کشتی  


۱–۵–۴ تعهدات فرمانده کشتی  
۱–۵–۴ تعهدات فرمانده کشتی  
خط ۳۰: خط ۳۰:
۱–۸ قانون جرایم دریایی  
۱–۸ قانون جرایم دریایی  


۱–۹ سیستم های مسیولیت حقوق دریایی  
۱–۹ سیستم های مسئولیت حقوق دریایی  


۱–۱۰مقررات مربوط به امنیت دریایی  
۱–۱۰مقررات مربوط به امنیت دریایی  
خط ۳۸: خط ۳۸:
۱–۱۲ فرمانده کشتی  
۱–۱۲ فرمانده کشتی  


۱–۱۳ مسیولیت مالک کشتی  
۱–۱۳ مسئولیت مالک کشتی  


۱–۱۴ وظایف و مسیولیت های متصدی حمل مسافر  
۱–۱۴ وظایف و مسئولیت های متصدی حمل مسافر  


۱–۱۵مسیولیت در حوزه ی تامین منابع مالی  
۱–۱۵مسئولیت در حوزه ی تامین منابع مالی  


۱– ۱۶مسیولیت فرمانده کشتی مبتنی بر فرض تقصیر  
۱– ۱۶مسئولیت فرمانده کشتی مبتنی بر فرض تقصیر  


۱–۱۷ نقش عوامل خارجی در عدم مسیولیت فرمانده کشتی  
۱–۱۷ نقش عوامل خارجی در عدم مسئولیت فرمانده کشتی  


۱–۱۸ مبنای مسیولیت فرمانده  
۱–۱۸ مبنای مسئولیت فرمانده  


فصل دوم ۲–۱ تعهد فرمانده  
فصل دوم ۲–۱ تعهد فرمانده  
خط ۶۲: خط ۶۲:
۲–۶ کنوانسیون کانتینرهای ایمن  
۲–۶ کنوانسیون کانتینرهای ایمن  


۲–۷ مقررات مسیولیت در قبال کالا  
۲–۷ مقررات مسئولیت در قبال کالا  


۲–۸ مسیولیت و تعهد در قبال آس–یب وارده ب–ه محمول–ه ی–ا س–ایر دارایی  
۲–۸ مسئولیت و تعهد در قبال آس–یب وارده ب–ه محمول–ه ی–ا س–ایر دارایی  


۲–۹ مراقبت از کالای تحویلی، حمل و تحویل آنها طبق مفاد قرارداد  
۲–۹ مراقبت از کالای تحویلی، حمل و تحویل آنها طبق مفاد قرارداد  


۲–۱۰ مسیولیت فرمانده در حفظ و مراقبت از ایمنی، امنیت و سلامت بار  
۲–۱۰ مسئولیت فرمانده در حفظ و مراقبت از ایمنی، امنیت و سلامت بار  


۲–۱۱عدم تخلیه بار در صورت بروز حادثه برای بار  
۲–۱۱عدم تخلیه بار در صورت بروز حادثه برای بار  
خط ۷۶: خط ۷۶:
۲–۱۳ اعمال خدمه و فرمانده کشتی و شرایط بیمه ای آن  
۲–۱۳ اعمال خدمه و فرمانده کشتی و شرایط بیمه ای آن  


۲–۱۴ مسیولیت فرمانده کشتی در صورت وجود عیوب و نقایص ذاتی  
۲–۱۴ مسئولیت فرمانده کشتی در صورت وجود عیوب و نقایص ذاتی  


۲–۱۵ ضرورت وجود نظام تحدید مسیولیت در حمل نقل دریایی  
۲–۱۵ ضرورت وجود نظام تحدید مسئولیت در حمل نقل دریایی  


۲–۱۶ بهره وران مشمول تحدید مسیولیت در کنوانسیون۱۹۷۶  
۲–۱۶ بهره وران مشمول تحدید مسئولیت در کنوانسیون۱۹۷۶  


فصل سوم ۳–۱ تعریف و مفهوم متصدی حمل و نقل  
فصل سوم ۳–۱ تعریف و مفهوم متصدی حمل و نقل  


۳–۲ مبنای مسیولیت متصدی حمل و نقل در قانون ایران  
۳–۲ مبنای مسئولیت متصدی حمل و نقل در قانون ایران  


۳–۳ ماهیت تعهد متصدی حمل و نقل  
۳–۳ ماهیت تعهد متصدی حمل و نقل  
خط ۹۲: خط ۹۲:
۳–۵ وضعیت خاص کالاهای در حال حمل  
۳–۵ وضعیت خاص کالاهای در حال حمل  


۳–۶ شروع و پایان مسیولیت حمل کالاهای خطرناک  
۳–۶ شروع و پایان مسئولیت حمل کالاهای خطرناک  


۳–۷ ماهیت مسیولیت متصدی حمل ونقل دریایی  
۳–۷ ماهیت مسئولیت [[متصدی حمل و نقل|متصدی حمل ونقل]] دریایی  


۳–۸ تفکیک مسیولیت فرمانده کشتی و متصدی حمل و نقل  
۳–۸ تفکیک مسئولیت فرمانده کشتی و متصدی حمل و نقل  


نتیجه گیری  
نتیجه گیری  


ارایه پیشنهادات و راهکارها  
ارائه پیشنهادات و راهکارها  


منابع
منابع
==کلیدواژه ها==
==کلیدواژه ها==
* قانون دریایی
* [[قانون دریایی]]
* فرمانده کشتی
* [[فرمانده کشتی]]
* مسیولیت فرمانده کشتی
* مسئولیت فرمانده کشتی
* تعهدات فرمانده کشتی
* [[تعهد|تعهدات]] فرمانده کشتی
 
== مواد مرتبط ==

نسخهٔ ‏۳ آوریل ۲۰۲۵، ساعت ۰۰:۲۸

تعهدات و مسیولیت فرمانده کشتی براساس قانون دریایی ایران برپایه قانون اصلاح قانون دریایی مصوب ۱/۹/۱۳۹۱
عنوانتعهدات و مسیولیت فرمانده کشتی براساس قانون دریایی ایران برپایه قانون اصلاح قانون دریایی مصوب ۱/۹/۱۳۹۱
رشتهحقوق خصوصی
دانشجومحمدمهدی میریان مهریان
استاد راهنمامهدی کاظمی مقدم
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۴۰۲
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت



تعهدات و مسیولیت فرمانده کشتی براساس قانون دریایی ایران برپایه قانون اصلاح قانون دریایی مصوب ۱/۹/۱۳۹۱ عنوان پایان نامه ای است که توسط محمدمهدی میریان مهریان، با راهنمایی مهدی کاظمی مقدم در سال ۱۴۰۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت دفاع گردید.

چکیده

قانون دریایی مصوب ۲۹/۰۶/۱۳۴۳ قانونی است که توسط مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۹/۰۶/۱۳۴۳ تصویب شده است. این قانون به منظور تنظیم و نظارت بر فعالیت های دریایی و حفاظت از منافع ملی در حوزه دریاها و سواحل کشور به وجود آمده است .بخش های مختلف این قانون شامل مقررات مربوط به حقوق و تعهدات کشتیرانان، حق بارگیری و تخلفات در حمل و نقل دریایی، نظارت بر فعالیت های پرواز، حفاظت از زندگان در ساحل، پاسخگویی در صورت بروز حادثه در ساحل، نظارت بر فعالیت های صید و پرورش ماهی، نظارت بر فعالیت های نفتکش ها و سایر فعالیت های صنعتی دریایی و غیره می باشد.فرماندهی کشتی از دیرباز تاکنون جز مشاغل پرمخاطره و به تبع آن واجد مسئولیت های سنگین و متعدد می باشد. وضعیت فرمانده کشتی دارای ابعاد گوناگونی است. به عنوان مثال در جایی نقش مالک کشتی را داشته و به نمایندگی قانونی از طرف مالک کشتی اقداماتی را انجام می دهد و در جای دیگر به مثابه مالک کالا اقدام به رهن و حتی فروش کالا می نماید. در جای دیگر نیز به مثابه شخص ثالث بوده و حقوق و وظایف مختلفی دارد. این وضعیت خاص فرمانده که در حقوق ایران تا قبل از تصویب قانون اصلاح قانون دریایی از آن سخنی به میان نیامده بود در دکترین حقوقی نیز به آن پرداخته نشده است صحبت از ماهیت جایگاه فرمانده کشتی را دوچندان دشوار و پیچیده می نماید. روش مورد استفاده در تدوین پایان نامه حاضر،توصیفی–تحلیلی است و گردآوری مطالب به شیوه ی کتابخانه ای صورت گرفته و سعی شده است از منابع فارسی و انگلیسی از جمله کتب حقوقی،مقالات و پایان نامه های مرتبط در آن مورد بررسی قرار گیرد و نظرات حقوقدانان مورد ارزیابی قرار گیرد.ضمن اینکه برای درک بهتر مطالب و رویه معمول، مسئولیت فرمانده کشتی به قانون اصلاحی قانون دریایی و سازمان بنادر و کشتیرانی نیز مراجعه شده است. مطالب این پژوهش در سه فصل ساماندهی و تنظیم گردیده که فصل اول کلیات می باشد و در آن به بیان مفاهیم کلی ،تعاریف و سابقه قانونگذاری پرداخته شده است ،در فصل دوم مسئولیت فرمانده کشتی که شامل مسئولیت در قبال صاحب کالا، مالک کشتی و.. است مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا در فصل سوم تفکیک مسئولیت فرمانده کشتی و متصدی حمل و نقل مورد مطالعه قرار گرفته است. تحلیل قانون و مواد قانونی قانون مذکور در مقاله بیانگر این موضوع است که حدود رفتارهای فرمانده به چه نحو و میزانی است.

ساختار و فهرست پایان نامه

۱ مقدمه

۲–۱ بیان مسئله ۷

–۳ اهمیت و ضرورت تحقیق

۱–۴ سوالات و فرضیه ها ۱۰

–۵ مفاهیم و اصطلاحات

۱–۵–۱ قانون دریایی

۱–۵–۲ فرمانده کشتی

۱–۵–۳ مسئولیت فرمانده کشتی

۱–۵–۴ تعهدات فرمانده کشتی

۱–۶ پیشینه قوانین دریانوردی

۱–۶ قانون اصلاح قانون دریایی

۱–۷ قانون تجارت دریایی

۱–۸ قانون جرایم دریایی

۱–۹ سیستم های مسئولیت حقوق دریایی

۱–۱۰مقررات مربوط به امنیت دریایی

۱–۱۱ تعریف کشتی

۱–۱۲ فرمانده کشتی

۱–۱۳ مسئولیت مالک کشتی

۱–۱۴ وظایف و مسئولیت های متصدی حمل مسافر

۱–۱۵مسئولیت در حوزه ی تامین منابع مالی

۱– ۱۶مسئولیت فرمانده کشتی مبتنی بر فرض تقصیر

۱–۱۷ نقش عوامل خارجی در عدم مسئولیت فرمانده کشتی

۱–۱۸ مبنای مسئولیت فرمانده

فصل دوم ۲–۱ تعهد فرمانده

۲–۲ تعهدات فرمانده کشتی در قبال صاحب کالا و مالک کشتی

۲–۳ حمل و نقل دریایی

۲–۴ قوانین حمل و نقل دریایی حمل کالا

۲–۵ کنوانسیون استانداردهای آموزش، صدور گواهینامه و نگهبانی دریانوردان

۲–۶ کنوانسیون کانتینرهای ایمن

۲–۷ مقررات مسئولیت در قبال کالا

۲–۸ مسئولیت و تعهد در قبال آس–یب وارده ب–ه محمول–ه ی–ا س–ایر دارایی

۲–۹ مراقبت از کالای تحویلی، حمل و تحویل آنها طبق مفاد قرارداد

۲–۱۰ مسئولیت فرمانده در حفظ و مراقبت از ایمنی، امنیت و سلامت بار

۲–۱۱عدم تخلیه بار در صورت بروز حادثه برای بار

۲–۱۲ بیمه ی دریایی

۲–۱۳ اعمال خدمه و فرمانده کشتی و شرایط بیمه ای آن

۲–۱۴ مسئولیت فرمانده کشتی در صورت وجود عیوب و نقایص ذاتی

۲–۱۵ ضرورت وجود نظام تحدید مسئولیت در حمل نقل دریایی

۲–۱۶ بهره وران مشمول تحدید مسئولیت در کنوانسیون۱۹۷۶

فصل سوم ۳–۱ تعریف و مفهوم متصدی حمل و نقل

۳–۲ مبنای مسئولیت متصدی حمل و نقل در قانون ایران

۳–۳ ماهیت تعهد متصدی حمل و نقل

۳–۴ ماهیت متصدی حمل و نقل ناشی از فعل خدمه و نمایندگان

۳–۵ وضعیت خاص کالاهای در حال حمل

۳–۶ شروع و پایان مسئولیت حمل کالاهای خطرناک

۳–۷ ماهیت مسئولیت متصدی حمل ونقل دریایی

۳–۸ تفکیک مسئولیت فرمانده کشتی و متصدی حمل و نقل

نتیجه گیری

ارائه پیشنهادات و راهکارها

منابع

کلیدواژه ها

مواد مرتبط