ارجاع گزینشی

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۵۷ توسط Javad (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''ارجاع گزینشی''' به معنای مدیریت مسیر توزیع پرونده است که افرادی با ویژگی‌های مشابه را در مراحل مختلف دادرسی به پرونده مربوط می‌کند، این نوع ارجاع ممکن است بر اساس منافع مختلفی مانند روابط قومیتی، زبانی، شغلی یا باورهای مذهبی یا سیاسی صور...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ارجاع گزینشی به معنای مدیریت مسیر توزیع پرونده است که افرادی با ویژگی‌های مشابه را در مراحل مختلف دادرسی به پرونده مربوط می‌کند، این نوع ارجاع ممکن است بر اساس منافع مختلفی مانند روابط قومیتی، زبانی، شغلی یا باورهای مذهبی یا سیاسی صورت بگیرد. این نوع ارجاع می‌تواند منجر به ایجاد تعارض منافع شود، بدون اینکه مراحل دادرسی تغییر کند. در واقع، ارجاع گزینشی باعث می‌شود که افراد مشابه با هم همکاری کنند و نقش تاییدی برای یکدیگر داشته باشند به جای اینکه نقش کنترلی داشته باشند. ارجاع گزینشی می‌تواند به عنوان یک شکل از تعارض منافع تلقی شود، زیرا بر اساس روابط خاص صورت می‌گیرد و هر تصمیمی که بر این اساس اتخاذ شود، به شکلی از تعارض منافع است. این نوع روابط خاص بین افراد در سلسله مراتب دادرسی که باید نظارت بر یکدیگر داشته باشند، قابل قبول نیست و باعث نقض قوانین تعارض منافع می‌شود.[۱]

منابع

  1. سید مصطفی محقق داماد و محمد درویش زاده (اردیبهشت ۱۴۰۳). «جلوه های تعارض منافع در قوه قضائیه (مطالعه موردی: ارجاع گزینشی، تعارض منافع پنهان در فرایندرسیدگی به پرونده قضایی-بخش اول)». ettelaat.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۴-۲۹.