ماده ۷۸ قانون شهرداری

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۱۴ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۷۸ قانون شهرداری: عوارضی که توام با مالیات های دولتی اخذ می شود بوسیله دارائی وصول و همچنین عوارض کالاهائی که باید شرکت ها و موسسات بپردازند به ترتیبی که شهرداری مقرر می دارد به وسیله همان موسسات دریافت می گردد و کلیه وجوهی که جمع آوری می شود باید در صورت وجود بانک در بانک متمرکز و در صورت نبودن بانک در شهر یا در محل نزدیک به آن شهرداری با نظارت انجمن در صندوق شهرداری متمرکز شود.

تبصره ۱ - اداره دارائی موظف است هر ۱۵ روز یک بار صورت درآمد شهرداری را که به بانک یا صندوق شهرداری تودیع کرده به شهرداری ارسال دارد.

تبصره ۲ - وجوهی که به نام سپرده یا امانت به شهرداری داده می شود باید در حساب مخصوصی نگهداری شود و شهرداری به هیچ عنوان حق ندارد در وجوه سپرده و یا امانات دخل و تصرفی نماید.

(الحاقی ۱۳۵۲/۳/۷) - ولی پس از ده سال از تاریخ استحقاق مطالبه در صورت عدم مطالبه ذینفع شهرداری می تواند وجوه مطالبه نشده را به درآمد عمومی خود منظور نماید.

شهرداری باید هر سال اعتبار متناسبی در بودجه خود برای پرداخت این قبیل سپرده ها منظور نماید تا در صورت مراجعه ذینفع یا قائم مقام قانونی او و احراز استحقاق از اعتبار مزبور پرداخت شود. هر گاه این اعتبار کافی نباشد شهرداری مکلف است این قبیل وجوه را از درآمد جاری خود بپردازد.

مواد مرتبط

  • ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده
  • ماده 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده

نکات توضیحی

باید توجه داشت که عوارض شهرداری لزوما و تماما توسط شهرداری اخذ نمی شود بلکه از طرق دیگر و توسط مراجع دیگر که مهمترین آنها سازمان امور مالیاتی است نیز اخذ می شود. بر این اساس باید گفت عوارض توام با مالیات به این معنی است که وقتی مودی مکلف به پرداخت مالیات از ماخذ متفاوت است در مواردی همزمان با پرداخت مالیات و به واسطه تعلق و پرداخت مالیات ، عوارض شهرداری نیز به آن تعلق می گیرد و دارائی ضمن دریافت مالیات، این عوارض زا نیز دریافت می کند. [۱]

منابع

  1. غلامحسین عبدالهی. محشای قانون شهرداری. چاپ 2. مجد، 1394.  ,شماره فیش در پژوهشکده حقوق و قانون ایران: 6665896