نظام حقوقی حاکم بر رسیدگی مجدد آرای هیأت عمومی دیوان عدالت اداری (بررسی مواد 91 و 94 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری)

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ مارس ۲۰۲۵، ساعت ۱۶:۵۰ توسط گل شبدر (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
دانش حقوق عمومی
عنواننظام حقوقی حاکم بر رسیدگی مجدد آرای هیأت عمومی دیوان عدالت اداری (بررسی مواد 91 و 94 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری)
نویسندهمرتضی نجابت خواه
محور موضوعیحقوق عمومی
حقوق اداری
سال نشر۱۳۹۴
منتشر شده درنشریه دانش حقوق عمومی
دوره۴
شماره۱۲
دانلود مقالهدانلود از سایت نشریه


نظام حقوقی حاکم بر رسیدگی مجدد آرای هیأت عمومی دیوان عدالت اداری (بررسی مواد 91 و 94 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری) عنوان مقاله ای است از مرتضی نجابت خواه که در اسفند 1394 در شماره 12 فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شده است.

چکیده

هیأت عمومی ديوان يکی از ارکان ديوان عدالت اداری است که از صلاحیت هاي متعددي برخوردار است. اين هیأت، به شکايات از مقررات اداري رسیدگی کرده و در صورت مغايرت با قانون يا شرع يا خروج از حدود اختیارات، آنها را ابطال میکند. همچنین اين هیأت از صلاحیت صدور رأی وحدت رويه و ايجاد رويه برخوردار است. آرايی که اين هیأت صادر میکند، قطعی و لازم الاجراست؛ با اين حال، به موجب مواد 91 و 94 قانون تشکیلات و آيین دادرسی ديوان، آراي اين هیأت در موارد استثنايی موضوع رسیدگی مجدد در اين هیأت قرار می گیرد. مغايرت با قانون، مغايرت با شرع، اعلام اشتباه و تعارض آراي صادره با يکديگر موجبات رسیدگی مجدد به آراي هیأت عمومی به شمار میروند. در اين مقاله، با تحلیل رويه ی قضايی هیأت عمومی ديوان، ضمن تبیین موجبات مذکور، به اين سؤال پرداخته شده که آيا آيین مشخصی در اين زمینه وجود دارد و اينکه چه آثاري بر رسیدگی مجدد به آرای صادره از هیأت عمومی ديوان مترتب است. نتیجه ی اين پژوهش حاکی از آن است که اگرچه آيین و آثار اعمال ماده ی 91 تا اندازه ی زيادی مشخص است، ابهاماتی در زمینه ي اعمال ماده ی 94 همچنان وجود دارد.

کلیدواژه ها

مواد مرتبط

رویه های قضایی