آزادی کسب‌وکار در قوانین موضوعه و رویه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با تأکید بر مجوز تأسیس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''آزادی کسب‌وکار در قوانین موضوعه و رویه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با تأکید بر مجوز تأسیس''' نام مقاله ای از خیرالله پروین و حسین حاجیانی بوده که در شماره بیستم (اسفند 1400) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده اس...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''آزادی کسب‌وکار در قوانین موضوعه و رویه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با تأکید بر مجوز تأسیس''' نام مقاله ای از [[خیرالله پروین]] و [[حسین حاجیانی]] بوده که در شماره بیستم (اسفند 1400) [[نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی|دانشنامه حقوق اقتصادی]] منتشر شده است.
'''آزادی کسب‌وکار در قوانین موضوعه و رویه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با تأکید بر مجوز تأسیس''' نام مقاله ای از [[خیر الله پروین]] و [[حسین حاجیانی]] بوده که در شماره بیستم (اسفند 1400) [[نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی|دانشنامه حقوق اقتصادی]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۳۱: خط ۳۱:
* [[ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران]]
* [[ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران]]
* [[ماده واحده ‌قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایانی که حداکثر پنج نفر کارگر دارند]]
* [[ماده واحده ‌قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایانی که حداکثر پنج نفر کارگر دارند]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات دانشنامه حقوق اقتصادی]]
[[رده:مقالات شماره بیستم نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات خیر الله پروین]]
[[رده:مقالات حسین حاجیانی]]
[[رده:فضای کسب ‌و کار]]
[[رده:آزادی اقتصادی]]
[[رده:آزادی تاسیس کسب و کار]]
[[رده:مقررات گذاری دولتی]]
[[رده:هیئت عمومی دیوان عدالت اداری]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۳۲

آزادی کسب‌وکار در قوانین موضوعه و رویه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با تأکید بر مجوز تأسیس نام مقاله ای از خیر الله پروین و حسین حاجیانی بوده که در شماره بیستم (اسفند 1400) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است.

چکیده

در نظام معاصر تسهیل فضای کسب‌وکار موجب رشد و توسعه‌یافتگی می‌گردد و با معیار آزادی اقتصادی سنجیده می‌شود. یکی از شقوق آزادی اقتصادی، آزادی کسب‌وکار است که ناظر بر آزادی اشخاص حقیقی و حقوقی در تأسیس، ادامه و تعطیلی کسب‌وکار است. با توجه به اینکه ارتباط وثیقی بین موارد موصوف و مقررات گذاری دولت‌ها وجود دارد و دولت‌ها بیشترین اثرگذاری را بر تأسیس و ایجاد کسب‌وکار داشته و با وضع مقررات، شرایط ایجاد و تأسیس کسب‌وکار را با محدودیت و موانعی همراه می‌کنند، قانونی بودن این مقررات بایستی مورد مداقه قرار گیرد. ازآنجایی‌که دیوان عدالت اداری مهم‌ترین مرجع نظارتی بر مقررات گذاری دولت است نقش مهمی در تبیین آزادی کسب‌وکار و تضییق یا توسیع این مفهوم ایفا می‌کند. در پژوهش حاضر ابتدا با بررسی مفهوم آزادی کسب‌وکار و سپس رویکرد مقنن نسبت به آن و درنهایت با بررسی آرای ابطالی و وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری این نتیجه حاصل می‌شود که مقنن و دیوان عدالت اداری نیز در اغلب موارد در جهت تسهیل گری و توسیع آزادی کسب‌وکار گام برداشته‌اند.

کلید واژه ها

  • فضای کسب‌وکار
  • آزادی اقتصادی
  • آزادی تاسیس کسب و کار
  • مقررات گذاری دولتی
  • هیئت عمومی دیوان عدالت اداری

مواد مرتبط