دعاوی و تعارضات موجود بین تعهدات زیست محیطی و تعهدات ناشی از حقوق بین الملل سرمایه گذاری و چگونگی حل و فصل آن ها: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''دعاوی و تعارضات موجود بین تعهدات زیست محیطی و تعهدات ناشی از حقوق بین الملل سرمایه گذاری و چگونگی حل و فصل آن ها''' نام مقاله ای از منصور پور نوری و آیدا مخترع بوده که در دوره پنجم شماره هفدهم (پاییز 1391) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی م...» ایجاد کرد)
 
(+ 11 categories using HotCat)
 
خط ۱۹: خط ۱۹:
* [[ماده 2 اساسنامه سازمان جهانی تجارت]]
* [[ماده 2 اساسنامه سازمان جهانی تجارت]]
* [[ماده 47 میثاق حقوق مدنی و سیاسی]]
* [[ماده 47 میثاق حقوق مدنی و سیاسی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1391]]
[[رده:مقالات دوره پنجم شماره هفدهم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات حقوق بین‌الملل]]
[[رده:مقالات منصور پور نوری]]
[[رده:مقالات آیدا مخترع]]
[[رده:تعارض]]
[[رده:قانون لاحق]]
[[رده:تعهدات]]
[[رده:محیط زیست]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۰۸

دعاوی و تعارضات موجود بین تعهدات زیست محیطی و تعهدات ناشی از حقوق بین الملل سرمایه گذاری و چگونگی حل و فصل آن ها نام مقاله ای از منصور پور نوری و آیدا مخترع بوده که در دوره پنجم شماره هفدهم (پاییز 1391) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

سرمایه گذاری اصولاً فرایندی می‌باشد که همراه با تاثیرات مثبت یا منفی بر محل سرمایه گذاری می‌باشد. در سال های اخیر با توجه به اولویت دادن کشورها به خصوص کشورهای در حال توسعه به رشد و پیشرفت اقتصادی، این کشورها اقدام به اعمال سیاست های حمایتی شدید برای ورود سرمایه گذار به کشورهای خود و افزایش میزان سرمایه گذاری خارجی در کشور های خود نموده و از این رو سعی در تعدیل بسیاری از قوانین داخلی خود از جمله قوانین مربوط به حفاظت از محیط زیست نمودند؛ تا از این طریق سرمایه گذاران خارجی و داخلی را تشویق به سرمایه گذاری نمایند. با وقوع مخاطرات زیست محیطی مانند: حوادث بوپال هند و انفجار نیروگاه هسته ای چرنوبیل و نیز مسایلی از قبیل گرم شدن کره زمین، افزایش گازهای گل خانه‌ای، سوراخ شدن لایه ازن و شیوع انواع سرطان ها و امراض پوستی توجه جهانیان بیش از پیش به اهمیت محیط زیست جلب شد. این افزایش توجه و حساسیت ها باعث آشکار شدن تعارضات موجود بین تعهدات زیست محیطی و تعهدات ناشی از معاهدات و موافقت نامه های سرمایه گذاری شد. این تعارضات به طور کلی بر دو نوع تعارضات اصولی (هنجاری) و تعارضات مشروع (قانونی) می‌باشد. در این مقاله به بررسی انواع این تعارضات و نیز چگونگی حل و فصل این تعارضات در محاکم گوناگون می پردازیم.

کلیدواژه ها

  • تعارض هنجاری
  • تعارض مشروع یا قانونی
  • قواعد عام و خاص حل تعارض
  • قانون مافوق
  • قانون خاص و قانون عام
  • قانون لاحق

مواد مرتبط