الزامات قوانین بانکی ایران در راستای پیوستن به سازمان تجارت جهانی
عنوان | الزامات قوانین بانکی ایران در راستای پیوستن به سازمان تجارت جهانی |
---|---|
رشته | حقوق خصوصی |
دانشجو | حسین عموپور |
استاد راهنما | نورعلی حقیقت |
مقطع | کارشناسی ارشد |
سال دفاع | ۱۳۹۶ |
دانشگاه | دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی |
الزامات قوانین بانکی ایران در راستای پیوستن به سازمان تجارت جهانی عنوان پایان نامه ای است که توسط حسین عموپور، با راهنمایی نورعلی حقیقت در سال ۱۳۹۶ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی دفاع گردید.
چکیده
ی گمان جمهوری اسلامی ایران برای پیوستن به سازمان جهانی تجارت، می باید مقررات داخلی خود در حوزه های مختلفی چون امور تجاری، بانکی و ارزی را به کلی تغییر دهد. زیرا سازمان جهانی تجارت بر اساس دو اصل دسترسی به بازار آزاد و شفافیت شکل گرفته است. در واقع اساس نامه موافقت نامه گات، به صراحت در تضاد کامل با اقتصاد دولتی و غیرشفاف است. از این جهت، می توان در قانون اساسی، قوانین داخلی و حتی در برخی آیین نامه های داخلی کشور، اشکالی از تضاد با گات را مشاهده کرد. و به همین دلیل است که قانون گذاران و مجریان و حقوق دانان ایرانی باید نسبت به اصلاح قوانین ناهماهنگ با اصول گات به ویژه در بخش خدمات بانکی مانند اصل ۸۱ قانون اساسی، قانون عملیات بانکی بدون ربا، و آیین نامه تاسیس و عملیات شعب بانک های خارجی در ایران اقدام نماید. در این تحقیق فرض اساسی ما پاسخ به این پرسش است که جمهوری اسلامی ایران چه الزامات بانکی برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی بایستی رعایت کند. بی گمان ایران برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی الزاماتی بانکی چون نگهداری ذخایر، سرمایه، مالیات اعمال شده بر سیستم بانکی نیاز دارد. این الزمات در سه سطح کلی باید مورد بازبینی قرار بگیرند نخست سطح سیاست های کلان اقتصادی، دوم سطح خرد و سوم در سطح قوانین. از این جهت در این پایان نامه تلاش شده است تا ضمن بیان تاریخچه ای از بانکداری نوین در ایران و نیز قوانین و مقررات سازمان جهانی تجارت، الزامات حقوقی ایران برای پیوستن به این سازمان را در حوزه خدمات بانکی مورد مطالعه قرار دهیم. واژگان کلیدی: قوانین بانکی، سازمان تجارت جهانی، موافقت نامه گات، حقوق ایران.
ساختار و فهرست پایان نامه
فهرست مطالبعنوان صفحه چکیده۱کلیات تحقیق۳مقدمه۳بیان مساله۴اهمیت و ضرورت پژوهش۷اهداف تحقیق۸سوالات تحقیق۸فرضیات تحقیق۹جنبه نوآوری تحقیق۹روش شناسی تحقیق۹اهمیت و ضرورت تحقیق۱۰فصل اول : ساختار و جایگاه نظام بانکی ایران۱۲۱–۱ مقدمه۱۲۱–۱–۲ تاریخچه پیدایش پول و بانکداری۱۳۱–۱–۲–۱ سیرتاریخی پیدایش پول۱۳۱–۱–۲–۲ سیرتاریخی پیدایش بانکداری۱۵۱–۱–۳ سیستم نظام بانکی۱۸۱–۱–۳–۱ بانکداری غربی۱۸۱–۱–۳–۲ بانکداری اسلامی۱۸۱–۱–۳–۳ وجه تمایز بانکداری غربی و بانکداری اسلامی۱۹۱–۲ جایگاه و ماهیت نظام بانکی۲۵۱–۲–۱ نظام بانکی در ایران۲۶۱–۲–۱–۲ قانون حاکم در نظام بانکی۲۹۱–۳ عقود و اصطلاحات رایج در نظام بانکی۳۳۱–۳–۱ ماهیت عقود۳۳۱–۳–۲ اصطلاحات۳۴فصل دوم: اصول سازمان تجارتجهانی و مقررات مربوط به حوزه الزامات بانکی۳۹۱–۲ سازمان تجارت جهانی۳۹۲–۱–۱ مقدمه۳۹۲–۱–۲ تاریخچه۴۱۲–۱–۳ موافقت نامه گات۴۲۲–۱–۴ اهداف عمده سازمان تجارت جهانی۴۳۲–۲ اصول اساسی سازمان تجارت جهانی۴۴۲–۲–۱ اصل ملتهای کامله الوداد۴۴۲–۲–۲ اصل آزادسازی تجارت۴۵۲–۳ ساختار سازمان تجارت جهانی۴۸۲–۳–۱ کنفرانس وزیران۴۸۲–۳–۲ شورای عمومی۴۹۲–۳–۳ هییت حل اختلاف۵۰۲–۳–۴ شوراهای تخصصی۵۰۲–۳–۵ کمیتههای تخصصی۵۱۲–۳–۶ دبیرخانه۵۲۲–۳–۷ دیگر اصول سازمان تجارت جهانی۵۲۲–۳–۸ روند الحاق به سازمان تجارت جهانی۵۳۲–۴ موافقت نامههای بنیادین سازمان تجارتجهانی۵۷۲–۴–۲ موافقت نامه عمومی راجع به تجارت خدمات۵۷۲–۴–۳ تفاهم نامه راجع به قواعد و رویه های حاکم بر حل اختلافات۵۸۲–۴–۴ موافقتنامه جنبههای مرتبط با تجارت حقوق مالکیت معنوی۵۸۲–۴–۵ موافقتنامه راجع به تدابیر سرمایه گذاری مرتبط با تجارت ۵۹۲–۵ الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی و الزامات بانکی۶۰۲–۵–۱ وضعیت کنونی ایران در مسیر الحاق به W T O۶۲۲–۵–۲ الزامات کلی ایران در فرآیند الحاق و بررسی موانع قانونی– حقوقی۶۳۲–۵–۳ چالش های پیش روی نظام بانکی۷۷۲–۵–۴ آسیب ها و فرصت ها۷۹۲–۵–۵ موانع قانونی۸۱۲–۶ خدمات بانکی و گات۸۴۲–۶–۱ اهداف گات در بخش خدمات بانکی۸۴۲–۶–۲ اصول گاتس در بخش خدمات بانکی۸۷۲–۶–۲–۱ اصول غیرقابل انعطاف۸۷۲–۶–۲–۲ اصول قابل انعطاف۸۸۲–۶–۳ وظایف کشورهای عضو گاتس۸۹۲–۶–۳–۱ اصل دسترسی به بازار۸۹۲–۶–۳–۲ اصل رفتار ملی۹۰۲–۶–۴ چالش های آزادسازی مالی در ایران۹۱۲–۷ تعهدات بانکی و گاتس۹۳۲–۷–۱ موافقتنامه عمومی راجع به تجارت خدمات۹۳فصل سوم : بحث نتیجه گیری۱۰۳نتیجه گیری۱۰۳منابع و ماخذ۱۰۸فهرست منابع فارسی۱۰۸فهرست منابع انگلیسی۱۱۲
کلیدواژه ها
- سازمان تجارت جهانی
- قوانین بانکی،